Football Talk

Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ 3-0: Δεν... χαρίστηκε ο Βιεϊρά, θριάμβευσαν οι «αετοί» (video)

Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ 3-0: Δεν... χαρίστηκε ο Βιεϊρά, θριάμβευσαν οι «αετοί» (video)

Θρίαμβος για την Κρίσταλ Πάλας στο γειτονικό ντέρμπι με την Άρσεναλ για την 31η αγωνιστική στην Premier League. Τρεις διαφορετικοί παίκτες σκόραραν για τους «αετούς», που δεν άφησαν καθόλου περιθώρια στους «κανονιέρηδες» και δίκαια έφτασαν στο ευρύ 3-0.

Ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας, Πατρίκ Βιεϊρά, βρέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα που έζησε ένδοξες στιγμές ως ποδοσφαιριστής και αρχηγός, ωστόσο άφησε το παρελθόν στην άκρη και οδήγησε την ομάδα του σε θρίαμβο. Απογοητευτική εμφάνιση της Άρσεναλ, που φάνηκε επηρεασμένη από τη διακοπή, αλλά και τις περιορισμένες λύσεις από τον πάγκο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και από την αρχή έδειξαν τις προθέσεις τους, με το πρώτο γκολ να έρχεται μετά από 17 λεπτά παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόνορ Γκάλαχερ, η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του Ματετά, ο οποίος έσπρωξε με άνεση την μπάλα στα δίχτυα.Εφτά λεπτά αργότερα οι «αετοί» χτύπησαν ξανά. Ο Άντερσεν προσπάθησε να βρει τον Αγιού με μια μακρινή πάσα, ο Γκάμπριελ στην προσπάθεια να διώξει, βρήκε... αέρα και ο επιθετικός της Πάλας βρέθηκε φάτσα με τον Ράμσντεϊλ για το 2-0.

Οι «κανονιέρηδες» σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξαν ότι μπορούν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση. Ο Μικέλ Αρτέτα έκανε αρκετά επιθετική την ομάδα του στο δεύτερο μέρος, αντικαθιστώντας τα δύο πλάγια μπακ (Ταβάρες και Σοάρες) με δύο επιθετικούς (Μαρτινέλι και Ενκέτια), ωστόσο η εστία του Γκουαΐτα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Αντίθετα, η Πάλας σε μια αντεπίθεση κέρδισε πέναλτι, με τον Έντεγκαρντ να ανατρέπει τον Ζαχά και τον Ιβοριανό να ευστοχεί για το 3-0 στο 73’. Η Άρσεναλ έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ στο 83’, αλλά το φανταστικό σουτ του Ενκέτια, σταμάτησε στο δοκάρι.

Με την ήττα, η Άρσεναλ υποχώρησε στην 5η θέση, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισοβαθμία με την Τότεναμ, ενώ έχει και ένα ματς λιγότερο από την ομάδα του Αντόνιο Κόντε. Από την άλλη, η Πάλας ανέβηκε στην 9η θέση με 37 βαθμούς, συνεχίζοντας την εξαιρετική πορεία της φέτος, με στόχο τον τερματισμό στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.



Οι ενδεκάδες του αγώνα:


Κρίσταλ Πάλας (Π.Βιεϊρά): Γκουαίτα, Κλάιν Άντερσεν, Γκουεχί, Μίτσελ, Γκάλαχερ, Κουγιατέ (80' Μιλιβόγεβιτς), Σχλουπ, Αγιού (76' Έντουαρντ), Ζαχά, Ματετά (69' ΜακΆρθουρ)

Άρσεναλ (Μ.Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Σοάρες (66' Ενκέτια), Γουάιτ, Μαγκαλιάες, Ταβάρες (46' Μαρτινέλι), Πάρτεϊ (75' Λοκόνγκα), Τσάκα, Σακά, Έντεγκαρντ, Σμιθ - Ρόου, Λακαζέτ

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0