Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα: Εννέα «Έλληνες» με συμμετοχή στο σπουδαίο El Clasico

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα: Εννέα «Έλληνες» με συμμετοχή στο σπουδαίο El Clasico
Το Σαντιάγκο Μπερναμπέου ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί το σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Με αφορμή την ευρωπαϊκή μητέρα των μαχών, το BN Sports ανακαλεί περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στο «Εl Clasico» και μετέπειτα αγωνίστηκαν στην Ελλάδα.
Δύο εκ των πιο ιστορικών συλλόγων, με πλούσια ιστορία, γεμάτη σπουδαίες προσωπικότητες. Μερικές εκ των οποίων τίμησαν με την παρουσία τους το ελληνικό ποδόσφαιρο, προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό.
 
Αστέρες που αγωνίστηκαν σε ΟλυμπιακόΠαναθηναϊκόΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οι περισσότεροι με μεγάλη επιτυχία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων... Από την Βαρκελώνη και την Μαδρίτη στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, μία λίστα γεμάτη "βαριά" ονόματα!
 
1. Ζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα (Ολυμπιακός, 1999-2005)
 
Πιθανόν ο σπουδαιότερος "ξένος" που πέρασε από τον Ολυμπιακό και σίγουρα ο πιο επιτυχημένος στις μάχες των «El Clasico». Στην τριετή  θητεία του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, κατόρθωσε να βρει επτά(!) φορές δίχτυα απέναντι στους Μαδριλένους. Σημείωσε παράλληλα δύο ασίστ και όλα αυτά σε διάστημα μονάχα δέκα αγώνων. 
 
2. Κριστιάν Καρεμπέ (Ολυμπιακός, 2001-2004)
Eπί μία τριετία κέρβερος στο κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και μετέπειτα στους ερυθρόλευκους. Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής συμμετείχε σε τρία ισπανικά ντέρμπι, δίχως να καταφέρει να γευτεί την χαρά της νίκης.
zioka.jpg
 
3. Ριβάλντο "Μπόμπα" Φερέιρα (Ολυμπιακός, 2004-2007/ΑΕΚ 2007-2008)
Μακρά και σπουδαία ιστορία τόσο στην χώρα μας όσο και στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Με συμμετοχή σ 18 «El Clasico», κατόρθωσε να αφήσει το δικό του στίγμα στην ιστορία των σπουδαίων αναμετρήσεων. Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα θα έχουν να θυμούνται τα επτά του τέρματα και τις τρεις ασίστ σε 18 αγώνες ενάντια στο μεγάλο αντίπαλο.
 
4. Ραούλ Μπράβο (Ολυμπιακός, 2008-2011)
Κατέφθασε στην Ελλάδα μαζί με σπουδαίους παίκτες όπως ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ωστόσο η παρουσία του στον Πειραιά κρίθηκε μέτρια. Κατόρθωσε ωστόσο να διανύσει αξιόλογη πορεία στην Μαδρίτη, εκεί όπου αντιμετώπισε τους «μπλαουγκράνα» πέντε φορές. Οι ανασταλτικές του ικανότητες συνέβαλαν σε δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα στο ντέρμπι μεταξύ των δύο μονομάχων.
raul_bravo.jpg
 
5. Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ, 2008-2014)
Ο εμβληματικός αρχηγός του «Δικέφαλου του Βορρά», υπήρξε ενεργό στέλεχος στον άξονα των «μερένχες». Πρόλαβε να αγωνιστεί σε έξι El Clasico, χωρίς ωστόσο να βγει νικητής. Μετά τον Καρεμπέ, ακόμη ένας δυναμικός μέσος της La Liga ο οποίος έκανε καριέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα.
 
6. Λούις Γκαρσία (Παναθηναϊκός, 2010-2011)
Διεθνής με την εθνική Ισπανίας, πρωταθλητής Ευρώπης με την φανέλα της Λίβερπουλ και άλλοτε παίκτης της Μπαρτσελόνα. Ο Λούτσο Γκαρσία συμμετείχε σε επτά ντέρμπι, δίχως συμμετοχή σε τέρματα ή ασίστ. Σε κάθε περίπτωση πραγματοποίησε αξιοσημείωτη καριέρα, γεγονός που ωστόσο δεν πιστώθηκε από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό.
lucho1.jpg
 
7. Έιντουρ Γκούντιονσεν (ΑΕΚ, 2011-2012)
Τα χαρακτηριστικά ξανθά του ισλανδικά μαλλιά, έκαναν την παρουσία τους στην «Ένωση, εκεί όπου είχε την ατυχία να βιώσει έναν φρικτό τραυματισμό, με το γόνατο του να συνθλίβεται. Λίγα χρόνια πίσω, αγωνίστηκε  με την φανέλα των Καταλανών, παίζοντας σε τέσσερα «El Clasico», δίχως να καταφέρει να σκοράρει.
 
8. Χαβιέ Σαβιόλα (Ολυμπιακός, 2013-2014)
Ο «Κούνελος», όπως τον αποκαλούσαν στην Αργεντινή, είχε την τιμή να αγωνιστεί και με τα δύο στρατόπεδα. Έχει αντιμετωπίσει σε ντέρμπι, τόσο την Ρεάλ όσο και την Μπαρτσελόνα, σημειώνοντας συνολικά 14 συμμετοχές και δύο τέρματα (αμφότερα στην εστία της βασίλισσας). Θετική η μονοετής παρουσία του και στην Ελλάδα, σημειώνοντας με τον Ολυμπιακό 14 γκολ σε 35 αναμετρήσεις.
 
9. Ερίκ Αμπιντάλ (Ολυμπιακός, 2014-2015)
Λατρεύτηκε από το παγκόσμιο κοινό χάρις την χρυσή πορεία που διένυσε με την φανέλα των Λυών και Μπαρτσελόνα, αλλά και της μαχητικής ψυχής που πρόταξε απέναντι στην ανίατη νόσο. Συμμετείχε σε 14 ντέρμπι και παρ' ότι αγωνιζόταν ως αμυντικός, κατόρθωσε να βάλει το όνομα του στην λίστα των σκόρερ. Τελευταίος του σταθμός ο Ολυμπιακός, με τον οποίον και έκλεισε την καριέρα του στο γήπεδο της Καλλονής
 
Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0