Football Talk

ΑΕΚ: Το δίλημμα του Αλμέιδα και η δίψα σε παίκτες και εξέδρα για νίκη επί του ΠΑΟΚ

ΑΕΚ: Το δίλημμα του Αλμέιδα και η δίψα σε παίκτες και εξέδρα για νίκη επί του ΠΑΟΚ
Το πρώτο ντέρμπι της ΑΕΚ στο γήπεδό της μετά από 19,5 χρόνια είναι γεγονός απόψε το βράδυ (19:30 CosmoteTV 1) – Τα πλάνα του Αλμέιδα, η γεμάτη OPAPArenaκαι το μυαλό που πρέπει να υπάρχει σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα.

Η ΑΕΚ γύρισε στη Νέα Φιλαδέλφεια εδώ και ακριβώς ένα μήνα. Μόλις 30 ημέρες μετά τα ιστορικά εγκαίνια της OPAPArena, η ΑΕΚ θα δώσει σε λίγες ώρες και το πρώτο της ντέρμπι στο σπίτι της. Αντίπαλός της ο ΠΑΟΚ. Μία ομάδα, η οποία, αλήθεια είναι, πως τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει και φεύγει αλώβητος στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ. Φέτος όμως για την Ένωση τα πράγματα είναι αλλιώς και πρέπει να το αποδείξει το βράδυ και στο γήπεδο. Αφενός η αγωνιστική κατάσταση των «κιτρινόμαυρων» είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι την τελευταία τριετία. Η ΑΕΚ μετράει πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Αφετέρου, είναι η έδρα! Η ΑΕΚ ξανά μετά από 19,5 χρόνια θα δώσει ένα ντέρμπι ούσα πραγματική γηπεδούχος! Η OPAPArenaτο βράδυ θα είναι κατάμεστη από ΑΕΚτζήδες (μάλιστα κυκλοφορεί στα socialmediaη… εντολή να φορούν όλοι κίτρινες μπλούζες στις εξέδρες), οι οποίοι «διψούν» για την επιστροφή στην κανονικότητα. Κι αυτή θα έρθει μόνο αν στο τέλος φύγουν νικητές από το γήπεδο.

Το παιχνίδι σαφώς και είναι… πονηρό. Ο ΠΑΟΚ ήρθε με απουσίες στην Αθήνα, δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση, έχοντας σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, όμως παραμένει μία επικίνδυνη ομάδα, η οποία μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά – όπως έκανε πρόσφατα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, τον οποίο και κέρδισε.

Η ΑΕΚ επιβάλλεται να παίξει μυαλωμένα στο γήπεδο και μόνο αν φανεί μία ομάδα χωρίς άγχος και λάθη στην άμυνα και αποτελεσματική στην επίθεση μπορεί να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Έξυπνοι πρέπει να είναι και οι οπαδοί της στην εξέδρα. Οποιαδήποτε διακοπή του αγώνα, λόγω μη ορατότητας από καπνογόνα ή καθυστερημένη έναρξη του παιχνιδιού για τον ίδιο λόγο, είναι δεδομένο πως θα φέρει τιμωρία της έδρας. Και θα είναι πραγματικά κρίμα να παίξει η ΑΕΚ στο μέλλον σε αυτό το γήπεδο έστω και ένα παιχνίδι χωρίς τον κόσμο της.

Ο Ματίας Αλμέιδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα, έχοντας τις απουσίες των Τσούμπερ, Φαν Βέερτ και του Στάνκοβιτς, αλλά βλέποντας τους Άμραμπατ, Μάνταλο, Χατζισαφί και Μοχαμάντι να δηλώνουν «παρών». Ουσιαστικά έχει καταλήξει στους 10 από τους 11 που θα ξεκινήσουν το ντέρμπι. Η μοναδική θέση που υπάρχει ένα δίλημμα είναι αυτή του αριστερού μπακ. Τόσο ο Χατζισαφί, όσο και ο Μοχαμάντι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπώρησαν και είναι στην αποστολή. Αμφότεροι όμως έχουν χάσει αρκετές προπονήσεις. Το δίλημμα είναι αν θα επιλέξει ο Αλμέιδα να ξεκινήσει ο Χατζισαφί ως αριστερό μπακ, τον οποίο και δοκίμασε στη χθεσινή προπόνηση στα Σπάτα ή τον Σιντιμπέ, τον οποίο είχε βασικό στη Λιβαδειά.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Τέρμα θα είναι ο Αθανασιάδης. Δεξί μπακ ο Ρότα και στόπερ οι Βίντα – Μουκουντί. Στο κέντρο 6άρι θα είναι ο Σιμάνσκι και κοντά του ο Πινέδα. Αριστερός χαφ θα ξεκινήσει ο Γκατσίνοβιτς, δεξιός ο Ελίασον και στην επίθεση ο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία.

Θοδωρής Καρβουνιάρης
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0