Football Talk

Μπαρτσελόνα: Τα «παιδιά» του Τσάβι που… θυσιάστηκαν για το συνολικό καλό

Μπαρτσελόνα: Τα «παιδιά» του Τσάβι που… θυσιάστηκαν για το συνολικό καλό

Η Μπαρτσελόνα δεν σταματάει τις μεταγραφές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν αποχωρήσεις, καθώς αυτοί που φεύγουν από το σύλλογο είναι οι «μικροί» της περσινή σεζόν εμπιστευόταν ο Τσάβι.

Ολικό rebuild στις τάξεις της Μπαρτσελόνα, με τους ταλαντούχους νεαρούς που βοήθησαν την ομάδα τη περσινή σεζόν, να κάνουν… χώρο για ποδοσφαιριστές από το «πάνω ράφι» όπως οι Ρόμπερτ ΛεβαντόφσκιΑντρέας Κρίστενσεν, Φρανκ Κεσιέ, Ζιλ Κουντέ κ.α. 

Το BN Sports σας παρουσιάζει τέσσερα «προϊόντα» της Masia που… θυσιάστηκαν για τη Μπαρτσελόνα, αλλά έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους για να επιστρέψουν στο μέλλον.

Ρίκι Πουτς

Ένα από τα μεγαλύτερα project της Masia, ο Ρίκι Πουτς, πραγματοποιεί μία απρόσμενη μεταγραφή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, για λογαριασμό των Λος Άντζελες Γκάλαξι. Παρά τις πολλαπλές προτάσεις δανεισμού από Ισπανία και Γερμανία, ο νεαρός μέσος έφυγε οριστικά από τη Βαρκελώνη για τη Καλιφόρνια, έπειτα από μία επταετία στο σύλλογο της Καταλονίας. 

Άλεξ Κογιάδο

Ο Κογιάδο απασχόλησε έντονα και μία ομάδα από τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, τον Ολυμπιακό. Όμως, ο 23άχρονος μέσος έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Έλτσε. Διευρύνοντας τον δανεισμό του σε άλλη μία ομάδα που αγωνίζεται στη La Liga, μετά την εφιαλτική χρονιά με τη Γρανάδα που υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Ο Ισπανός είναι ένα ακόμα προϊόν που θέλει να αποδείξει στον Τσάβι ότι αξίζει ευκαιρίες. Πρώτα όμως θα πρέπει να το αποδείξει εντός χορταριού με τη φανέλα της Έλτσε. 

Όσκαρ Μινγκέθα

Με τις προσθήκες των Ζιλ Κουντέ, Αντρέας Κρίστενσεν, αλλά και την παραμονή του Ζεράρ Πικέ, ο Μινγκέθα ήταν αυτός που… χάθηκε από το πλάνα του Τσάβι. Ο οποίος τη σεζόν 2021/22 στηρίχθηκε πολύ σε αυτόν, δίνοντας του ουκ ολίγες ευκαιρίες. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός αμυντικός μεταγράφηκε για ένα ποσό κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στη Θέλτα, για να γίνει ο επόμενος ηγέτης στην άμυνα του Εντουάρντο Κουντέ. 

Νίκο Γκονθάλεθ

Τέλος, λίγο πιο διαφορετική περίπτωση από τις υπόλοιπες είναι αυτή του Νίκο Γκονθάλεθ. Καθώς ο 20άχρονος Ίβηρας, προτού μετακομίσει στη Βαλένθια για τις «νυχτερίδες», έτσι ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Μπαρτσελόνα μέχρι το 2026. Ωστόσο, ουδείς γνωρίζει, πως όταν γυρίσει το καλοκαίρι, η κατάσταση θα είναι διαφορετική από τη παρούσα. 

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0