Football Talk

Άρης: Η πιο σωστή κίνηση με Πίρσμαν, ο Ντιόπ και οι… φυγάδες

Άρης: Η πιο σωστή κίνηση με Πίρσμαν, ο Ντιόπ και οι… φυγάδες

Ανακατατάξεις, αποχωρήσεις και νέα πρόσωπα στον Άρη. Η αρχή έγινε με την πολύ σωστή απόκτηση του Πίρσμαν και έπεται συνέχεια…

Όπως όλες οι ομάδες, έτσι και ο Άρης μπαίνει σιγά σιγά στους ρυθμούς της νέας σεζόν. Μιας σεζόν στην οποία η ομάδα έχει θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά. Όπως είναι λογικό λοιπόν οι Θεσσαλονικείς έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τις πρώτες τους κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, με τον Μάρβιν Πίρσμαν να είναι ο πρώτος που ανακοινώνεται.

Η φυγή του Γκάνεα και ο πιο εκλεκτός εγκαταστάτης

Με τον Κρίστιαν Γκάνεα να αποτελεί, πλέον κι επίσημα, τη νέα μεταγραφική προσθήκη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, οι «κίτρινοι» έπρεπε να βγουν στην αγορά για να βρουν ένα αριστερό μπακ. Ο εκλεκτός λοιπόν είναι ο Μάρβιν Πίρσμαν και η επιλογή της ομάδας δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Ο 31χρονος Βέλγος συστήθηκε στην Ελλάδα πριν από δύο έτη, όταν και πρωτοήλθε για χάρη του ΠΑΣ Γιάννινα. Από το πρώτο διάστημα πήρε φανέλα βασικού στην ομάδα της Ηπείρου, διατηρώντας τη θέση του μέχρι τέλους – καθώς απουσίασε μόλις από 4 ματς.

Σε γενικές γραμμές η ποιότητα του Βέλγου δεν άργησε να φανεί. Ένας επιθετικογενής μπακ, με γρήγορες μεταβιβάσεις και ταυτόχρονα κομβικό ρόλο στην αμυντική λειτουργία. Η συμβολή του δε σε αριθμούς για τη σεζόν 2020-2021 ήταν 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέρυσι είχε ίδιο αριθμό ασίστ και 2 γκολ.

Το deal φυσικά με τον Άρη ήταν «κλεισμένο» από τον Ιανουάριο, όμως έπρεπε να εκπνεύσει το συμβόλαιό του προκειμένου να ανακοινωθεί.

Η ενίσχυση στα χαφ και επιτέλους ένας φορ

Οι κινήσεις του Χερμάν Μπούργος όμως δεν τελειώνουν εκεί. Ο Άρης έχει στα πλάνα του να ενισχυθεί και σε άλλες θέσεις, με μία εξ αυτών να είναι το κέντρο.

Ο Παπέ Σείκ Ντιόπ μοιάζει η πιο ρεαλιστική λύση για εκείνη τη θέση. Ο Σενεγαλέζος ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από τις μικρές ομάδες των Μοντανιέρος και Θέλτα, πριν πάρει «προαγωγή» στην πρώτη ομάδα της δεύτερης. Στη συνέχεια ο 24χρονος το καλοκαίρι του 2019 αποκτήθηκε από τη Λυών, ενώ για τα επόμενα δύο έτη αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στις Θέλτα και Ντιζόν.

Επιπλέον θα υπάρξουν και κινήσεις όσον αφορά τη θέση του φορ, κάτι που ο Άρης χρειάζεται απελπισμένα. Ειδικότερα σε περίπτωση που η ομάδα προχωρήσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και σε συνδυασμό με τη λήξη των συμβολαίων των Μήτρογλου και Αλί, η ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης είναι κάτι που χρειάζεται και με το παραπάνω.

Τέλος η φυγή των Σάκιτς και Σούντγκρεν προκαλεί νέα «κενά» στη θέση του δεξιού μπακ. Ονόματα υπάρχουν, το μόνο που μένει είναι οι… κινήσεις!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0