Football Talk

Ιταλία: Ίσως ο αποκλεισμός από το Μουντιάλ του Κατάρ, να της έκανε καλό... (video)

Ιταλία: Ίσως ο αποκλεισμός από το Μουντιάλ του Κατάρ, να της έκανε καλό... (video)

Μπορεί πολλοί να θεωρούν πως η νίκη της Ιταλίας στην τελευταία αγωνιστική του Nations League δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική, μιας και βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία, όμως στην πραγματικότητα, πρόκειται για ακόμη μία απόδειξη πως η «Σκουάντρα Ατζούρα», βρίσκει και πάλι τον εαυτό της. Με τον δικό της τρόπο, με το «μηδέν» στην άμυνα και με νέους πρωταγωνιστές, όπως ο Τζιακόμο Ρασπαντόρι!

Μία εξαιρετική Ιταλία έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή της. Μία Ιταλία που θυμίζει έντονα όσα έλαβαν χώρα στο Wembley στο EURO του 2020 και πολύ λιγότερο, τον αποκλεισμό της από το Μουντιάλ του 2022, από τη Βόρεια Μακεδονία.

Μία Ιταλία ανανεωμένη, που σαφώς και έχει πλάνο, μιας και αγωνίζεται υπό τις οδηγίες ενός ικανότατου προπονητή, όπως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ενός προπονητή που εξελίσσεται και αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του και ποιους μπορεί να εμπιστευτεί.

Παρακολουθεί το ποδόσφαιρο της χώρας του, δεν διστάζει να καλεί νέα πρόσωπα και ούτε να αναπροσαρμόζει την φιλοσοφία του, πράγμα που διαπιστώνεται στα δύο τελευταία ματς του Nations League. Διότι αυτό που παρακολουθήσαμε, ήταν η Ιταλία του… παρελθόντος με καινοτόμες ιδέες.

Και αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στον προπονητή της, που κατάφερε μετά τα πέντε γκολ που δέχθηκε από τη Γερμανία, να μην διασπαστεί το σύνολο, αλλά να ενωθεί ακόμη περισσότερο και να σημειώσει δύο μεγάλες νίκες, που πριν από μερικούς μήνες, βλέποντας κανείς το πρόγραμμα, δεν τις υπολόγιζε ιδιαίτερα.


Συνέχισε την παράδοση και επικράτησε με 1-0 της Αγγλίας, μένοντας αήττητη εκ νέου από τα «τρία Λιοντάρια» και φροντίζοντας να τους υπενθυμίζει διαρκώς το ματς του Wembley και εν συνεχεία, απέναντι στην Ουγγαρία, η οποία προερχόταν από «διπλό» στη Γερμανία.

Πήγε στην έδρα της, συνάντησε την κορυφαία, βαθμολογικά, ομάδα του ομίλου, και την κέρδισε με 2-0, πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό σκορ, με δύο ξεκάθαρα σημεία αναφοράς. Το παραδοσιακό «μηδέν» στην άμυνα και τον Τζιακόμο Ρασπαντόρι!

Ο λόγος φυσικά για τον 22άχρονο επιθετικό της Νάπολι, ο οποίος σκόραρε στα δύο τελευταία ματς της χώρας του, αγωνιζόμενος σε αμφότερα ως βασικός. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχει συμμετοχή σε γκολ στα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς που έχει πάρει μέρος σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, και διαθέτει ένα προσόν, για την ηλικία του!


Το ποδοσφαιρικό θράσος που χρειάζεται… Κάπως έτσι, σκόραρε απέναντι στην Αγγλία, κάπως έτσι, άνοιξε το σκορ απέναντι στην Ουγγαρία, σηματοδοτώντας το 5ο του γκολ, στην 15η του εμφάνιση με τη «Σκουάντρα Ατζούρα».


Και όλα αυτά, έχουν ως συνέπεια η Ιταλία να βελτιώνεται. Να βρίσκει τον εαυτό της, να επιστρέφει στο πρόσφατο παρελθόν της και να γίνεται καλύτερη. Ανανεωμένη και καλύτερη. Και αυτή της η έκδοση, ναι μεν θα απουσιάζει από το Κατάρ, αλλά ίσως και αυτός να είναι ο βασικός λόγος που έκανε την εμφάνισή της…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0