Football Talk

Μαρσέιγ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4-1: Πρώτη νίκη για τους Μασσαλούς – Πλήρωσαν τα λάθη των γκολκίπερ τους τα «λιοντάρια» ! (video)

Μαρσέιγ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4-1: Πρώτη νίκη για τους Μασσαλούς – Πλήρωσαν τα λάθη των γκολκίπερ τους τα «λιοντάρια» ! (video)

Γκολ, ανατροπή, κόκκινη και λάθη είχε το πρώτο ημίχρονο στη Γαλλία, που έκρινε ουσιαστικά το παιχνίδι ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι Μασσαλοί πήραν «ανάσα», κερδίζοντας με 4-1 και πήραν το πρώτο τους τρίποντο στον τέταρτο όμιλο του UEFA Champions League.

Υπόθεση πρώτου ημιχρόνου και λαθών ήταν το παιχνίδι μεταξύ Μαρσέιγ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Το ματς που διεξήχθη στο (κεκλεισμένων των θυρών) «Βελοντρόμ» (4/10) για την τρίτη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του UEFA Champions League, κρίθηκε από τις λανθασμένες αποφάσεις των τερματοφυλάκων των «λιονταριών». Αυτές εκμεταλλεύτηκαν οι Γάλλοι φτάνοντας άνετα στο τελικό 4-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων ξεκίνησε με καθυστέρηση ενός τετάρτου. Οι φιλοξενούμενοι άργησαν να φτάσουν στο γήπεδο λόγω μποτιλιαρίσματος στους δρόμους της Μασσαλίας.

Καταιγιστικός ήταν ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο. Οι Πορτογάλοι ξεκίνησαν το ματς με γκολ «από τα αποδυτήρια». Ο Φρανσίσκο Τρινκάο, 50 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του παιχνιδιού, έγραψε το 0-1. Απέφυγε ωραία τον προσωπικό του αντίπαλο και με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Πάου Λόπεθ.

Η Μαρσέιγ λίγο έλειψε να έχει άμεση απάντηση. Στο 4’ ο Αλέξις Σάντσες βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Αντάν, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του επιθετικού των Μασσαλών.

Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε από ένα «παιδικό» λάθος του Αντόνιο Αντάν. Στην προσπάθεια του γκολκίπερ της Σπόρτινγκ να απομακρύνει τη μπάλα, ο Σάντσες έτρεξε να τον πιέσει, με την μπάλα να κοντράρει πάνω του και να καταλήγει στα δίχτυα στο 14’.


Δύο λεπτά αργότερα η Μαρσέιγ ανέτρεψε πλήρως το παιχνίδι. Ο Κλάους έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Αρίτ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Για άλλη μία φορά, ευθύνη φέρει ο τερματοφύλακας των Πορτογάλων, καθώς καθυστέρησε να αντιδράσει.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 23’ της αναμέτρησης. Ο Αντάν ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι ολοφάνερα εκτός περιοχής, επιχειρώντας να ανακόψει την επίθεση της Μαρσέιγ. Αυτό οδήγησε τον διαιτητή της αναμέτρησης, Νταβίντε Μάσα, στην αποβολή του, τελειώνοντας έτσι πολύ σύντομα την τραγική εμφάνιση του Ισπανού στο παιχνίδι.


Από αυτό δεν άργησαν να ευνοηθούν οι Γάλλοι. Στο 27’ ο Αρίτ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, με τον Μπαλέρντι να πιάνει καρφωτή κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Ισραέλ. Έτσι, οι γηπεδούχοι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Πέντε λεπτά μετά από την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο, παραλίγο να χριστεί σκόρερ. Η μπάλα του στρώθηκε έξω από την μεγάλη περιοχή και εκείνος αμέσως πλάσαρε πολύ όμορφα, αλλά είδε την προσπάθειά του να καταλήγει λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Λόπεθ.


Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης η Μαρσέιγ διαχειρίστηκε άψογα την υπέρ της κατάσταση. Διατήρησε την κατοχή, ροκανίζοντας το χρόνο, χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια στον αντίπαλό της για δημιουργία φάσεων. Έφτασε μάλιστα και σε ένα τέταρτο γκολ στο 85’. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Εμπεμπά, που πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Ισμαέλ και με σουτ έγραψε το τελικό 4-1.

Έκανε με τον τρόπο αυτό την πρώτη της νίκη στον όμιλο, φτάνοντας (προσωρινά) την Τότεναμ και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ανακτά, έτσι, τις ελπίδες της για συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το 2023.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μαρσέιγ (Ιγκόρ Τούντορ): Πάου Λόπεθ, Εμπεμπά, Μπεϊγί (77’ Ζιγκό), Μπαλέρντι, Νούνο Ταβάρες, Βερετού (62’ Ρονζιέ), Γκεντουζί, Κλάους (33’ Καμπορέ), Αρίτ (77’ Γκέρσον), Ουντέρ (62’ Γκεγιέ), Σάντσες

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): 
Αντάν, Ινάσιο, Γιούστε (46’ Μαρτίνες), Ρέις, Μορίτα, Ουγκάρτε (46’ Ναζίνιο), Εσγκάιο, Σάντος (46’ Παουλίνιο), Γκονσάλβες (46’ Αλεξανδρόπουλος), Έντουαρντς (25’ Ισραέλ), Τρινκάο

Δείτε τα στιγμιότυπα:


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0