Football Talk

Nations League: Έμεινε…ζωντανή με μεγάλο «διπλό» η Μολδαβία – Νίκη χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για την Ανδόρρα

Nations League: Έμεινε…ζωντανή με μεγάλο «διπλό» η Μολδαβία – Νίκη χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για την Ανδόρρα

Η Μολδαβία με εντυπωσιακή εμφάνιση πέτυχε ένα σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Λετονίας και πλησίασε την πρώτη θέση του ομίλου. Στο άλλο ματς του 1ου γκρουπ η Ανδόρα «διπλασίασε» τις νίκες της απέναντι στο Λιχτενστάιν.

 Το ντέρμπι του 1ου γκρουπ της 4ης κατηγορίας ανάμεσα στη Λετονία και την Μολδαβία είχε θέαμα, γκολ και το τελικό σφύριγμα της λήξης έστειλε τους φιλοξενούμενους σε απόσταση…αναπνοής από την πρωτιά αφού με σκόρ 2-1, μείωσαν στους δύο βαθμούς τη διαφορά με τους Λετονούς.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Μολδαβούς να επιβάλλουν την κυριαρχία τους, η οποία μετουσιώθηκε σε γκολ στο 26' με τον Ρεβένκο να κάνει το 1-0. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους φιλοξενούμενους να «διπλασιάζουν» τα τέρματα τους με τον Νικολαέσκου στο 45' βάζοντας γερές βάσεις για την νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Λετονοί αντέδρασαν άμεσα με γκολ του Ικάουνικς στο 58' και πίεσαν μέχρι το τελευταίο λεπτό για το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο εν τέλει δεν βρήκαν με τους Μολδαβούς να πετυχαίνουν ένα σπουδαίο «τρίποντο». Με αυτό το αποτέλεσμα, η Μολδαβία έφτασε τους 10 πόντους, δύο πίσω από την πρωτοπόρο Λετονία και η τελευταία αγωνιστική θα δείξει ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει την άνοδο στη League C του UEFA Nations League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λετονία (Ντ. Καζακέβικς): Στέινμπορς, Σαλβάλνιεκς, Τσερνομόρτζιτς, Ντούμπρα, Γιουργκόφσκις (88’ Στούγκλις), Γιάουνζεμς (57’ Κρόλις), Εμσίς, Τόμπερς, Τσιγκάνις (82’ Ικαουένκις), Ικαουένικς, Γκουτκόφσκις (62’ Κρόλις)

Μολδαβία (Σ.Κλεστσένκο): Σελέαντικς, Β.Πόσμακ, Σράσιουμ, Ιγκ.Αρμάς, Κ.Ρεβένκο, Σαιμάκοφ, Ιονίτα , Πλάτιτσα (84’ Ζαρντάν), Μοτπάν (84’ Σοσίους), Νταμασκάν (89΄Κοτσοκάρου), Ίον Νικολαέσκου (73’ Ποστολάτσι)

Λιχτενστάιν - Ανδόρρα 0-2 

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ανδόρα με σκορ 2-0 νίκησε εκτός έδρας το Λιχτενστάιν, σε μια αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 4’ με τον Άλμπερτ Ρόσας με το πρώτο ημίχρονο να εμπεριέχει σκληρά μαρκαρίσματα με τις πέντε κίτρινες κάρτες μέσα σε 22 λεπτά να το αποδεικνύουν. Στο δεύτερο ημίχρονο, το Λιχτενστάιν είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς να απειλήσει  την εστία του Άλβαρες. Στο 80’ η Ανδόρα «σφράγισε» την νίκη με γκολ του Γιοάν Σέρβος φτάνοντας στους επτά βαθμούς και «κλειδώνοντας» την τρίτη θέση στον όμιλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λιχτενστάιν (Μ. Στόκλασα): Μπούχελ, Μαλίν, Χόφερ, Τράμπερ, Γρκάμπερ (45’ Νέτζερ), Φρόμελτ (45’ Βόλφινγκερ Φ), Λουχίνγκερ, Γκοπέλ, Μέιερ (45’ Καρντεσόγλου), Γκάσνερ, Χάσκλερ

Ανδόρρα (Κόλντο): Άλβαρεζ, Ρούμπιο, Λοβέρα, Αλαβέρντα, Σέρβος, Φερνάντεζ (77' Μπερνάτ), Χ. Βιειρά (77' Ρέμπες), Βάλες (84' Μ. Βιειρά), Μαρτίνεζ, Πουγόλ (66' Ορτέγκα) , Ρόσας ( 84' Ζ. Ρούμπιο)

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0