Football Talk

Σαχτάρ Ντονέτσκ – Ρεάλ Μαδρίτης: «Αχώριστες» στους ομίλους του Champions League εδώ και τρία χρόνια! (video)

Σαχτάρ Ντονέτσκ – Ρεάλ Μαδρίτης: «Αχώριστες» στους ομίλους του Champions League εδώ και τρία χρόνια! (video)

Σαχτάρ Ντονέτσκ και Ρεάλ Μαδρίτης «μονομαχούν για την 4η αγωνιστική του Champions League ως οι πρωτοπόροι του ομίλου, ένα ζευγάρι το οποίο συνυπάρχει σε ίδιο όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τις τρείς τελευταίες σεζόν.

Στην Πολωνία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Βαρσοβία έλεω πολέμου, Σαχτάρ Ντονέτσκ και Ρεάλ Μαδρίτης θα αναμετρηθούν για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου με το ενδιαφέρον να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, αφού οι δύο ομάδες καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις του γκρουπ. Η γηπεδούχος Σαχτάρ αποτελεί την «έκπληξη» του ομίλου και βρίσκεται στην 2η θέση με 4 βαθμούς προσπερνώντας Λειψία και Σέλτικ, ενώ η «Βασίλισσα» όπως ήταν αναμενόμενο λόγω της δυναμικής της, είναι στην 1η θέση του ομίλου με το απόλυτο των νικών που αντιστοιχεί σε 9 πόντους.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτό το ζευγάρι και αυτό δεν είναι άλλο από την τρομερή σύμπτωση που έχουν δημιουργήσει οι δύο ομάδες, να βρίσκονται στον ίδιο όμιλο τις τελευταίες τρείς σεζόν του Champions League. Αρχικά, την περίοδο 2020-21, Σαχτάρ και Ρεάλ τοποθετήθηκαν στο δεύτερο όμιλο, με τους Ουκρανούς να κερδίζουν και τα δύο (!) μεταξύ τους παιχνίδια. Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» οι πρωταθλητές Ουκρανίας «έφυγαν» νικητές με σκορ 3-2 και ενώ είχαν προηγηθεί στο ημίχρονο με 3-0, ενώ στο «Ολιμπίνσκι» επικράτησαν με 2-0 επί της τότε ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν.

Ωστόσο παρά τις δύο νίκες, η Σαχτάρ τερμάτισε στην 3η θέση και συνέχισε στο Europa League, σε αντίθεση με την 14 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης που κατέλαβε την πρώτη θέση του γκρουπ με 10 βαθμούς.

Επόμενη αντάμωση των δύο ομάδων σε ομίλους, ήταν την περσινή σεζόν 2021-22. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, δεν δυσκολεύτηκε και νίκησε και τα δύο παιχνίδια ενάντια των Ουκρανών. Στην πρώτη αναμέτρηση, πέρασαν σαν «σίφουνας» από το «Ολιμπίνσκι» με σκορ 5-0 και πρωταγωνιστή τον Βινίσιους που πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε μια ασίστ, ενώ στη Μαδρίτη μια «επαγγελματική» νίκη με 2-1 ήταν αρκετή. Για την ιστορία, η Ρεάλ τερμάτισε πρώτη και στη συνέχεια κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, σε αντίθεση με την Σαχτάρ Ντονέτσκ που τελείωσε στην τελευταία θέση με μόλις δύο βαθμούς.

Τέλος, η κληρωτίδα της έφερε και φέτος μαζί, με το πρώτο παιχνίδι να βγάζει νικητές τους Ισπανούς με 2-1 και σκόρερ τους «συνήθεις ύποπτους», Ροντρίγκο και Βινίσιους. «Τώρα οι Ουκρανοί δεν σκέφτονται το ποδόσφαιρο, αλλά εμείς όσο δύσκολο κι αν είναι, έχουμε το μυαλό μας στην Ρεάλ και στο πως θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για όλη τη χώρα» ήταν η δήλωση του Κροάτη τεχνικού, Ιγκόρ Γιοβίσεβιτς για την αποψινή αναμέτρηση. Οι δυσκολίες πολλές για την Ουκρανική ομάδα αλλά έχει δείξει ότι αντέχει στα δύσκολα και παρουσιάζει μαχητικό πνεύμα στο αγωνιστικό χώρο, ανεξαρτήτου αντιπάλου. Θα τα καταφέρει απέναντι στην «Βασίλισσα» της Ευρώπης; Η απάντηση στο ερώτημα αναμένεται τις επόμενες ώρες και συγκεκριμένα, επί πολωνικού εδάφους…

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0