Football Talk

Nations League, Κροατία – Γαλλία 1-1: Δεύτερος διαδοχικός αγώνας χωρίς νίκη για τους «τρικολόρ» (video)

Nations League, Κροατία – Γαλλία 1-1: Δεύτερος διαδοχικός αγώνας χωρίς νίκη για τους «τρικολόρ» (video)

Ούτε το εμπόδιο της Κροατίας κατάφερε να ξεπεράσει η Γαλλία στην δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Nations League, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 στο Σπλιτ, στο 150ο ματς του Μόντριτς με το εθνόσημο.

Ακόμα μια «γκέλα» για την Γαλλία, η οποία μετά την ήττα από την Δανία με 2-1 (03/06), έμεινε στο 1-1 με την Κροατία. Οι γηπεδούχοι γιόρτασαν το 150ο παιχνίδι του Λούκα Μόντριτς με την εθνική ομάδα παίρνοντας μια σπουδαία ισοπαλία.

Η Γαλλία μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, αναγκάζοντας την Κροατία να περιοριστεί σε πιο παθητικό ρόλο. Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν την κατοχή της μπάλας, ήταν όμως «φλύαροι» και δεν  κατάφεραν να… ενοχλήσουν τον Λιβάκοβιτς στο πρώτο ημίωρο.

Η πρώτη ουσιαστική απειλή ήρθε μέσω του Ενκουνκού στο 31’. Ο επιθετικός μέσος της Λειψίας βγήκε μόνος απέναντι στην εστία της Κροατίας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο τσίμπημα. Οι Γάλλοι όμως δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν, με τον βοηθό να δίνει offside και το VAR να επιβεβαιώνει την απόφαση.

Επτά λεπτά αργότερα ο Ντιαμπί επιχείρησε κι αυτός να ανοίξει το σκορ, με τον Λιβάκοβιτς να του λέει «όχι» και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με την ομάδα του Ντεσάν να συνεχίζει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Τελικά, θα αποζημίωνε την υπεροχή της με τον Ραμπιό. Ο μέσος της Γιουβέντους εκμεταλλεύτηκε την άριστη κάθετη πάσα του Μπεν Γεντέρ στο 52’ και με ωραίο τελείωμα «εκτέλεσε» τον Λιβάκοβιτς για να κάνει το 0-1.

 

Στο 75’ ο Γκριεζμάν έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του. Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης σε τετ α τετ απέναντι στον Λιβάκοβιτς σούταρε με δύναμη, με τον Κροάτη τερματοφύλακα όμως να του λέει «όχι». Ο ίδιος μάλιστα πήρε το ριμπάουντ, το δεύτερο σουτ του όμως ήταν πολύ αδύναμο.

Παρά την κυριαρχία της Γαλλίας, οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν με την ευκαιρία για ισοφάριση να παρουσιάζεται τελικά στο 83’. Αφού ο Μενιάν μπλόκαρε το σουτ του Σούσιτς από κοντά, η μπάλα κατέληξε στον Κράμαριτς, ο οποίος ανατράπηκε από τον Κλος μέσα στην περιοχή.

Το VAR έδωσε πέναλτι στην Κροατία, με τον επιθετικό της Χοφενχάιμ να εκτελεί εύστοχα και να ισοφαρίζει σε 1-1 για την ομάδα του. Το γκολ έδωσε φτερά στους γηπεδούχους, που ανέβασαν στροφές, με τον αγώνα να αποκτά μια άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά.

Μάλιστα, η ομάδα του Ντάλιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να περάσει μπροστά στο 86’, με τον Μενιάν να αποκρούει τον ωραίο σουτ του Βλάσιτς. Ένα λεπτό αργότερα η Γαλλία απάντησε με τον Γκριεζμάν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Λιβάκοβιτς, βγήκε σε πλάγια θέση μόνος με κενή εστία, αλλά σούταρε παράλληλα με το τέρμα.

Παρά τις ευκαιρίες και των δύο ομάδων να περάσουν μπροστά στο σκορ στο τέλος, το σκορ παρέμεινε 1-1. Δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη για την Γαλλία, η οποία έχει μόλις ένα βαθμό στους δύο πρώτους της αγώνες στο Nations League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Έρλιτς, Βίντα, Μπάρισιτς, Μπρόζοβιτς, Μάγερ (63’ Πάσαλιτς), Μόντριτς (79’ Σούσιτς), Κόβασιτς (79’ Βλάσιτς), Μπρέκαλο (63’ Όρσιτς), Μπούντιμιρ (69’ Κράμαριτς)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Ντιν, Κιμπεμπέ, Σαλιμπά, Παβάρ, Τσουαμενί (62’ Καμαρά), Γκεντουζί, Ραμπιό, Ενκουνκού, Ντιαμπί (79’ Κλος), Γεντέρ (62’ Γκριεζμάν)

Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0