Football Talk

Champions League, 1ος όμιλος: Πάρτι της Λίβερπουλ στην Ολλανδία - «Σαρώνει» τα πάντα στο πέρασμά της η Νάπολι! (video)

Champions League, 1ος όμιλος: Πάρτι της Λίβερπουλ στην Ολλανδία - «Σαρώνει» τα πάντα στο πέρασμά της η Νάπολι! (video)

Ασταμάτητη είναι τη δεδομένη χρονική περίοδο η Νάπολι, η οποία επικράτησε πολύ εύκολα με 2-0 της Ρέιντζερς και βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση του Champions League, κυνηγώντας μόνο το ρεκόρ της Παρί Σεν Ζερμέν, ως προς τον αριθμό των γκολ στην φάση των ομίλων. Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ ήταν σοβαρή στην Ολλανδία και επικράτησε με 3-0 του Άγιαξ, ούσα σίγουρα στην 2η θέση, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να είναι εξαιρετικός.

Εκπληκτική Νάπολι του Σπαλέτι, εύκολη νίκη με 3-0 επί της Ρέιντζερς και 5Χ5 για τους ασταμάτητους «παρτενοπέι» που «κλείδωσαν» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο της συνάντησης, παράγοντας εξαιρετικό θέαμα.

Το σκορ άνοιξε ο Σιμεόνε στο 11ο λεπτό, ύστερα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και ασίστ του Ντι Λορέντσο, για να έρθει ο ίδιος παίκτης τέσσερα λεπτά αργότερα και να «διπλασιάσει» τα γκολ της ομάδας του.

Από την άλλη πλευρά αυτή την φορά, ο Ρούι σέντραρε και ο Σιμεόνε πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχής, για να κάνει το 2-0 στο 15’ και να κάνει τη Νάπολι να φτάσει τα 19 γκολ στον θεσμό,  κυνηγώντας το απόλυτο ρεκόρ της Παρί Σεν Ζερμέν των 25!

Από εκεί και πέρα, η Ρέιντζερς δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση και έμοιαζε απλώς να προσπαθεί να αμυνθεί, με τον Εντομπελέ να απειλεί εκ νέου στο 23’, προτού οι φιλοξενούμενοι καταγράψουν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στις καθυστερήσεις με τον Μορέλος.

Στην επανάληψη, η Νάπολι προσπάθησε να βάλει και τρίτο γκολ στο 51’ με τον Σιμεόνε και δύο λεπτά αργότερα με τον ίδιο παίκτη, αλλά ο ΜακΓκρέγκορ του στέρησε το χατ-τρικ σε αμφότερες περιπτώσεις.

Ωστόσο, ό,τι δεν έγινε νωρίτερα, έλαβε χώρα στο 82’, με τον Όστιγκαρντνα διαμορφώνει το τελικό σκορ τη συνάντησης και τη Νάπολι να φτάνει στο απόλυτο μετά από 450 αγωνιστικά λεπτά.

Την ίδια ώρα, η 2η ομάδα του 1ου ομίλου, η Λίβερπουλ, πέρασε νικηφόρα με 3-0 από την Ολλανδία, δίχως να θέλξει με την απόδοσή της μέχρι και την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού.

Μάλιστα, μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε καν καταγράψει τελική προσπάθεια, ενώ ο Άγιαξ είχε δοκάρι με τον Μπέργκχαους στο 3ο λεπτό και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Τάντιτς στο 15’, με Άρνολντ και Ρόμπερτσον να καταφέρνουν να απομακρύνουν.

Στο 34’, ο Ρόμπερτσον απείλησε για πρώτη φορά και 8 λεπτά μετά, ο Τζόρνταν Χέντερσον αποφάσισε να «θυμίσει» τον Στίβεν Τζέραρντ. Πήρε την μπάλα, έβγαλε μία απίστευτη πάσα με το εξωτερικό και ο Μοχάμεντ Σαλάχ άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το 6ο του φετινό γκολ στον θεσμό.

Εν συνεχεία, ο Νούνιες λίγο έλειψε να «κλειδώσει» το τρίποντο, αλλά ό,τι δεν έγινε σε εκείνο το σημείο, έλαβε χώρα με την έναρξη της επανάληψης. Εκεί όπου η Λίβερπουλ θύμισε την ομάδα που κέρδισε τη Σίτι πριν από μία εβδομάδα, σκοράροντας δις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Νούνιες έκανε το 2-0 στο 49’, ύστερα από ωραίο κόρνερ του Ρόμπερτσον, για να έρθει ο Μοχάμεντ Σαλάχ και να μεταφράσει και σε… ασίστ, την εξαιρετική του εμφάνιση επί ολλανδικού εδάφους.

Πήρε την μπάλα λίγα μέτρα μετά το κέντρο και βρήκε κάθετα τον Έλιοτ, ο οποίος πλάσαρε από δύσκολη γωνία και σημείωσε μόλις το 2ο του γκολ στον θεσμό, μία εβδομάδα μετά το «παρθενικό».

Η υπόθεση νίκη είχε λάβει τέλος, ο Άγιαξ έμεινε από δυνάμεις και η Λίβερπουλ έφτασε τις 4 συνεχόμενες νίκες και τους 12 βαθμούς, αναμένοντας πλέον το ματς της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στη Νάπολι, στην έδρα της.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Άγιαξ – Λίβερπουλ 0-3 (42’ Σαλάχ, 49’ Νούνιες, 51’ Έλιοτ)

Νάπολι – Ρέιντζερς 3-0 (11’, 16’ Σιμεόνε, 80’ Όστιγκαρντ)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

Νάπολι 5 15 (20-4)

Λίβερπουλ 5 12 (15-6)

Άγιαξ 5 3 (8-15)

Ρέιντζερς 4 0 (1-18)

Η επόμενη αγωνιστική του 1ου ομίλου (01/11):

Ρέιντζερς - Άγιαξ (22:00)

Λίβερπουλ - Νάπολι (22:00)

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0