Football Talk

Μπαρτσελόνα: Το reunion Λεβαντόφσκι - Ομπάμεγιανγκ και τα 46 γκολ που χάρισαν στη Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ (video)

Μπαρτσελόνα: Το reunion Λεβαντόφσκι - Ομπάμεγιανγκ και τα 46 γκολ που χάρισαν στη Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ (video)

«Κιτρινόμαυρες» μνήμες ξυπνά η έλευση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο Καμπ Νου, καθώς θα συναντήσει έναν παλιό του γνώριμο. Ο λόγος για τον Πιέρ Εμερίκ Ομπάμεγιανγκ με τον όποιο τη σεζόν 2013/2014 «μάτωσαν» τα αντίπαλα δίχτυα, φορώντας την φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Μπορεί στο μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων να έμεινε χαραγμένος ως ο απόλυτος ηγέτης της Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο ήταν το ίδιο εξαιρετικός και στην Βεστφαλία. Από την παρθενική του χρονιά (σ.σ. 2011/2012) άφησε το στίγμα του, ερχόμενος από την πατρίδα του και την Λεχ Πόζναν, για να σημειώσει 33 γκολ και να κατακτήσει την Μουντεσλίγκα... σπάζοντας το κατεστημένο των Βαυαρών.

Οι συνεχείς εξαιρετικές εμφανίσεις τον καθιέρωσαν ως ένα από τα μεγαλύτερα «κανόνια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τον έκαναν τον πιο ελκυστικό μεταγραφικό στόχο της εποχής. Υπό αυτό το πρίσμα και με μεγάλη δόση διορατικότητας, ο τότε προπονητής της ΝτόρτμουντΓιούργκεν Κλοπ, έφερε τον Ομπάμεγιανγκ από την γαλλική Σεντ Ετιέν, για να καλύψει το κενό που θα άφηνε ο «Λέβα» στον διάβα του. 

Λίγους μήνες πριν την αποχώρηση του Πολωνού και έχοντας ήδη συμφωνήσει για την μετακόμιση του στο Μόναχο, τον είδαμε να συνυπάρχει αριστουργηματικά με τον 25χρονο τότε ταχύτατο επιθετικό από την Γκαμπόν. Συνέθεσαν ένα δίδυμο - εφιάλτη για τους αντίπαλους αμυντικούς, σκοράροντας συνολικά 46 τέρματα.

Παρ' όλα αυτά ένας κύκλος έδειχνε να κλείνει, καθώς τα 28 γκολ του Λεβαντόφσκι και τα 18 του Ομπάμεγιανγκ οδήγησαν στο απόλυτο τίποτα, με την ομάδα να παραμένει άτιτλη δίχως αξιόλογες πορείες. Αμφότεροι διέγραψαν σπουδαία μελλοντική καριέρα, με τον πρώτο να γίνεται ο κορυφαίος Ευρωπαίος σκόρερ των τελευταίων ετών, αλλά και τον Αφρικανό να αποτελεί αργότερα ηγετική μορφή του «Βεστφάλεν»

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οκτώ χρόνια μετά να ξανασυναντηθούν, για χάρη του Τσάβι και της σπουδαίας Μπαρτσελόνα. Με την πίστη ότι θα αναβιώσουν λίγη από την αίγλη της γερμανικής τους συνύπαρξης... οι «μπλαουγκράνα» ελπίζουν ότι θα ζήσουν ξανά μεγάλες στιγμές και ότι η έλευση του «Λέβα» θα συνοδευτεί με την επιστροφή στις διακρίσεις!

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0