Football Talk

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Πόρτο 0-3: Άνετο και σημαντικό «διπλό» των Πορτογάλων με ηγέτη Ταρεμί! (video)

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Πόρτο 0-3: Άνετο και σημαντικό «διπλό» των Πορτογάλων με ηγέτη Ταρεμί! (video)
Η Πόρτο είχε την ουσία στο ματς κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν για την αγωνιστική των ομίλων του Champions League, κέρδισε άνετα με 3-0 και πλέον έχει το προβάδισμα για το δεύτερο εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης, ύστερα από την πρόκριση της Μπριζ.

Όντας πλήρως αποτελεσματική, η Πόρτο κατάφερε να φύγει με μεγάλο «διπλό» από την Γερμανία, επικρατώντας της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 3-0, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ταρεμί, ο οποίος σκόραρε δύο φορές! Μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα πλέον για τους Πορτογάλους σχετικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση, ούσα πλέον δεύτερη στον όμιλο με 6 βαθμούς, ενώ ζωντανή για την συνέχεια στην Ευρώπη είναι και η Λεβερκούζεν.

Οι «δράκοι» κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους και μόλις στο 5’ άνοιξαν το σκορ με μία υπέροχη προσπάθεια του Γκαλένο, ο οποίος αφού έκανε ένα φοβερό κοντρόλ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χραντέσκι για το 1-0 της ομάδας του.

Στο 15’ σε μία επίθεση της Λεβερκούζεν, ο Μπάκερ έπεσε κάτω από ένα μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή και έπειτα από έλεγχο στο VAR οι Γερμανοί θα κερδίσουν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντεμιρμπάι αλλά ο Ντιόγκο Κόστα με ωραία απόκρουση κράτησε το μηδέν για την Πόρτο.

Η Λεβερκούζεν στη συνέχεια είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 36’ ο Σικ θα καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά η τύχη δεν θα είναι με το μέρος του καθώς έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ακούμπησε στο χέρι του και το γκολ ακυρώθηκε ορθώς, με το 0-1 να παραμένει μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος άρχισε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους καθώς στο 52’ θα κερδίσουν πέναλτι ύστερα από υπόδειξη του VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ταρεμί, ο οποίος ευστόχησε και έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του!

Οι παίκτες της Λεβερκούζεν εμφανώς επηρεασμένοι από το γκολ ξανά στις αρχές του ημιχρόνου υπέπεσαν και σε δεύτερο λάθος στο 64’ με τον Κοσούνου να κάνει σκληρό τάκλιν μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να βλέπει τη φάση και να σφυρίζει και τρίτο πέναλτι στον αγώνα. Ο Ταρεμί ήταν και πάλι ο εκτελεστής για την Πόρτο, με τον άσο των «δράκων» να «κλειδώνει» τη νίκη της ομάδας του κάνοντας το 3-0! 

Με το σκορ να έχει ξεφύγει πλέον, οι δύο ομάδες κατέβασαν ρυθμούς, με τους Γερμανούς να μην μπορούν να φτάσουν σε κάποιο γκολ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις του αγώνα: 

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι, Κοσούνου, Τα, Ινκαιπιέ, Μπάκερ, Αράνγκις, Ντεμιρμπάι, Αντλί, Ντιαμπί, Χάντσον-Οντόι, Σικ

Πόρτο: Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Καρντόσο, Κάρμο, Σανούσι, Οτάβιο, Ουρίμπε, Εουστάκιο, Πεπέ, Γκαλένο, Ταρεμί


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0