Football Talk

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: Τραγικό φινάλε για την «Ένωση» με υπογραφή Ελ Αραμπί (video)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: Τραγικό φινάλε για την «Ένωση» με υπογραφή Ελ Αραμπί (video)

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκλήρωσε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στη φετινή σεζόν, καθώς ήρθε αντιμέτωπη με την ήττα με 3-2 εν μέσω πολλών αποδοκιμασιών.

Αντιμέτωπη με την ήττα με 3-2 ήρθε η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της αναμέτρησης της τελευταίας αγωνιστικής της Super League. Μιας αναμέτρησης η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο ενός πολύ κακού κλίματος, με τον κόσμο της «Ένωσης» να μην σταματά να αποδοκιμάζει την ομάδα.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο πρώτο διάστημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την κατοχή και συνεπώς τον πρώτο λόγο. Στο 2ο λεπτό, μάλιστα, είχε και μια πολύ καλή ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ.

Πιο συγκεκριμένα ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Μπουχαλάκη να πιάνει μια κεφαλιά-πάσα. Ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι.


Η ΑΕΚ από πλευράς της μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε καταγράψει κάτι αξιόλογο επιθετικά. Υπήρξαν κάποια σουτ του Γκαρσία, ωστόσο αυτά δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κρίστινσον.

Στο 14ο λεπτό οι ισορροπίες του παιχνιδιού όμως άλλαξαν. Ο Μοχαμάντι έκλεψε τη μπάλα από τον Ελ Αραμπί, με τον Τσούμπερ να γίνεται ο τελικός αποδέκτης. Ο Ελβετός με ένα δυνατό σουτ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.


Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, με τον Βαλμπουενά να έχει μια καλή στιγμή στο 19’ αλλά το σουτ του να μην βρίσκει στόχο. Τη λύση ήρθε να δώσει ο Ελ Αραμπί λίγα λεπτά αργότερα (21’) ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Στάνκοβιτς -έπειτα από τη σέντρα του Κούντε- και με κεφαλιά έκανε το 1-1.


Από κει κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά σ’ ένα δεύτερο γκολ, μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 28’ εκτελέστηκε το φάουλ από τον Βαλμπουενά με τον Ελ Αραμπί να πιάνει ξανά την κεφαλιά, αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.


Λίγα λεπτά αργότερα ήταν ώρα του Αυστριακού κίπερ να επέμβει. Στο 37’ ο Κούντε βρέθηκε αμαρκάριστος στα όρια της περιοχής και δοκίμασε το σουτ. Ο Στάνκοβιτς είχε τν απάντηση, απομακρύνοντας τη μπάλα δύσκολα με τα ακροδάχτυλα.


2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ. Μόλις στο 48’ ο Χατζισαφί έκανε μια εξαιρετική σέντρα για τον Γκαρσία. Εκείνος πήδηξε στην πλάτη του Σισέ και με ωραία κεφαλιά έβαλε ξανά την «Ένωση» μπροστά στο σκορ (2-1).


Η «Ένωση» βρήκε δίχτυα ξανά στο 58’ καθώς ο Τσούμπερ ευστόχησε σε τετ α τετ με τον Κρίστινσον, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε. Όπως φάνηκε και στο ριπλέι, ο Ελβετός βρισκόταν σε εκτεθειμένη θέση όταν έπαιρνε την πάσα.


Τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει. Στο 69ο λεπτό ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Κούντε να παίρνει αρχικά την κεφαλιά και τον Στάνκοβιτς να αποκρούει. Το ριμπάουντ πήρε ο Ελ Αραμπί, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-2.


Στη συνέχεια η ΑΕΚ, βρήκε και πάλι δίχτυα! Στο 78’ ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με τον Κρίστινσον να μην αποκρούει δανικά. Στη συνέχεια ο Σάκχοφ πλάσαρε από κοντά, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.


Τελικά τη λύση έδωσε -ξανά- ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Στο 87’ κι έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ από τον Λόπες, ο Σισέ πήρε αρχικά την πρώτη κεφαλιά. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μαροκινού, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα για το 3-2.

Ο MVP

Δίχως αμφιβολία ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός σκόραρε και τα τρία γκολ για τη νίκη της ομάδας του, σφραγίζοντας τη σεζόν του με τον καλύτερο τρόπο.

Η φάση του αγώνα

Το τελευταίο γκολ του Μαροκινού, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Λε Ταλέκ, Μήτογλου (53’ Κορνέζος), Σβάρνας (78’ Ρότα), Μισελέν, Κριχόβιακ (46’ Σάκχοφ), Χατζισαφί, Μοχαμάντι (78’ Μιτάι), Τάνκοβιτς, Τσούμπερ, Γκαρσία (83’ Μουστακόπουλος)

Ολυμπιακός: Kρίστινσον (90’ Καραργύρης), Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα, Κίτσος, Κούντε, Μπουχαλάκης (79’ Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (79’ Καρβάλιο), Φορτούνης (46’ Μασούρας), Βρουσάι (64’ Λόπες), Ελ Αραμπί

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0