Football Talk

ΑΕΚ: Σε διαδικασία απόκτησης του UEFA Pro ο Αλμέιδα

ΑΕΚ: Σε διαδικασία απόκτησης του UEFA Pro ο Αλμέιδα

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, προχωρά στις απαραίτητες κινήσεις για να αποκτήσει το απαιτούμενο δίπλωμα για τη Super League.

Ο Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται σε διαδικασία λύσης του ζητήματος που προέκυψε με το UEFA Pro. Πρόκειται για το δίπλωμα που καλούνται να έχουν οι προπονητές της Super League, ώστε να κάθονται στον πάγκο της κάθε ομάδας χωρίς πρόβλημα.

Ο Αργεντίνος τεχνικός δεν το έχει, διότι δεν έχει εργαστεί ξανά σε ευρωπαϊκή ομάδα και ήδη γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις για να κλείσει το θέμα άμεσα, μέσω εξομοίωσης.

Τα έγγραφα που απαιτούνται έχουν συγκεντρωθεί και παραδοθεί στην Ομοσπονδία, ενώ κλιμάκιο της UEFA επικοινώνησε με τον Αλμέιδα και ουσιαστικά έδωσε εξετάσεις. Αν όλα κυλήσουν καλώς, θα του δοθεί το απαιτούμενο δίπλωμα.

Πρόκειται για ένα τυπικό ζήτημα, που προκύπτει από το γεγονός πως πρώτη φορά εργάζεται στην Ευρώπη, αφού το αντίστοιχο της Λατινικής Αμερικής το έχει αποκτήσει.

Σημειώνεται πως η περίπτωση του Αλμέιδα δεν έχει κοινά στοιχεία με αυτήν του Βέρα, άλλοτε προπονητή του ΟΦΗ. Ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ εργάζεται δέκα χρόνια ως προπονητής, τα οκτώ σε ομάδες πρώτης κατηγορίας. Διαθέτει ήδη το ανάλογο δίπλωμα με αυτό που ζητά η UEFA και η διαδικασία αφορά καθαρά την εξομοίωση του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0