Football Talk

Από το Τσαντ και το Μαλάουι μέσω Ινδονησίας και Κουρασάο: Ξένοι παίκτες στη Super League από απίθανες χώρες!

Από το Τσαντ και το Μαλάουι μέσω Ινδονησίας και Κουρασάο: Ξένοι παίκτες στη Super League από απίθανες χώρες!

Ο Αστέρας Τρίπολης ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες το νέο του μεταγραφικό απόκτημα, Μπαγκούς Καφί Αλφίκρι από την Ινδονησία και το BN Sports έψαξε και σας παρουσιάζει περιπτώσεις παικτών που έπαιξαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, προερχόμενοι  από χώρες «άγονης γραμμής».

Κάτοικος Τρίπολης είναι και επισήμως ο νεαρός Ινδονήσιος, Μπαγκούς Καφί Αλφίγκρι, ο οποίος ενάμιση χρόνο πίσω, έκανε το πρώτο του μεγάλο άλμα, αφήνοντας την πατρίδα του,
για την Ολλανδία και την Ουτρέχτη. Εκεί όμως δεν τα κατάφερε να διακριθεί και λίγους μήνες μετά αποχαιρέτησε για άλλες πολιτείες. Τις ελληνικές.

Μπορεί να ακούγεται πρωτοφανές να έρθει στα μέρη μας ποδοσφαιριστής από την Ινδονησία και η αλήθεια είναι πως είναι. Παρόλα αυτά, όσο και αν έχουμε συνηθίσει να συναντάμε στη Super League αλλοδαπούς αθλητές από την Ιβηρική ή τις γνωστές , ποδοσφαιρικά, χώρες της Λατινικής Αμερικής ή των Βαλκανίων, υπάρχουν ενίοτε αρκετές περιπτώσεις που καθιστούν την ελληνική λίγκα… πολυταξιδεμένη.

Το BN Sports, με αφορμή την έλευση του Μπαγκούς Καφί Αλφίγκρι, «σκάλισε» το θέμα και υπενθυμίζει παρουσίες παικτών, στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, από χώρες που… δεν πάει το μυαλό σου.

Μπένιν: Μόισε Αντιλέχου (Κέρκυρα και κυρίως Λεβαδειακός), Ρούντι Γκεστέδε (Με εμπειρία ετών από την Championship και την Premier League, το πέρασμά του από τον Παναιτωλικό κράτησε μόνο 73’ λεπτά).

Μπουρκίνα Φάσο: Αμπντούλ Ντιαλό (Πέρασε σχεδόν όλη του την καριέρα στην Ελλάδα, με τη φανέλα του Πανθρακικού έζησε την Α’ Εθνική), Σουλεϊμάν Σαουαντογκό (Λεβαδειακός), Πατρίκ Ζουντί (Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός), Ραχίμ Ουεντραογκό (Σκόντα Ξάνθη), Χαμπίμπ Μπαμόγκο (Παναιτωλικός), Ισμαΐλα Ουεντραογκό (ΠΑΟΚ Β’, στον Βόλος ΝΠΣ δανεικός φέτος), Μπράιν Νταμπό (Άρης).

Πράσινο Ακρωτήρι: Νόνι Λίμα (Πανιώνιος), Φερνάντο Βαρέλα (ΠΑΟΚ), Γκάρι Ροντρίγκεζ (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός), Μπρίτο (Σκόντα Ξάνθη), Λισάντρο Σεμέδο (ΟΦΗ), Ζέρσον Καμπράλ (Ιωνικός), Τόνι Βαρέλα (Λεβαδειακός), Βάλντο (Αστέρας Τρίπολης), Καρλίτος (Ηρακλής).
1747009.jpg

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Φρέντερικ Νιμανί (ΟΦΗ, ΠΑΟΚ), Νταβίντ Μάνγκα (Λεβαδειακός), Λιονέλ Ζουμά (Αστέρας Τρίπολης).

Τσαντ: Αζράκ Μαχαμάτ (Πλατανιάς, Λεβαδειακός)

Κομόρες: Ελ Φαρντού Μπεν (Από τους πιο αναγνωρίσιμους αθλητές της λίστας, έχει αγωνιστεί κατά σειρά σε Βέροια, Λεβαδειακό, Πανιώνιο και Ολυμπιακό), Μοχάμεντ Γιουσούφ (Βέροια, Εργοτέλης, Λεβαδειακός), Χαλίφα Σουλέ (Βέροια, ΟΦΗ στη Football League).

Κουράσαο: Τσάρλτον Βισέντο (ΠΑΣ Γιάννινα).

Γαλλική Γουιάνα: Ζαν-Κλοντ Νταρσεβίλ (Από τα μεγάλα ονόματα της εποχής Ψωμιάδη στην Καβάλα).

Γρενάδα: Κρέγκ Ροκάστλ (Θρασύβουλος Φυλής).

