Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης: Οκτώ στα οκτώ και ολοταχώς για «ισοφάριση» ρεκόρ εποχής... Ντι Στεφάνο! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης: Οκτώ στα οκτώ και ολοταχώς για «ισοφάριση» ρεκόρ εποχής... Ντι Στεφάνο! (video)
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κάνει «διακρίσεις», κερδίζει όποιον βρει μπροστά της σε Ισπανία-Ευρώπη και έχει θέσει τις βάσεις για να «ξεσκονίσει» ένα ρεκόρ που κρατά από το 1961!
Η La Liga συχνά-πυκνά ορίζεται ως ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, όπου Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχούν και όλοι οι υπόλοιποι έπονται. Συμπέρασμα, διόλου αυθαίρετο. Από την έλευση του 21ου αιώνα κι έπειτα, μόλις πέντε φορές δεν έχει καταλήξει το πρωτάθλημα στα δικά τους χέρια.

Εντός της νέας χιλιετίας, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο 8 φορές και κρίνοντας από το απόλυτο νικών στη φετινή σεζόν, ίσως βαδίζει ολοταχώς για την 9η!

Η περσινή κάτοχος της La Liga, αλλά και του Champions League, μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς, εντός συνόρων, έχει κατακτήσει το UEFA Super Cup και με τη νίκη της επί της Λειψίας, έχει κάνει και το 2/2 στο φετινό Champions League! Συνολικά; Οκτώ στα οκτώ!

Παρότι σε πολλούς δεν προξενεί εντύπωση, ένα ξεκίνημα τέτοιου είδους δεν είναι συνηθισμένο ούτε για τη «βασίλισσα»! Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος, πως είχε να πράξει κάτι ανάλογο από τις σεζόν 1961/62 και 1968/69, δηλαδή κάτι περισσότερο από μισό αιώνα!

Στην πρώτη, με τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο στις τάξεις της, έφτασε έως 11 σερί νίκες στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ μετά από επτά χρόνια.

Στη σύγχρονη εποχή, με τον Μάνουελ Πελεγκρίνι (2009/10) έφτασε έως τις επτά, ενώ με τον Ζινεντίν Ζιντάν (2016/17) έως τις έξι. Προφανώς, το φετινό εκρητικό ξεκίνημα των «μερένχες» έχει εξήγηση.

Ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας, Κάρλο Αντσελότι, σε συνεννόηση με τον προπονητή φυσικής κατάστασης, Αντόνιο Πίντους, έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να φτάσει τους παίκτες στην κορύφωση της απόδοσής τους, στις αρχές της σεζόν!

Σύμφωνα με τον Ιταλό τεχνικό, κατά αυτόν τον τρόπο, η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει αποκτήσει μία ικανοποιητική διαφορά από τους διώκτες της, πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ! Προς το παρόν δικαιώνεται, αλλά ο δρόμος, έστω και ως την έναρξη του Μουντιάλ, είναι μακρύς.

Πρώτο εμπόδιο στον δρόμο προς την κατάρριψη ενός ιστορικού ρεκόρ μισού αιώνα; Η Ατλέτικο Μαδρίτης, εκτός έδρας (18/09, 22:00). Ο τελευταίος σύλλογος που κατάφερε να κερδίσει το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Αν καταφέρει να επικρατήσει των «ροχιμπλάνκος», ακολουθούν Οσασούνα, Σαχτάρ (εντός) και Χετάφε (εκτός). Εν ολίγοις, θα κρατά ένα ιστορικό 12/12 στα δικά της «χέρια».


Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0