Football Talk

Μανέ: Κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 2022

Μανέ: Κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 2022

Κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 2022 αναδείχθηκε ο Σαντιό Μανέ, μετά τις επιτυχίες του με την Σενεγάλη και την Λίβερπουλ.

Μια εξαιρετική χρονιά αποζημιώνει ο Σαντιό Μανέ, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής από την Αφρική για το 2022, ξεπερνώντας τον Μοχάμεντ Σαλάχ και των Εντουάρ Μεντί που συμπλήρωναν την τριάδα. Ο επιθετικός της Μπάγερν -πλέον- είχε μια «γεμάτη» σεζόν, αφού με την Λίβερπουλ έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League, ενώ κατέκτησε το FA Cup και το League Cup.

Τα ίδια φυσικά έκανε και ο Σαλάχ, ο οποίος όμως δεν είχε ανάλογη επιτυχία με την εθνική. Συγκεκριμένα, η Σενεγάλη του Μανέ «λύγισε» δύο φορές την Αίγυπτο, μια στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022 και μια στον «τελικό» πρόκριση στο Μουντιάλ του 2022.

Οι δηλώσεις του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή μετά την απονομή του βραβείου του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα αυτό το βραβείο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Σενεγάλης, τον προπονητή μου, τους συμπαίκτες μου σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων και την οικογένειά μου στη Σενεγάλη. Είμαι φορτισμένος και δεν έχω λόγια να εκφραστώ».



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0