Football Talk

ΗΑΕ – Αυστραλία 1-2: Ο Χρούστιτς την έστειλε στον «τελικό» με το Περού, για μία θέση στο Κατάρ!

ΗΑΕ – Αυστραλία 1-2: Ο Χρούστιτς την έστειλε στον «τελικό» με το Περού, για μία θέση στο Κατάρ!

Σε ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι, που φαινόταν πως θα οδηγηθεί στην διαδικασία της παράτασης, η Αυστραλία κατάφερε να βάλει το νικητήριο γκολ απέναντι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και με το τελικό 2-1, να περάσει στον τελικό, με φόντο την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Ήταν δεδομένο πως επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα ισορροπημένο παιχνίδι, μιας και μιλάμε για δύο ομάδες που έφτασαν δικαιότατα στα «μπαράζ», με φόντο την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιμετώπιζαν την Αυστραλία και ανάμεσα σε δύο τόσο ισοδύναμες ομάδες, την διαφορά θα την έκανε κάποιο χαρακτηριστικό τους. Είτε ο ενθουσιασμός, είτε η εμπειρία.

Και στο τέλος επικράτησε το δεύτερο! Το πρώτο ημίχρονο πέρασε αναίμακτα και το γκολ του Ίρβινε για τους Αυστραλούς στο 53’, επί της ουσίας, έβαλε «φωτιά» στο ματς.

Τα ΗΑΕ κλήθηκαν να επιτεθούν, αλλά παρά το γεγονός πως αντιμετώπιζαν μία καλά οργανωμένη ομάδα, βρήκαν την ισοφάριση τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Κανέδο έκανε το 1-1  και οι τυπικά γηπεδούχοι, κατάφεραν να βρουν δίχτυα στην 3η τους εντός εστίας τελική στο ματς.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι έγινε «ροντέο», έμοιαζε πως θα οδηγηθεί στην παράταση, αλλά ο Χρούστιτς αποφάσισε πως η Αυστραλία θα διεκδικήσει την συμμετοχή της στο 6ο Μουντιάλ της και το 5ο συνεχόμενο!

Σκόραρε στο 84’, «έγραψε» το 2-1 και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με τους Αυστραλούς να αναμένουν την συνάντηση με το Περού, για να συνεχίσουν το σερί που τους θέλει να βρίσκονται στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 2006!

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ροδόλφο Αρουαμπαρένα): Έισα, Αλντχανανί, Μουμπαράκ, Αλ Ατάς, Αμπάς, Σαλμέεν (89’ Αμπντουλραχμάν), Σαλμίν (88’ Χασάν), Κανέδο (90+1’ Ταγλιαμπούε), Ραμαντάν (75’ Νάντερ), Αμπντουλάχ, Μαμπκχούτ (75’ Σάλεχ)

Αυστραλία (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Άτκινσον, Ράιτ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Μόοι, Ιρβάιν, Μπόιλ, Γκούντγουιν (72’ ΜακΛάρεν), Λέκι (90’ Μάμπιλ), Χρούστιτς (90+1’ Ντέγενεκ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0