Football Talk

Άρης – Αμβούργο 3-4: «Σκουριασμένος» στο πρώτο φιλικό – Ορεξάτοι Μαντσίνι και Πάλμα

Άρης – Αμβούργο 3-4: «Σκουριασμένος» στο πρώτο φιλικό – Ορεξάτοι Μαντσίνι και Πάλμα

Σε έναν αγώνα με πολλά λάθη και κακή αμυντική λειτουργία και από τις δύο πλευρές, ο Άρης γνώρισε την ήττα με 4-3 από το Αμβούργο, κυρίως λόγω της κακής παρουσίας του στο δεύτερο ημίχρονο.

Με το… αριστερό ξεκίνησε τα φιλικά ο Άρης, ο οποίος ηττήθηκε από το Αμβούργο με 4-3. Κρατάει το πρώτο ημίχρονο και την απειλητική επιθετική λειτουργία της ομάδας του ο Χερμάν Μπούργος, που θα θέλει να… ξεχάσει το δεύτερο.

Διαγωνισμός… λαθών για τις δύο ομάδες

Απανωτά λάθη και από τις δύο άμυνας «γέμισαν» το πρώτο ημίχρονο με γκολ, μιας και Άρης και Αμβούργο βρήκαν δίχτυα πέντε φορές συνολικά! Μόλις στο 4’, ο Ιτούρμπε έκλεψε την μπάλα από τον τελευταίο παίκτη των Γερμανών και με τον Ραμπ εκτός εστίας άνοιξε εύκολα το σκορ.

Δεν άργησε, όμως, να απαντήσει το Αμβούργο. Μετά από ωραία ενέργεια του Κίτελ από τα αριστερά, ο Γκλάτζελ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα στο 8’ και ισοφάρισε προσωρινά. Το 1-1 παρέμεινε μόλις για τρία λεπτά, με τους «κιτρινόμαυρους» να εκμεταλλεύονται στο 11’ κι άλλο τεράστιο λάθος των αντιπάλων τους.

Αυτή τη φορά ο Ραμπ βγήκε εκτός εστίας και γλίστρησε, με τον Μαντσίνι να το εκμεταλλεύεται και σε απροστάτευτο τέρμα να κάνει το 2-1. Στο 22’ ήταν σειρά του Άρη να δεχθεί εύκολο γκολ. Μετά από ασυνεννοησία μεταξύ Πίρσμαν (που έκανε το ανεπίσημο ντμπούτο του) και Κουέστα, ο πρώτος έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με το Αμβούργο να ισοφαρίζει εκ νέου σε 2-2.

Ο Βέλγος, όμως, επανόρθωσε στο 35’, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαντσίνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ραμπ με κεφαλιά.

Θετικός ο Σιαμπάνης – προβλημάτισε η άμυνα

Δεν άλλαξε ιδιαίτερα η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να βρίσκουν εύκολα χώρους. Το Αμβούργο, όμως, εμφανίστηκε βελτιωμένο κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ. Πρώτο πρόβλημα του Άρη στο 51’, όταν ο Ντουκουρέ αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή.

Η διαρκής πίεση των Γερμανών απέδωσε στο 57’, όταν ο Ντέρφερ γύρισε την μπάλα από τα αριστερά στο σημείο που βρισκόταν μόνος του ο Μάασνερ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Σιαμπάνη.

Πριν προλάβει να συνέλθει ο Άρης, δέχτηκε και τέταρτο γκολ στο 58’. Με προσωπική ενέργεια του Αμαέτσι, ο οποίος έτρεξε με την μπάλα από το κέντρο για να την στείλει στα δίχτυα του Σιαμπάνη, οι Γερμανοί ανέτρεψαν την κατάσταση εντελώς μέσα σε ένα λεπτό και έκαναν το 4-3.

Μάλιστα, τόσο στο 64’ όσο και στο 65’ το Αμβούργο είχε δοκάρι, με την ομάδα του Μπούργος να μοιάζει σαστισμένη και να γλυτώνει και πέμπτο γκολ. Η ομάδα του Μπούργος κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα, όχι όμως και να ξαναπάρει τον έλεγχο. Το Αμβούργο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η κούραση των δύο ομάδων ήταν πλέον αισθητή, με τις φάσεις μέχρι το τελικό σφύριγμα να είναι ελάχιστες.

Κρατάει το πρώτο ημίχρονο ο Άρης που θα θέλει να… ξεχάσει το δεύτερο 45λεπτο. Μαντσίνι και Πάλμα ξεχώρισαν μεταξύ των γενικά θετικών επιθετικών, προβλημάτισε όμως η αμυντική λειτουργία της ομάδας.




Άρης (Χέρμαν Μπούργος): Κουέστα (46’ Σιαμπάνης), Εμπακατά, Πίρσμαν (46’ Μαρμαρίδης), Μπράμπετς, Φαμπιάνο (69’ Χρυσόπουλος), Ντουκουρέ (55’ Ντιόπ), Γκαρσία, Μαντσίνι (74’ Ασλανίδης), Ιτούρμπε (64’ Χαΐροβιτς), Πάλμα, Χατζηιωάννου (46’ Παναγίδης).

Οι δηλώσεις του Κουέστα μετά τον αγώνα:

«Μόλις ξεκινήσαμε την προετοιμασία, το Αμβούργο είναι καλή ομάδα και έχει ήδη παίξει κάποια παιχνίδια και είχαν περισσότερους παίκτες . Στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε καλά, μόλις βρεθούμε σε καλύτερη κατάσταση θα είμαστε στο επίπεδο που πρέπει».

Για το αν θα είναι έτοιμος ο Άρης για τον αγώνα με την Γκόμελ: «Φυσικά, έχουμε 20 ημέρες, η ομάδα θα είναι καλύτερη τότε και θα είμαστε σε κατάσταση για να κερδίσουμε τον αγώνα με την Γκόμελ».


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0