Football Talk

Europa League: Στο Conference League η Τραμπζονσπόρ του Μπακασέτα - Στον ίδιο δρόμο η Λάτσιο σε τετραπλή ισοβαθμία! (video)

Europa League: Στο Conference League η Τραμπζονσπόρ του Μπακασέτα - Στον ίδιο δρόμο η Λάτσιο σε τετραπλή ισοβαθμία! (video)

Εκτός συνέχειας του Europa League έμεινε η Τραμπζονσπόρ και η Λάτσιο, οι οποίες τερμάτισαν αμφότερες στην τρίτη θέση και θα συνεχίσουν στο Conference League.

Στον πιο απίστευτο όμιλο του φετινού Europa League, η Λάτσιο ηττήθηκε από τη Φέγενορντ με 1-0 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Μίντιλαντ με 2-0 απέναντι στη Στουρμ Γκρατς, τερμάτισε στην τρίτη θέση σε τετραπλή ισοβαθμία (!) και θα συνεχίσει στο Conference League. Στο ίδιο μονοπάτι θα βαδίσει και η Τραμπζονσπόρ, καθώς το υπέροχο γκολ του Τάσου Μπακασέτα τελικά δεν ήταν αρκετό, αλλά και η Καραμπάγκ που ήρθε ισόπαλη με τη Φράιμπουργκ με 1-1.

Το τρομερό γκολ του Τάσου Μπακασέτα δεν ήταν αρκετό για την Τραμπζονσπόρ, η οποία παρά το γεγονός ότι κέρδισε την Φερεντσβάρος στην Τουρκία με 1-0, έμεινε στην τρίτη θέση του ομίλου και θα συνεχίσει στο Conference League. H τουρκική ομάδα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και έψαξε από νωρίς το γκολ. Τελικά το βρήκε με τον Έλληνα διεθνή άσο, που στο 7’ σκόραρε με αριστερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα.


Στο άλλο ματς του 8ου ομίλου, η Μονακό επικράτησε με 4-1 του Ερυθρού Αστέρα, διατηρώντας έτσι τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του Europa League. Πήρε, αρχικά, το προβάδισμα με το γκολ του Βόλαντ στο 5’, με τον ίδιο παίκτη να διπλασιάζει τα τέρματά του στο 27’, γράφοντας το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος, οι Μονεγάσκοι «καθάρισαν» την υπόθεση πρόκριση, κάνοντας το 3-0, χάρη στο αυτογκόλ του Ρόντιτς στο 50’, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν τελικά σε 3-1 στο 57’ με το πέναλτι του Κανγκά. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 87’ ο Βόλαντ, επιτυγχάνοντας το χατ-τρικ.

Στον 6ο και πιο «τρελό» όμιλο του Europa League όλες οι ομάδες τερμάτισαν με 8 βαθμούς! Την πρόκριση πήραν η Φέγενορντ και η Μίντιλαντ, που επικράτησαν με 1-0 και 2-0 αντίστοιχα. Αρχικά, η ολλανδική ομάδα σόκαρε τη Λάτσιο, με το γκολ του Χιμένες στο 64’, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απαντήσουν.

Η Μίντιλαντ πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα της απέναντι στη Στουρμ Γκρατς με 2-0 και θα συνεχίσει στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, τερματίζοντας πίσω από τη Φέγενορντ. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Ντρέγιερ στο 15’ και στο 72’.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το «διπλό» με 0-1 στην έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να της «χαρίσει» την πρώτη θέση του 5ου ομίλου. Σκόρερ για τους «κόκκινους διαβόλους» ήταν ο Γκαρνάτσο στο 17’ της αναμέτρησης.


Τέλος, στο έτερο ματς του ομίλου του Ολυμπιακού, η Φράιμπουργκ δεν είχε διάθεση να αφήσει τίποτα να της ξεφύγει. Στην τελευταία αγωνιστική, ήρθε ισόπαλη με την Καραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν με 1-1. Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν χάρη στο γκολ του Πέτερσεν στο 25’, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κουαμπένα. Με αυτό το αποτέλεσμα οι Αζέροι, σε συνδυασμό με τη νίκη της Ναντ επί του Ολυμπιακού, τερμάτισαν στην τρίτη θέση και η ευρωπαϊκή τους πορεία θα συνεχιστεί στο Conference League.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής: 

1ος όμιλος

Άρσεναλ – Ζυρίχη (22:00)

Μπόντο Γκλιμτ – Αϊντχόβεν (22:00)

2ος όμιλος

Ντιναμό Κιέβου – Φενέρμπαχτσε (22:00)

Ρεν – ΑΕΚ Λάρνακας (22:00)

3ος όμιλος

Μπέτις – Ελσίνκι (22:00)

Ρόμα – Λουντογκόρετς (22:00)

4ος όμιλος

Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ – Ουνιόν Βερολίνου (22:00)

Μπράγκα – Μάλμε (22:00)

5ος όμιλος

Σέριφ Τιρασπόλ – Ομόνοια 1-0 (87’ Ακάνμπι)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (17’ Γκαρνάτσο)

6ος όμιλος

Μίντιλαντ – Στουρμ Γκρατς 2-0 (15’, 72’ Ντρέγιερ)

Φέγενορντ – Λάτσιο 1-0 (64’ Χιμένες)

7ος όμιλος

Ολυμπιακός – Ναντ 0-2 (79’ Μοχάμεντ, 90’ Μπλας)

Καραμπάγκ – Φράιμπουργκ 1-1 (90+2’ Κουαμπένα - 25’ Πέτερσεν)

8ος όμιλος

Μονακό – Ερυθρός Αστέρας 4-1 (5’, 27’, 87’ Βόλαντ, 50’ Ρόντιτς (αυτ.) – 57’ Κανγκά (πεν.))

Τραμπζονσπόρ – Φερεντσβάρος 1-0 (7’ Μπακασέτας)

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0