Football Talk

Ατρόμητος – Ιωνικός 0-1: Δεν έχει σταματημό το τρένο του Σπανού!

Ατρόμητος – Ιωνικός 0-1: Δεν έχει σταματημό το τρένο του Σπανού!

Κι άλλη νίκη για τον Ιωνικό αυτή τη φορά απέναντι στον Ατρόμητο, η οποία τον ανεβάζει στην κορυφή των play out.

Ακόμη ένα τρίποντο πανηγύρισε ο Ιωνικός στα play out. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου στο ματς της 6ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος, δίνοντάς του τη δυνατότητα να ανεβεί -έστω και για λίγο- στην κορυφή της βαθμολογίας των play out.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ρυθμό να είναι αρκετά καλός. Ο Ατρόμητος μόλις στο 4ο λεπτό είχε μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Κουλούρη να πλασάρει, ωστόσο εν τέλει να κόβεται σωτήρια από τον Ρομαό.

Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά και να ψάχνουν το γκολ. Μάλιστα το βρήκαν κι όλας με τον Κουλούρη στο 10’, ωστόσο ο διαιτητής αμέσως το ακύρωσε καθώς η μπάλα είχε βρει στο χέρι του 26χρονου φορ. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR, το οποίο συμβάδισε με την άποψη του ρέφερι.

Έπειτα από αυτό το πρώτο δυνατό δεκάλεπτο οι ρυθμοί έπεσαν εμφανώς. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν μεν να έχουν τον έλεγχο, ωστόσο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάτι ουσιαστικό από αυτό.

Η καλή στιγμή ήρθε στο 40’ και ήταν σειρά του Ιωνικού να απειλήσει. Στην προκειμένη περίπτωση ο Μύγας ήταν αυτός που έπιασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, όμως η προσπάθειά του δεν βρήκε εν τέλει στόχο.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ατρόμητος ήταν για ακόμη μία φορά πιο δραστήριος. Στο 56’ η μπάλα στρώθηκε εξαιρετικά στον Καρτάλη, όμως εκείνος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να ευστοχήσει.

Ο Ιωνικός άρχισε κι εκείνος να ανεβάζει στροφές, έχοντας ορισμένες ευκαιρίες να βρει γκολ. Αρχικά προσπάθησε με τον Ντάλσιο στο 62’, του οποίου το σουτ όμως εξουδετερώθηκε γρήγορα από τον Γιαννιώτη.

Τελικά το γκολ ήρθε από στατική φάση λίγα λεπτά αργότερα. Στο 68’ ο Άοσμαν ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ έξω από την περιοχή και απευθείας «νίκησε» τον αντίπαλο γκολκίπερ με καταπληκτική εκτέλεση (1-0).

Στο 74’ ο Τουράμ είχε μι μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Αφού οι συμπαίκτες του έφυγαν στην κόντρα, ο ίδιος έκανε ένα κάκιστο σουτ ενώ θα μπορούσε να μοιράσει στους αμαρκάριστους συμπαίκτες του.

Δύο λεπτά αργότερα (76’) οι παρ’ ολίγον να ανατραπούν οι ισορροπίες, αφού ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι έπειτα από φάουλ του Βίντμαρ στον Κουλούρη. Ο Έλληνας φορ ανέλαβε την εκτέλεση όμως ήταν άστοχος, με τη μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι.

Στη συνέχεια υπήρξε κι άλλη υποψία για πέναλτι και αρχικά ο διαιτητής αυτό έδειξε, ωστόσο έπειτα από τον έλεγχο της φάσης φάνηκε πως δεν υπήρξε καμία παράβαση στην επαφή του Βαλεριάνου με τη μπάλα. Στο 87ο λεπτό ο Λένις είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να γράψει το 2-0, ωστόσο ο Γιαννιώτης για ακόμη μία φορά έδιωξε τον κίνδυνο.

aosman.jpg

Ο MVP

Ο Αίας Άοσμαν. Ο επιθετικός του Ιωνικού σημείωσε το γκολ που ουσιαστικά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο ήταν επίσης άκρως εντυπωσιακό.

Η φάση του αγώνα

Αδιαμφισβήτητα το χαμένο πέναλτι του Κουλούρη. Ο φορ του Ατρομήτου δεν κατάφερε να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα και να φέρει την ισορροπία στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν)Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καστεγιάνο, Έρλινγκμαρκ, Μαυρομμάτης, Χαρίσης, Σάλομον, Καρτάλης (72' Καρτάλης), Ροτάριου (72' Άλιμπεκ), Μουνίθ, Κουλούρης

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Βίντμαρ, Μύγας, Βαλεριάνος, Σάντσες, Τσιριγώτης (93' Βαφέας), Ρομαό, Κάνιας, Ντάλσιο (94' Πογκοσιάν), Λένις (89' Καμπράλ), Κιάκος (46' Άοσμαν), Μάντζης (46' Τουράμ)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0