Football Talk

Η ΑΕΚ θέλει να στείλει μήνυμα από το Χαριλάου…

Η ΑΕΚ θέλει να στείλει μήνυμα από το Χαριλάου…
Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απόψε τον Άρη στο «Βικελίδης» (21:15 – NovaSportsPrime) σε ένα παιχνίδι που οι παίκτες του Αλμέιδα είναι μπροστά σε μία μεγάλη για τους ίδιους πρόκληση – Τα σχέδια του Αργεντινού για να φύγει η ομάδα του με τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη.

Το κλίμα ευφορίας στις τάξεις της ΑΕΚ, μετά τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και την ιστορική επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει κοπάσει. Αυτό που έχει απομείνει είναι η θετική διάθεση σε όλους μέσα στην ομάδα και η αισιοδοξία εν όψει της συνέχειας.

Η ΑΕΚ προέρχεται από μία επιβλητική νίκη επί του Ιωνικού στην OPAPArena. Απόψε ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας που έχει να δώσει είναι υψηλότερος. Πάει στο Χαριλάου να αντιμετωπίσει τον Άρη. Μία ομάδα με καλούς παίκτες, η οποία μετά την ήττα της στο Βόλο, πριν μία εβδομάδα, βλέπει τον αγώνα με την ΑΕΚ ως «τελικό». Δεδομένα δηλαδή, θα δούμε μία μάχη απόψε στο Χαριλάου, μεταξύ δυο ομάδων που θα μπουν για να πάρουν τον αγώνα.

Η ΑΕΚ γνωρίζει ότι με τη νίκη απόψε στο σπίτι του Αρη, όχι μόνο θα διευρύνει το νικηφόρο σερί της, όχι μόνο θα παραμείνει σε τροχιά κορυφής, όχι μόνο θα πάρει ψυχολογία, αλλά θα στείλει μήνυμα και στους αντιπάλους της ότι συνεχίζει να προοδεύει αγωνιστικά και μπορεί να κερδίζει σε οποιαδήποτε έδρα.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει προετοιμάσει τους παίκτες του για το αποψινό παιχνίδι και τους έχει αναλύσει τα πάντα όσον αφορά τον Άρη. Στα σχέδιά του για το βράδυ δεν είναι πάντως ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Ο Αυστριακός ταλαιπωρείται από ίωση και έμεινε στην Αθήνα, με τον Αθανασιάδη να παίρνει τη θέση του, για πρώτη φορά φέτος, κάτω από τα δοκάρια. Εκτός αποστολής επίσης έμεινε ο τραυματίας Φαν Βέερτ, όπως και οι ανέτοιμοι Γαλανόπουλος, Τζαβέλλας. Στα θετικά η επιστροφή των Γιόνσον, Χατζισαφί.

Οσον αφορά την 11άδα και σύμφωνα με τις δοκιμές του προπονητή στις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, φαβορί για να ξεκινήσει κόντρα στον Άρη, είναι αυτή που ξεκίνησε απέναντι στον Ιωνικό – με μοναδική αλλαγή φυσικά αυτή του τερματοφύλακα.

Με διάταξη 4-4-1-1 δηλαδή και τις παραλλαγές του, στην άμυνα αναμένεται να ξεκινήσει ο Ρότα δεξί μπακ, ο Μοχαμάντι αριστερό και στόπερ οι Βίντα – Μουκουντί. Στο κέντρο αμυντικά χαφ θα είναι οι Σιμάνσκι – Πινέδα, με τον Ελίασον δεξιά, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και μπροστά τους ΑραούχοΛιβάι Γκαρσία. Ο Αργεντινός θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο και ο Λιβάι το ρόλο του «9αριού». Δεν αποκλείεται και κάποια αλλαγή της τελευταία στιγμής από τον Αλμέιδα, όμως η παραπάνω 11άδα φαντάζει φαβορί να ξεκινήσει το βράδυ κόντρα στον Άρη.

Θοδωρής Καρβουνιάρης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0