Football Talk

Γιουβέντους: Η άμυνα έγινε από… όπλο, «πληγή» της! (video)

Γιουβέντους: Η άμυνα έγινε από… όπλο, «πληγή» της! (video)

Η Γιουβέντους βρίσκεται σε βαθιά κρίση και αναζητείται… ηλεκτροσόκ. Δέχτηκε γκολ για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι στην Ευρώπη, πρώτη φορά από το 2013, και η άμυνά της εξελίσσεται από πλεονέκτημά, σε αδυναμία της.

Με «ελεύθερη πτώση» στο κενό μοιάζει η κατάσταση στο Τορίνο, με τη Γιουβέντους να ηττάται και από τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ (2-0) και κάπως έτσι το ευρωπαϊκό της μέλλον, φαντάζει δυσοίωνο. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως στη Serie A τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα, ούσα στην 8η θέση με μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Οι «Μπιανκονέρι» ισοβαθμούν στην τελευταία θέση του όγδοου και τελευταίου ομίλου με τους Ισραηλινούς (3 βαθμοί), έχοντας χάσει για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα «αστέρια» τα τρία από τα τέσσερα πρώτα ματς και όλα θα κριθούν πλέον στις δυο εναπομείναντες αγωνιστικές.

Πέρα όμως από τα αποτελέσματα που δε βοηθούν, ούτε η εικόνα συνηγορεί πως κάτι μπορεί να αλλάξει, ειδικά στο άμεσο μέλλον. Στο πρώτο ημίχρονο στη Χάιφα, η «Βέκια Σινιόρα» ήταν άνευρη, εν τη απουσία του Άνχελ Ντι Μαρία, δίνοντας τη δυνατότητα στην κατά πολύ «φτωχότερή» της Μακάμπι να… χτίσει διαφορά δύο τερμάτων, την οποία αυτή η ομάδα του Αλέγκρι, δύσκολα μπορεί να ανατρέψει.

Τα μετόπισθεν «μπάζουν» και οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους

Κάθε ιταλική ομάδα που σέβεται τον εαυτό της και τη σχολή από την οποία προέρχεται, «ρίχνει το βάρος» στην αμυντική γραμμή και τη διατήρηση του μηδέν. Από εκεί ξεκινάει η φιλοσοφία και ο τρόπος παιχνιδιού. Άλλωστε, όταν δεν μπορούν να κερδίσουν ένα παιχνίδι οι γείτονες, έχουν ως προτεραιότητα να μην το χάσουν.

Η Γιουβέντους όμως της σεζόν 2022-23, έως τώρα, καταρρίπτει και αυτό το «μύθο». Στα τέσσερα ματς που έχει δώσει στο πλαίσιο του Champions League, έχει δεχθεί γκολ σε όλα (7 συνολικά), μην μπορώντας να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, ούτε καν στην έδρα της. Σε αυτά, αν κανείς προσθέσει και τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις στη διοργάνωση με τη Βιγιαρεάλ την περασμένη περίοδο για τη φάση των «16», τότε ο αριθμός ανέρχεται στα έξι. Φαινόμενο που είχε να συμβεί από το 2013, όταν τερμάτισε στην 3η θέση του Β’ ομίλου πίσω από Ρεάλ Μαδρίτης και Γαλατασαράι. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η «Γηραιά Κυρία» δεν προχώρησε στα νοκ-αουτ του θεσμού.

Οιωνός ή όχι, θα φανεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το «δυνατό χαρτί» της Γιουβέντους όλα αυτά τα χρόνια, η ισχυρή της άμυνα, εκείνη που την πήγε σε δύο τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (2015, 2017) έχει πάει… περίπατο και το ritiro (εγκλεισμός) στο προπονητικό κέντρο ενόψει του επερχόμενου τοπικού ντέρμπι με την Τορίνο, φαντάζει ως η απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0