Football Talk

Κυριακή 6/11: Πόλεις και χώρες της Ευρώπης «χωρίζονται»... στα δύο!

Κυριακή 6/11: Πόλεις και χώρες της Ευρώπης «χωρίζονται»... στα δύο!
Το πρόγραμμα των κορυφαίων ευρωπαικών πρωταθλημάτων «γεμίζει» με ντέρμπι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου προσφέροντας συγκινήσεις και θέαμα στους λάτρεις της «στρογγυλής θεάς».
Σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου, πόλεις και χώρες της Ευρώπης «χωρίζονται» στα δύο για χάρη του ποδοσφαίρου. Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία ετοιμάζονται για τον δικό τους ποδοσφαιρικό «εμφύλιο», ενώ στα δικά μας το «Ντέρμπι των Αιωνίων» κλέβει το ενδιαφέρον της 11ης αγωνιστικής της Super League 1!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το Ντέρμπι των Αιωνίων (19:30)

Στη «μητέρα των μαχών» του ελληνικού ποδοσφαίρου προβλέπεται ένταση και σασπένς σε κάθε δευτερόλεπτο. Και αυτό, γιατί φέτος το «Ντέρμπι των Αιωνίων», εκτός των άλλων, έχει σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον. Από τη μία το «τριφύλλι» θέλει να δώσει συνέχεια στην ξέφρενη πορεία του, πετυχαίνοντας το 11 στα 11 στο πρωτάθλημα, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» το παιχνίδι είναι «do or die», καθώς η ομάδα του Μίτσελ χρειάζεται το τρίποντο για να παραμείνει ζωντανή στην διεκδίκηση του τίτλου. Οι «Πειραιώτες» έχουν να φύγουν με το διπλό από τη Λεωφόρο - σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος- από το 2013, με τους πράσινους να έχουν το πάνω χέρι στις εντός έδρας αναμετρήσεις. Θα «φρενάρουν» το αρνητικό τους σερί;



Τσέλσι - Άρσεναλ - London Derby (14:00)

Πολέμου ατμόσφαιρα επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Λονδίνο, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής, ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ. Οι πρωτοπόροι «κανονιέρηδες» του Μίκαελ Αρτέτα θέλουν να συνεχίσουν τις υψηλές «πτήσεις» στην φετινή Premier League, φεύγοντας με το διπλό σήμερα στο Στάμφορντ Μπριτζ. Το έργο τους βέβαια μόνο εύκολο δε θα είναι, καθώς η συμπολίτισσα Τσέλσι - που βρίσκεται στο -10 από την κορυφή- θέλει να «κλείσει την ψαλίδα» με τους προπορευόμενους της βαθμολογίας. Πρόσωπο της κυριακάτικης αναμέτρησης είναι αδιαμφισβήτητα ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος μέσω δηλώσεών του πυροδότησε το ήδη τεταμένο κλίμα στην πρωτεύουσα. Ο πρώην «κάτοικος» Έμιρειτς εμφανίστηκε σε σχετικό σποτ του BT Sport να δηλώνει τα εξής: «Άρσεναλ, δεν είναι κάτι προσωπικό. Επέστρεψα, είμαι μπλε, είμαι έτοιμος». Η ιστορία έχει γράψει ωστόσο πως οι «κόκκινοι» έφυγαν με θετικό αποτέλεσμα στις δύο τελευταίες τους επισκέψεις στο Φούλαμ Ρόουντ. Τελικά το Λονδίνο τι «χρώμα» έχει; Η απάντηση σε πολύ λίγο!

Ρόμα – Λάτσιο: Derby della Capitale (19:00)

Τι και αν «τζιαλορόσσι» και «λατσιάλι» μοιράζονται στην ίδια πόλη το ίδιο γήπεδο, στην πραγματικότητα, έχουν πολλά να χωρίσουν. Οι δύο ορκισμένοι εχθροί της ιταλικής πρωτεύουσας θα μονομαχήσουν για ακόμη μια φορά στο Ολίμπικο, με την Ρόμα να είναι τυπικά η «οικοδέσποινα». Βλέποντας την αναμέτρηση από πιο ψύχραιμη σκοπιά, και αφήνοντας εκτός την τοπική αντιπαλότητα, αμφότερες οι ομάδες χρειάζονται τη νίκη για βαθμολογικούς λόγους. Η Λάτσιο που βρίσκεται στην 5η θέση, με νίκη της θα προσπεράσει τη συμπολίτισσα, αφήνοντάς την στο -2 (27), με το σύνολο του Μουρίνιο από την άλλη να μπορεί να αυξήσει τη διαφορά στο +4. Οι «λύκοι» προέρχονται από ψυχωμένη πρόκριση στους «16» του Europa League, απέναντι στη μαχητική Λουντογκόρετς. Στο στρατόπεδο των «αετών», ωστόσο, τα συναισθήματα ήταν εντελώς αντίθετα, καθώς η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι γνώρισε τον αποκλεισμό από τον θεσμό και θα δοκιμάσει την τύχη της στο Europa Conference League. Για τους λάτρεις της στατιστικής, η Ρόμα στην «έδρα» της παραμένει αήττητη τα τελευταία 5 παιχνίδια. Μένει να δούμε αν θα συνεχίσει το νικηφόρο σερί της και σήμερα.



