Football Talk

Θρίλερ και επική πρόκριση για το Καμερούν – πάνε στο Κατάρ Τυνησία και Μαρόκο! (video)

Θρίλερ και επική πρόκριση για το Καμερούν – πάνε στο Κατάρ Τυνησία και Μαρόκο! (video)

Σε ένα πραγματικό θρίλερ, που χρειάστηκε 120 λεπτά αλλά δεν έφτασε στα πέναλτι για να έχουμε νικητή, το Καμερούν απέκλεισε την Αλγερία, χάρη στον… Εκαμπί! Αυτός ανέτρεψε τα σχέδια των γηπεδούχων που ισοφάρισαν στο 118’  και το τελικό 2-1 στέλνει τον Τσούπο Μότινγκ στο Κατάρ! Την ίδια ώρα, η Τυνησία απέκλεισε το Μάλι, με το τελικό 0-0 να την ευνοεί μετά τη νίκη της στο πρώτο ματς, ενώ το Μαρόκο δεν συνάντησε κανένα εμπόδιο απέναντι στο Κονγκό και προκρίθηκε με το ευρύ 4-1!

Χρειάστηκαν δύο παρατάσεις για να δούμε ποια ομάδα θα ακολουθούσε τις εναπομείναντες της Αφρικής στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ και όλα έδειχναν πως στο ματς της Αλγερίας απέναντι στο Καμερούν θα έχουμε πέναλτι!

Την δεύτερη διαδικασία της βραδιάς, μετά την πρόκριση της Σενεγάλης. Όμως πέσαμε… έξω! Το προβάδισμα του Καμερούν με τον Τσούπο Μότινγκ στο 22’ έμεινε μέχρι τέλους, το ματς οδηγήθηκε στο έξτρα μισάωρο και εκεί κυριάρχησε η Αλγερία!

Αυτή αρχικά ισοφάρισε στο 98’ με τον σκόρερ του πρώτου ματς, Σλιμανί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε! Η «ρώσικη ρουλέτα» πλησίαζε, αλλά ο 24άχρονος Τούμπα, έφερε… τούμπα τους στόχους των φιλοξενούμενων.

Ισοφάρισε στο 118’ και ενώ όλα έδειχναν πως η ομάδα του προκρίνεται, ακολούθησε… σοκαριστική εξέλιξη, με τον Εκαμπί να σκοράρει στο 124’ και το Καμερούν να μεταβαίνει στο Κατάρ!

Την ίδια ώρα, στο αμέσως πιο αμφίρροπο ματς της βραδιάς, το Μάλι έκανε ό,τι μπορούσε απέναντι στην Τυνησία, αλλά η αδυναμία του να παράξει ευκαιρίες, διατήρησαν το σκορ στο απόλυτο «μηδέν»!

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα, ολοκλήρωσαν το παιχνίδι δίχως εντός εστίας τελική προσπάθεια, ενώ η Τυνησία περιόρισε τους κινδύνους και ακολούθησε την Γκάνα και την Σενεγάλη στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Τέλος, το Μαρόκο, έστησε πάρτι απέναντι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (4-1) και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς πέρασε πανηγυρικά στα τελικά! Είχε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Χακίμι, ο οποίος πέτυχε το 7ο γκολ με την χώρα του και θα παρευρεθεί στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των τριών αναμετρήσεων:

Αλγερία – Καμερούν 1-2 (118’ Τούμπα - 22’ Τσούπο Μότινγκ, 124’ Εκαμπί)

Τυνησία – Μάλι 0-0

Μαρόκο – Κονγκό 4-1 (21’, 54’ Ουνάχι, 45+7 Τισουντάλι,  69’ Χακίμι – 77΄ Ενγκίτα)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0