Football Talk

Τότε ο Γιαννούλης με τον Τζόλη, τώρα ο Σαλάχ με τον Ντίας: Τα δύο 0-0 της Premier League με 37 τελικές! (video)

Τότε ο Γιαννούλης με τον Τζόλη, τώρα ο Σαλάχ με τον Ντίας: Τα δύο 0-0 της Premier League με 37 τελικές! (video)
Πέρασαν 18 μήνες από την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ έφερε «λευκή» ισοπαλία στην PremierLeague. Προφανώς και το εν λόγω γεγονός όμως, προξενεί εντύπωση, αναλογικά και με την εξέλιξη της εκάστοτε αναμέτρησης. Διότι, στην περίπτωση του Γκούντισον Παρκ, το παιχνίδι είχε 37 τελικές προσπάθειες και η Έβερτον με τους «κόκκινους» δεν σκόραραν. Μόλις για 2η φορά τα τελευταία 30 συμβαίνει αυτό, με την προηγούμενη, να έχει έντονο ελληνικό στοιχείο!

Κάθε αποτέλεσμα διαφέρει από ένα άλλο. Ακόμη και αν είναι ακριβώς το ίδιο. Μπορεί δηλαδή το 2-1 της Άρσεναλ με την Άστον Βίλα να είναι πιο πειστικό από αντίστοιχο της Τσέλσι με τη Γουέστ Χαμ ή το 4-0 της Μπρέντφορντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην έχει καμία σχέση, με την αντίστοιχη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μπόρνμουθ στην 2η αγωνιστική της Premier League.

Αυτό ισχύει φυσικά και για «λευκές» ισοπαλίες, οι οποίες θεωρούμε πως προκύπτουν έπειτα από ένα ενενηντάλεπτο δίχως πολλές καλές στιγμές. Αντιστρόφως ανάλογο όμως είναι ό,τι συνέβη στο 0-0 της Έβερτον με την Λίβερπουλ, στο παλαιότερο ντέρμπι στην ιστορία των κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Ακόμη και αν προέκυψε για 4η φορά τα τελευταία έξι χρόνια στο εν λόγω ζευγάρι. Διότι μιλάμε για μία αναμέτρηση, στην οποία έλαβαν χώρα 37 τελικές προσπάθειες, με τις 4 εξ΄αυτών να καταλήγουν στο δοκάρι. Είχε δοκάρι η Έβερτον με τον Ντέιβις στο ξεκίνημα, είχε δύο η Λίβερπουλ στην ίδια φάση με τον Νούνιες και τον Ντίας και είχε ακόμη ένα ο Μοχάμεντ Σαλάχ σε «νεκρό» χρόνο, μετά την εκπληκτική επέμβαση του Πίκφορντ στην φάση του 93ου λεπτού.


Ωστόσο, το τελικό 0-0, σηματοδοτεί δύο πράγματα. Πως η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ ξεκινά στις έξι πρώτες αγωνιστικές δίχως νίκη και πως η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, μετρά σε ισάριθμες αναμετρήσεις, δύο τρίποντα, τρεις ισοπαλίες και την ήττα στο Όλντ Τράφορντ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επιπλέον, οι «κόκκινοι» έμειναν μόλις για πρώτη φορά δίχως γκολ σε επίπεδο Premier League, εντός του 2022. Ποια ήταν η προηγούμενη; Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο 18 μήνες πίσω και να ανατρέξουμε στην ισοπαλία του Ιανουαρίου του 2021!

Τότε, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αμφότερες έμοιαζαν ικανοποιημένες. Τώρα, ούτε η Έβερτον που είδε γκολ να της ακυρώνεται, αλλά ούτε και οι φιλοξενούμενοι των τριών δοκαριών, θεωρούν πως το τελικό σκορ αντιπροσωπεύει την εικόνα τους.

Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα ματς με 37+ σουτ. Η τελευταία φορά που σε αντίστοιχη περίπτωση, ο διαιτητής σφύριξε και το ματς δεν είχε γκολ; Τον Απρίλιο του 2022, στο Άμεξ, με τη Μπράιτον να μένει στο «μηδέν» απέναντι στη Νόριτς, με τους Τζόλη και Γιαννούλη να αγωνίζονται αμφότεροι!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0