Football Talk

Nations League: Στο «χείλος» του υποβιβασμού η Γαλλία, έβγαλε αντίδραση η Δανία! (video)

Nations League: Στο «χείλος» του υποβιβασμού η Γαλλία, έβγαλε αντίδραση η Δανία! (video)
Μεγάλο διπλό της Κροατίας στη Γαλλία, αφήνοντας τους «τρικολόρ» να παλεύουν το φθινόπωρο για την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία. Νίκη και πρωτιά για τους Δανούς.


Γαλλία – Κροατία 0-1

Στο remake του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, και μετά την ισοπαλία προ μιας εβδομάδας στο Σπλιτ, οι Κροάτες πήραν την άτυπη ρεβάνς, επικρατώντας της Γαλλίας εκτός έδρας με 1-0. Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα των «τρικολόρ» στις 9 μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Η «Hrvtska» πήρε με το «καλημέρα» κεφάλι στο σκορ χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Λούκα Μόντριτς, μόλις στο 5’, στην 152η του συμμετοχή με το εθνόσημο. Ο Κονατέ ήταν απρόσεκτος και σε μια ανύποπτη φάση (εκτέλεση κόρνερ) υπέπεσε στην παράβαση, πατώντας τον Μπούντιμιρ.

Οι παίκτες του Ντάλιτς πήγαν προηγούμενοι στην ανάπαυλα, χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα με καλή κυκλοφορία της μπάλας και εξαιρετικό αμυντικό τρανζίσιον. Για τους «τρικολόρ» από την άλλη, η έλλειψη φαντασίας ήταν το πρόβλημα για ένα ακόμα ματς.

Με την έναρξη του β’ μέρους, οι Γάλλοι μπήκαν με το «μαχαίρι στα δόντια», όμως οι Κροάτες δεν τους έδωσαν τους απαραίτητους χώρους. Άφησαν την κατοχή σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στους γηπεδούχους και «έσφιξαν» τις γραμμές τους, δυσκολεύοντας το παιχνίδι των πρωταθλητών κόσμου. Μόνο από μακριά απειλούσαν με Τσουαμενί (49΄) και Εμπαπέ (55’).

Όσο περνούσε η ώρα, η πίεση των παικτών του Ντιντιέ Ντεσάν αυξανόταν όμως το επιδιωκόμενο δεν ερχόταν. Μάλιστα, οι Κροάτες είχαν τις προυποθέσεις τους για να «σφραγίσουν» το διπλό, όμως ο Μενιάν ήταν εκεί. Η στρατηγική του Ντάλιτς δούλεψε και έτσι η Γαλλία έμεινε μόλις στους δυο βαθμούς μετά από 4 αγώνες, με δυο εντός έδρας ήττες στον όμιλο και αποδοκιμασίες στο τέλος.

Δανία – Αυστρία 2-0

Οι Δανοί στοχεύουν στην πρωτιά και δε σταματούν πουθενά. Ήταν εξ’ αρχής το φαβορί στην Κοπεγχάγη απέναντι στους Αυστριακούς, ελέω και των σημαντικών απουσιών στην άμυνα της ομάδας του Ραλφ Ράνγκνικ και φρόντισαν να το αποδείξουν από το πρώτο κιόλας μέρος.

Η ομάδα του Κάσπερ Γιούλμαν απείλησε αρχικώς στο 16’ με τον Αντρέας Κορνέλιους, «κρούοντας τον κώδωνα» στους Αυστριακούς. Εκείνοι δεν πήραν το μήνυμα και πέντε λεπτά αργότερα ο Βιντ εκμεταλεύτηκε την πάρε-βάλε πάσα του Μέλε για να κάνει το 1-0.

Οι Σκανδιναβοί γίνονταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι όταν έκλεβαν ψηλά τη μπάλα, στοχεύοντας στα κενά της αμυντικής γραμμής και στο 36’ ισχυροποίησαν το προβάδισμά τους. Αυτή τη φορά ο Βιντ έβγαλε την τελική κάθετη πάσα για τον Σκοβ Όλσεν, ο οποίος με όμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Λίντνερ.

Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα μετά την ανάπαυλα με τους γηπεδούχους να βρίσκονται πιο κοντά στη διεύρυνση του σκορ παρά στη μείωσή του. Χωρίς να αλλάξουν οι ισορροπίες, η Δανία επανήλθε στις νίκες και το φθινόπωρο θα παίξει την πρωτιά με τους Κροάτες.

Α' Κατηγορία 1ος Όμιλος

Δανία 9
Κροατία 7
Αυστρία 4
Γαλλία 2

Η επόμενη Αγωνιστική (22/9) 21:45

Κροατία - Δανία
Γαλλία - Αυστρία 

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0