Football Talk

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: «Καθάρισε» και επέστρεψε στα τρίποντα μέσα σε ένα… δίλεπτο!

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: «Καθάρισε» και επέστρεψε στα τρίποντα μέσα σε ένα… δίλεπτο!

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα… δίλεπτο για να επιστρέψει στα τρίποντα, επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα και να εδραιωθεί στην 5η θέση της βαθμολογίας! Πρώτη νίκη για το «Δικέφαλο του Βορρά» εντός έδρας μετά από δύο μήνες!

«Η καλή ημέρα από νωρίς φάνηκε» για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος με γκολ στο 8' και το 10' κατόρθωσε από πολύ νωρίς να διώξει το άγχος και να επικρατήσει με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα για την 11η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από την ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης και την ήττα από την ΑΕΚ, ενώ σημείωσε εντός έδρας νίκη μετά σχεδόν δύο μήνες (12/09). Στον αντίποδα, το σύνολο του Θανάση Στάικου άργησε αρκετά να μπει στο παιχνίδι και έχασε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς να επιδείξει κάτι σημαντικό, με αποτέλεσμα να... χάσει ολόκληρο το ματς και να παραμείνει στους εννέα βαθμούς.

1o ημίχρονο

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε με ορμή στο γήπεδο, απείλησε μόλις στο 2’ με τον Ζίβκοβιτς να αναγκάζει τον Αθανασίου σε δύσκολη επέμβαση, ενώ ως το 10’ είχε καταφέρει ήδη να… κλειδώσει τη νίκη.

Συγκεκριμένα, στο 8’ ο Κωνσταντέλιας κέρδισε ένα φάουλ από το Λιάσιο σε πλάγια θέση ανάμεσα στην σέντρα και τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ. Ο Ράφα Σοάρες ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στην «καρδιά» της περιοχής, εκεί όπου ο Ίνγκασον πήρε την κεφαλιά και «έγραψε» το 1-0.

5724091.jpg

Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι μετά από κράτημα του Σόρια μέσα στη μικρή περιοχή στο 10ο λεπτό του αγώνα. Ο Σβαμπ, εν τη απουσία του Κούρτιτς, ανέλαβε την εκτέλεση και κατάφερε να νικήσει τον Αθανασίου για το 2-0.

σβαμπ_1.jpg

Στο 23΄ο Κωνσταντέλιας έφτασε κοντά σε ένα ακόμη γκολ, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Αθανασίου. Ο ΠΑΟΚ που είχε ήδη ένα ισχυρό προβάδισμα για την πρώτη του νίκη μετά από δύο αγωνιστικές, έριξε μετά το 25’ αισθητά τον ρυθμό του στον αγώνα, ενώ παράλληλα δεν έδειχνε να κινδυνεύει αφού οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους άνηκε και πάλι στους γηπεδούχους, με τον Αθανασίου να διώχνει σε κόρνερ ένα σουτ του Ολιβέιρα στο 40’.

2o ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Μορέιρα να περνά στον αγωνιστικό χώρο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, μια αλλαγή που έδωσε «πνοή» στην επιθετική γραμμή της ομάδας του Θανάση Στάικου. Στο 50’ ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, με τον Κοτάρσκι με δυσκολία να κρατά ανέπαφη την εστία του σε ένα επικίνδυνο γύρισμα του Ροσέρο από κοντινή απόσταση.

Το υπόλοιπο παιχνίδι κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μια «ξεκούραστη» νίκη. Στα αξιοσημείωτα του 2ου μέρους, η επιστροφή του Μπράντον Τόμας στη δράση μετά από τραυματισμό για τους «ασπρόμαυρους», καθώς και το ντεμπούτο που πραγματοποίησαν οι νεαροί Τσάβος και Τσίρης με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League.

MVP

Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Ίγκι Ίνγκασον, ήταν σταθερός στα μετόπισθεν, ενώ ήταν αυτός που σημείωσε το πρώτο γκολ της ομάδας του στον αγώνα.

ινγκασον.jpg

Η φάση του αγώνα

Το γκολ-πέναλτι του Σβαμπ στο 10' ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη του ΠΑΟΚ από πολύ νωρίς και «γκρέμισε» τα όνειρα των φιλοξενούμενων για ένα καλό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κουλιεράκης (64’ Νάσμπεργκ), Ίνγκασον, Ράφα Σοάρες,, Σβαμπ, Ντάντας, Ελ Καντουρί (71’ Φελίπε Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (79’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (79’ Τόμας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπιλμπάο, Λώλης (81’ Παμλίδης), Λιάσος (91’ Τσίρης), Φοφανά (46’ Μορέιρα), Ροσέρο (91’ Τσάβος), Μπάλαν (64’ Σταματελόπουλος)

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0