Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης: Θύμισε… ΑΠΟΕΛ με 0 τελικές απέναντι στη Σίτι! (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Θύμισε… ΑΠΟΕΛ με 0 τελικές απέναντι στη Σίτι! (video)

Το αρνητικό στατιστικό της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, ξύπνησε μνήμες από το 2012 και την ήττα του ΑΠΟΕΛ από τη Ρεάλ με… ξηρασία στην επίθεση.

Το κάστρο της Ατλέτικο Μαδρίτης μπόρεσε να ρίξει η Μάντσεστερ Σίτι. Οι Ισπανοί αντιστάθηκαν, πάλεψαν αλλά εν τέλει λύγισαν στο παιχνίδι του Πεπ Γκουαρδιόλα και φυσικά τον εξαιρετικό Κέβιν Ντε Μπρόινε. Βέβαια αυτό που θα μείνει αξέχαστο από την όλη αναμέτρηση, δεν είναι η νίκη.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι γνωστή για το παραδοσιακό αμυντικό της παιχνίδι, αλλά η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε το πήγε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Αρχικά λειτούργησε εξαιρετικά αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση του αντιπάλου, εμποδίζοντας τους Άγγλους να πάρουν πολλές ευκαιρίες.

Όμως έβαλε ταυτόχρονα εμπόδια και στον ίδιο της τον εαυτό. Οι «ροχιμπλάνκος» συγκεκριμένα δεν κατάφεραν να σημειώσουν ούτε μία τελική ευκαιρία σε ολόκληρη την αναμέτρηση!

Ο περιορισμός του αντιπάλου είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να συνδυάζονται για μόλις 0,18 αναμενόμενα γκολ μεταξύ τους στο πρώτο ημίχρονο. Φυσικά το ποσοστό ανήκε όλο στους «πολίτες», αφού οι Ισπανοί δεν… άγγιξαν την εστία, με κανένα από τα έξι σουτ τους  να μην βρίσκει το στόχο.

Απολάμβαναν το 73% της κατοχής, αλλά δυσκολεύτηκαν να το κάνουν να μετρήσει ενάντια στο χαμηλό αμυντικό μπλοκ της Ατλέτι. Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε βέβαια η λύτρωσή τους, με τους Φόντεν και Ντε Μπρόινε να δίνουν τη λύση στο πρόβλημα.


Εν τω μεταξύ, η Ατλέτικο θα χρειαστεί να περιμένει το δεύτερο παιχνίδι για να καταγράψει το πρώτο της σουτ, καθώς έγινε μόλις η τέταρτη ομάδα που απέτυχε να σημειώσει τελική σε αγώνα Champions League από τότε που ξεκίνησε η συλλογή δεδομένων.

Μάλιστα, είναι η πρώτη ομάδα από τότε που ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2012! Σ’ εκείνο το παιχνίδι της προημιτελικής φάσης τα δύο γκολ του Μπενζεμά και το ένα του Κακά ήταν αρκετά για να διαμορφωθεί το 3-0 της νίκης για τους Μαδριλένους, με την κυπριακή ομάδα να είναι ανήμπορη μπροστά στην εστία.

Τέλος, την προηγούμενη από αυτή σεζόν ο Γκουαρδιόλα είχε βάλει ξανά «στοπ» στα όνειρα άλλων ευρωπαϊκών ομάδων με αυτόν τον τρόπο. Αυτό καθώς το 2011 και στη φάση των ομίλων οι Καταλανοί μπήκαν επιβλητικά στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν, δεν της άφησαν περιθώρια για τελική και έφυγαν με το επιβλητικό 4-0.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0