Football Talk

Τότεναμ - Γουλβς 1-0: Ποιος άλλος; «Καθάρισε» ξανά ο Κέιν κι έγραψε ιστορία στην Premier League! (video)

Τότεναμ - Γουλβς 1-0: Ποιος άλλος; «Καθάρισε» ξανά ο Κέιν κι έγραψε ιστορία στην Premier League! (video)
Η Τότεναμ επικράτησε με 1-0 (20/08) της Γουλβς, χάρη στο 1000ο εντός έδρας γκολ της στην Premier League, αλλά και το 185ο για τον Χάρι Κέιν, που «έγραψε» ιστορία!
Ο Χάρι Κέιν έγραψε ξανά με «χρυσά» γράμματα το όνομά του στα βιβλία της Premier League, χαρίζοντας, παράλληλα, στην Τότεναμ τη νίκη επί της Γουλβς με 1-0 (20/08).

Ένα γκολ-ορόσημο για τους «Spurs», καθώς ήταν το υπ' αριθμόν 1000 -εντός έδρας- στην παρουσία τους στην Premier League, αλλά και το Νο. 185 για τον ίδιο στην Premier League, γεγονός που τον έφερε στην τέταρτη θέση του σχετικού πίνακα. Ωστόσο, είναι ο μόνος που έχει σκοράρει τόσες φορές, φορώντας τη φανέλα μόνο μίας ομάδας!
Κάπως έτσι, οι Λονδρέζοι παρέμειναν αήττητοι για τρίτο σερί ματς στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ έφτασαν για πρώτη φορά στις πέντε συνεχόμενες νίκες, από τότε που μετακόμισαν στο νέο τους γήπεδο. Μάλιστα, το έπραξαν υπό το βλέμμα του Ρονάλντο, του... φαινομένου, που έδωσε το «παρών» στις εξέδρες.
 
Η αναμέτρηση ξεκίνησε νωχελικά, με τις δύο ομάδες να έχουν καλά κλεισμένους τους χώρους. Το πρώτο ημίχρονο «κυλούσε» ομαλά, αλλά δευτερόλεπτα πριν λήξει, κάθε ομάδα σημείωσε από μία καλή ευκαιρία.
 
Αρχικά, ο Νούνιες έπιασε την κεφαλιά στο 43ο λεπτό από το ύψος του πέναλτι, αλλά είδε την μπάλα να περνά ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Γιορίς. Κάτι ανάλογο προσπάθησε να κάνει και ο Χάρι Κέιν δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο Σα είχε απάντηση και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.
 
Επτά λεπτά μετά την έναρξη του 2ου μέρους, ο Άγγλος «αρχισκόρερ» είχε ακόμα μία ευκαιρία να κάνει το 1-0, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ακριβώς ό,τι συνέβη και στην περίπτωση του Σον στο 63'! Ο επιθετικός «μονόλογος» της Τότεναμ, ωστόσο, απέδωσε καρπούς ένα λεπτό αργότερα.
 
Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πέρισιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κέιν άνοιξε το σκορ με μία... δεύτερη, για να γράψει ιστορία, πετυχαίνοντας το 1000 γκολ των «Spurs» εντός έδρας, στην παρουσία τους στην Premier League! Παράλληλα, έγινε ο 4ος σκόρερ στην ιστορία της Premier League με 185 γκολ και είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να σκοράρει τόσα, φορώντας τη φανέλα μόνο μίας ομάδας!
Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, η Τότεναμ διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της προβάδισμα, παρά τις προσπάθειες της Γουλβς για το γκολ της ισοφάρισης. Στο τελευταίο σφύριγμα, ο φωτεινός πίνακας έδειξε το 1-0 ως τελικό σκορ, επιβεβαιώνοντας μία σημαντική βαθμολογικά, αλλά κυρίως ιστορική, νίκη για τους «Spurs».
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον Ρόιαλ, Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Πέρισιτς (76' Σεσενιόν), Κουλουσέφσκι (86' Μπισούμα), Σον (Ριτσάρλισον), Κέιν
 
Γουλβς (Μπρούνο Λάζε): Σα, Τζόνι, Κόλινς, Κίλμαν, Αΐτ Νουρί (71' Σεμέδο), Μουτίνιο (58΄Ντεντόνκερ), Νέβες, Νούνιες, Νέτο (71' Τραορέ), Γκέδες (81' Χουάνγκ), Ποντένσε (59' Χιμένες)
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0