Football Talk

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία 0-0: Πάλεψε μέχρι τελικής πτώσεως, αλλά αποχαιρέτησε τη Super League η «Ελαφρά Ταξιαρχία» (video)

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία 0-0: Πάλεψε μέχρι τελικής πτώσεως, αλλά αποχαιρέτησε τη Super League η «Ελαφρά Ταξιαρχία» (video)
Στον τελικό των τελικών ο Απόλλωνας πάλεψε, είχε δυο σπουδαίες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ που θα τον κρατούσε ζωντανό για την τελευταία αγωνιστική των playout. Έτσι αποχαιρέτησε τη  Super League και η Λαμία έχει μια δεύτερη ευκαιρία στα μπαράζ.

Ο Απόλλων Σμύρνης από το βράδυ του Σαββάτου (7/5) λογίζεται πεσμένος αφού δεν κατάφερε να κερδίσει στον τελικό των τελικών. Κάπως έτσι ήρθε φυσιολογικά ο οδυνηρός υποβιβασμός για την ιστορική ομάδα της πρωτεύουσας. Βέβαια πόλεμος δεν χάθηκε σήμερα αφού από καιρό ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Με τον Μπάμπη Τεννέ προσπάθησέ να σώσει την παρτίδα, αλλά ήταν αργά.

Η Λαμία θα αγωνιστεί με σαφώς λιγότερη πίεση την τελευταία αγωνιστική αφού πήρε το αποτέλεσμα που της αρκούσε στη Ριζούπολη. Πλέον περιμένει να δει ποιον θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ της παραμονής, Βέροια ή Λεβαδειακό.

1ο Ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσέχουν τα μετόπισθεν αφού ένα ενδεχόμενο γκολ θα έδινε τεράστιο προβάδισμα σε όποιον το πετύχαινε.

Ο Απόλλωνας είχε την υπεροχή των κινήσεων αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με άνεση μπροστά από την εστία του Σαράνοφ. Στο 16΄ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Λούκας, ο Τρειμάνις το είδε στο VAR και διέταξε τη συνέχεια του παιχνιδιού.

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία μέχρι τη στιγμή του 43’. Ο Βιτλής πήρε από κοντά την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μαρτίνεζ, η μπάλα όμως σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Λαμίας

2ο Ημίχρονο

Στο πρώτο μισό του β’ μέρους το παιχνίδι εξελισσόταν στο κέντρο του γηπέδου με τις υο ομάδες να μην ανοίγονται. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν διάταξη και απειλούσαν μόνο με τις κεφαλιές του Ντάουντα στο 52’ και το 65’.

Όσο περνούσε η ώρα το ματς έγερνε προς την εστία της Λαμίας με τον Τεννέ να ρισκάρει και άλλο με την είσοδο του Γιαννιώτα και του μοιραίου Τσιλούλη. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πίεσε δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις και στο 86’ έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει το τρίποντο. Μετά από πάσα του Φερνάντες, ο Τσιλούλης έκανε το δεξί σουτ με άνεση και από καλή αλλά πλάγια θέση και η μπάλα έφυγε για λίγα εκατοστά άουτ.



Οι γηπεδούχοι έψαξαν άναρχα να βρουν το πολυπόθητο τέρμα, αυτό δεν ήρθε ποτέ και το σφύριγμα τη λήξης έφερε τον Απόλλωνα στη Super League 2.

Η φάση του αγώνα

Χωρίς αμφιβολία η στιγμή του Τσιλούλη στο 85’. Ο νεοεισελθέν βρέθηκε απέναντι στον Σαράνοφ από εξαιρετική θέση και με επιλογές δίπλα του, εκείνος επέλεξε να εκτελέσει μόνος του αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Σόρτσαν - Μπαξεβανίδης (58' Φερνάντες), Ντομίνγκες, Ρόγκνε (46' λ. τρ. Τσίμπσαχ), Ντεντάκης, Βιτλής, Σλίβκα (79' Τσιλούλης), Κάστρο, Μαρτίνες, Ντάουντα, Ιωαννίδης (73' Γιαννιώτας).

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Λούκας, Σιμόν , Προβυδάκης, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Τιρόνε (66' Νούνιες), Σαραμαντάς, Μανούσος (84' Αραμπούλι), Καραμάνος (70' Ρόμανιτς).

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0