Γουαδελούπη: Λένι Νανγκίς (Λεβαδειακός), Φρανκ Γκραντέλ (Σκόντα Ξάνθη).

Αϊτή: Κιμ Τζάγκι (Σκόντα Ξάνθη), Φραντζ Μπερτίν (ΟΦΗ, Βέροια), Ζαν-Ζακ Πιερ (Πανιώνιος).

Χονγκ-Κονγκ: Άλεν Μπαϊκούσα (Αιγάλεω).

Μαδαγασκάρη: Ερίκ Ραμπεσαντρατανά (Παρουσιαστικό και παρελθόν που δεν το ξεχνάς. Στην ΑΕΚ όμως δεν έπιασε, λόγω προέδρου όπως έχει δηλώσει), Φρανκ Ραμπαριβονί (Ποδοσφαιριστής με παραστάσεις από το Champions League με τη φανέλα της Οσέρ, ο οποίος πέρασε στη δύση της καριέρας του από την Ξάνθη).
rab.jpg

Μαλάουι: Ταβόνγκα Τσιμόντζι (Πλατανιάς).

Μαρτινίκα: Λουντοβίκ Κλεμέν (Πανθρακικός), Κέβιν Ολίμπα (Πλατανιάς), Μπέντι Μπουβάλ (Πανθρακικός, Πανιώνιος), Μίκαελ Μάλσα (Πλατανιάς), Σόνι Σεφίλ (Αστέρας Τρίπολης).

Μαυρίκιος: Λίντσει Ρόουζ (Άρης).

Μοζαμβίκη: Σιμάο (Από τους καλύτερους Αφρικανούς που έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό, μέλος της ομάδας που κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου με σημαντική συμβολή), Κλέσιο Μπάουκε (Παναιτωλικός), Μανού (Πανθρακικός), Παϊτο (Ξάνθη).
SIMAO_PAO_0804-1280x7201-1.jpg

Νικαράγουα: Πάμπλο Γκαγιέχο (Άρης).

Παναμάς: Χούλιο Σεγκούντο (Βέροια).

Ρεουνιόν: Μπερτράντ Ρομπέρ (Πανθρακικός, ΠΑΟΚ).

Ρουάντα: Έντιν Ουόν (Λεβαδειακός), Φριτζ Έμεραν (Λεβαδειακός).

Σεντ Μάρτεν: Κυρίλ Καλί (Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός, Βέροια, Παναιτωλικός), Γουίλφριντ Νταλμάτ (Παναιτωλικός).

Σάο Τομέ και Πρινσίπ: Ζορντάο Ντιόγκο (Πανσερραϊκός, Πανθρακικός, Κέρκυρα, Λεβαδειακός).

Σεντ Κιτς και Νέβις: Κιθ Γκαμπς (Πανιώνιος)

Σουρινάμ: Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (Ο «μαέστρος» του ΠΑΟΚ, από την κατάσταση του οποίου καθορίζονται πολλά στο παιχνίδι του «δικεφάλου»), Λεάντρο Καπέλ (Δόξα Δράμας, Παναιτωλικός), Ρόλαντ Άλμπεργκ (Πανιώνιος), Νάιτζελ Χάσελμπαινκ (Βέροια).

Ταϊτή: Μαράμα Βαριχούα (Πανθρακικός)

Γκάμπια: Νιόγκου Ντεμπά Νιρέν (Άρης, Παναθηναικός, Κέρκυρα), Μουσταφά Καμάλ Εντό (Βέροια), Εντρίσσα Σόνκο (Ξάνθη).

Τρινιντάντ και Τομπάγκο: Λίβαϊ Σάμιουελ Γκαρσία (βασικότατο στέλεχος της ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2021)

Ουγκάντα: Άλεξ Κακούμπα (ΠΑΣ Γιάννινα)

Ουζμπεκιστάν: Στεπάν Αταγιάν (Προοδευτική), Τζαφάρ Ιρισμέτοφ (Οι προσδοκίες ήταν πολλές, τα πεπραγμένα ελάχιστα στον Παναθηναϊκό), Αμντικαχόρ Μαριφαλίεφ (Ο Μαραντόνα της Τασκένδης πέρασε και δεν ακούμπησε στον ΠΑΟΚ).

Ζάμπια: Κρίστοφερ Κατόνγκο (Ξάνθη), Ρότζερς Κόλα (Βέροια), Άσιους Μέλου (Απόλλων Πόντου).

Ζιμπάμπουε: Κένεντι Ναγκόλι (Ο Πελέ εισηγήθηκε την απόκτησή του στη Σάντος και ο Άρης τον «χάρηκε» για μια πενταετία όπου δέσποζε στο κέντρο του. Αγωνίστηκε και στον ΠΑΣ Γιάννινα), Σένζο Μόγιο (Χαλκηδώνα), Λίνκολν Ζβασίγια (ΟΦΗ).
252938058_4595837533803679_6877198695078827210_n.png

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0