Football Talk

«Ζήλεψε» την Λίβερπουλ η Σέλτικ και έκανε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στη Σκωτία στον 21ο αιώνα!

«Ζήλεψε» την Λίβερπουλ η Σέλτικ και έκανε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στη Σκωτία στον 21ο αιώνα!

Πριν από μερικές ώρες η Λίβερπουλ και τώρα η Σέλτικ! Η ομάδα του Ποστέκογλου επικράτησε με 9-0 της Νταντί Γιουνάιτεντ και σημείωσε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη που έχει λάβει χώρα ποτέ στο πρωτάθλημα της Σκωτίας, στον 21ο αιώνα!

Βρισκόταν σε «τρομακτική» κατάσταση πριν καν συναντήσει τη Νταντί Γιουνάιτεντ, αν αναλογιστεί κανείς πως μετρούσε τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε επίπεδο πρωταθλήματος, με 12-1 γκολ υπέρ της. Πλέον, η Σέλτικ επιβεβαίωσε πως είναι το φαβορί για να κατακτήσει και το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά της, επικρατώντας με 9-0 εκτός έδρας της Νταντί Γιουνάιτεντ!

Και όλα αυτά, μία μέρα μετά την ανάλογη νίκη της Λίβερπουλ επί της Μπόρνμουθ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 9-0, σημειώνοντας τη μεγαλύτερή τους νίκη στον 21ο αιώνα και μόλις το 4ο 9-0 στα 30 χρόνια της Premier League.

Ζήλεψε λοιπόν την Λίβερπουλ η Σέλτικ και έκανε το ίδιο. Ο Φουρουχάσι έκανε χατ-τρικ σε μισή ώρα, ο Αμπάντα το ίδιο σε 27 λεπτά και ο Ζότα, με τον Τζουράνοβιτς και τον Στάρφελτ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, το οποίο σηματοδοτεί και τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκης σκωτσέζικης ομάδας σε επίπεδο Premiership.

Όσον αφορά το 9-0 ως αυτούσιο σκορ ανεξαρτήτου έδρας; Είναι μόλις η 2η φορά που λαμβάνει χώρα, με την Σέλτικ να το έχει ξανακάνει απέναντι στην Αμπερντίν, στο «Σέλτικ Παρκ», πριν από 12 χρόνια.

Για την ιστορία, απλώς να αναφέρουμε πως ο Γιώργος Γιακουμάκης δεν αγωνίστηκε και… μάλλον για αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των σκόρερ!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0