Football Talk

Η πρόταση του Βενγκέρ για εκτέλεση πλαγίου με το πόδι πρόκειται να δοκιμαστεί

Η πρόταση του Βενγκέρ για εκτέλεση πλαγίου με το πόδι πρόκειται να δοκιμαστεί
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ανέφερε πως η πρόταση του Αρσέν Βενγκέρ, για εκτέλεση πλαγίου άουτ με το πόδι, αναμένεται να δοκιμαστεί.
Μία μεγάλη ποδοσφαιρική καινοτομία είναι προ των πυλών, αφού σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, θα δοκιμαστεί η εκτέλεση πλαγίου άουτ με το πόδι!

Πρόκειται για μία πρόταση που κατατέθηκε από τον επικεφαλής στρατηγική ποδοσφαίρου, Αρσέν Βενγκέρ, πριν από δύο χρόνια περίπου, ώστε το άθλημα να γίνει γρηγορότερο και πιο ελκυστικό, χωρίς τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην παρούσα εκδοχή του. Μάλιστα, τότε είχε προτείνει το Μουντιάλ του Κατάρ ως διοργάνωση «δοκιμής» της εν λόγω καινοτομίας.


«Πέντε λεπτά πριν λήξει ένα ματς, ένα πλάγιο άουτ δίνει αβαντάζ στην ομάδα που είναι μπροστά στο σκορ.

Όμως, ο παίκτης που πάει να το εκτελέσει έχει 9 επιλογές για τη μπάλα, έναντι των 10 αντιπάλων που βρίσκει μπροστά του. Στις 8 από τις 10 περιπτώσεις χάνεται η κατοχή της μπάλας. Στο δικό σου μισό γήπεδο, θα έπρεπε να γίνεται με το πόδι η εκτέλεση» είχε αναφέρει το 2020 στην Equipe ο Αλσατός και καθώς φαίνεται, μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε το σκεπτικό του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0