Γιουβέντους – Ίντερ: Derby di Italia (21:45)

Μπορεί στη Ρώμη όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο τοπικό ντέρμπι, στην υπόλοιπη Ιταλία ωστόσο, και ιδίως στον Βορρά, επικρατεί αναβρασμός για άλλο λόγο. Πιο συγκεκριμένα, η «Γηραιά Κυρία» θα φιλοξενήσει για 100η φορά στην ιστορία της τη μισητή αντίπαλό της Ίντερ, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Serie A. Το Αλίανζ Στέιντιουμ αποτελεί το «δυνατό χαρτί» των «μπιανκονέρι» καθώς για μια επταετία παρέμεναν αήττητοι κόντρα στους Μιλανέζους (2014-2021). Τον περασμένο Απρίλη, όμως, η Ίντερ διέκοψε το αρνητικό σερί, «δραπετεύοντας» με τη νίκη από το Τορίνο. Ερχόμενοι στο σήμερα, η Γιούβε διανύει την τρίτη διαδοχική χρονιά μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι χρειάζεται νίκη για να προσπεράσει την 6η Ίντερ, ενώ οι «νερατζούρι» με τη σειρά τους θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Πλήγμα για τους γηπεδούχους αποτελεί η απουσία των Πογκμπά και ΜακΚένι, οι οποίοι λόγω τραυματισμών δεν υπολογίζονται για το σημερινό ντέρμπι.


Μαρσέιγ - Λυόν :Choc de Olympiques (21:45)

Σε κλίμα ντέρμπι βρίσκεται και η Γαλλία, με την επερχόμενη «Μάχη των Ολυμπίκ» να κλέβει την παράσταση στην 14η αγωνιστική της Ligue 1. Οι Μαρσεγιέζοι μαζεύουν τα «κομμάτια» τους μετά την ήττα-αποκλεισμό τους από την Τότεναμ, αναζητώντας πλέον ένα αποτέλεσμα που θα τους ανυψώσει το ηθικό. Για την ομάδα του Ίγκορ Τουντόρ ο Οκτώβριος ήταν ένας κακός μήνας, καθώς σε 4 παιχνίδια στο πρωτάθλημα έμεινε χωρίς νίκη. Τα «λιοντάρια» από την άλλη «καίγονται» εξίσου για τους τρεις βαθμούς, μιας και βρίσκονται  χαμηλά στις θέσεις της κατάταξης. Την τελευταία δεκαετία πάντως η Μαρσέιγ αριθμεί μόλις δύο νίκες στο Βελοντρόμ κόντρα στη Λυόν, στατιστικό που σίγουρα φέρνει προβληματισμό στις τάξεις των «γαλανόλευκων». Αναμένουμε (και εδώ) με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Μπέτις - Σεβίλλη: Derbi Sevillano (22:00)

Στην 13η αγωνιστική της La Liga ξεχωρίζει το Μπέτις - Σεβίλλη, ή με άλλα λόγια το Gran Derbi, όπως το αποκαλούν στην Ανδαλουσία. Οι δύο σύλλογοι συνυπάρχουν στην πόλη εδώ και 115 χρόνια, έχοντας ως μοναδικό κοινό το μεταξύ τους μίσος. Για τους «βερδιμπλάνκος» τα πράγματα εξελίσσονται εξαιρετικά καλά, καθώς η ομάδα τους διαπρέπει εντός και εκτός συνόρων. Οι γηπεδούχοι προκρίθηκαν αήττητοι στη «Φάση των 8» του Europa League, ενώ στο πρωτάθλημα βρίσκονται στην 4η θέση της κατάταξης. Δε μπορούμε ωστόσο να πούμε το ίδιο και για τη Σεβίλλη, η οποία παρόλο που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα νοκ-άουτ του Europa, τα βρίσκει «σκούρα» στις εγχώριες υποχρεώσεις της (18η θέση στη La Liga). Για την ομάδα του Σαμπάολι το αποψινό ντέρμπι θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια, καθώς η αρνητική συγκομιδή βαθμών της στο πρωτάθλημα, δεν της δίνει περιθώρια για νεό «στραβοπάτημα». Η Μπέτις από την άλλη, θέλει να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική αστάθεια του αντιπάλου της, δίνοντας συνέχεια στα θετικά της αποτελέσματα. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι «μπλανκιρόχος» έχουν καλή παράδοση στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν, την οποία καλούνται να υπερασπιστούν και σήμερα.


Νικόλας Μπιλάλης
www.bnsports.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0