Football Talk

Ρέαλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Τα 5+1 εντυπωσιακότερα γκολ που έχουν μπει σε «κλάσικο», με γηπεδούχους τους Μαδριλένους! (video)

Ρέαλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Τα 5+1 εντυπωσιακότερα γκολ που έχουν μπει σε «κλάσικο», με γηπεδούχους τους Μαδριλένους! (video)

Γκoλ και θέαμα είναι έτοιμες να χαρίσουν στο φιλοθεάμον κοινό Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα στο «ελ κλάσικο» της Κυριακής (20/03). Οι δύο αντίπαλοι άλλωστε το έχουν πράξει αρκετές φορές κατά το παρελθόν, αφού πολλά από τα γκολ τους, παραμένουν μέχρι και σήμερα αξέχαστα.

Η «μητέρα των μαχών» του ισπανικού αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θα λάβει χώρα την Κυριακή (20/03) στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου της Μαδρίτης. Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ρεάλ υποδέχεται την αναγεννημένη Μπαρτσελόνα και τα βλέμματα εκατομμυρίων φιλάθλων θα στραφούν στο «ελ κλάσικο». Αυτή θα είναι η 232η αναμέτρηση μεταξύ το δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις διαχρονικά με τους «μερένχες» να μετρούν συνολικά 88 νίκες, τους «μπλαουγκράνα» 95, ενώ 48 ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Κατά τη διάρκεια των ετών έχουν επιτευχθεί εντυπωσιακά γκολ και από τις δύο ομάδες και το BNSports, θυμάται μερικά από αυτά.

 

  • 1999/00: Ο εκτελεστής Ρομπέρτο Κάρλος άνοιξε τον χορό των γκολ

Στις 26 Φεβρουαρίου 2000, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε τη Μπαρτσελόνα για την 25η αγωνιστική της Primera Division, με τους «μερένχες» να επικρατούν με 3-0 των «μπλαουγκράνα» με τα γκολ των Ρομπέρτο Κάρλος, Νικολάς Ανελκά και Φερνάντο Μοριέντες. Το εντυπωσιακότερο στιγμιότυπο της εν λόγω αναμέτρησης ήταν αυτό του πέμπτου λεπτού όταν ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ της «βασίλισσας», άνοιξε το σκορ με μια εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ από μεγάλη απόσταση, νικώντας τον Αρνάου.

 

  • 2003/04: Όταν ο Τσάβι πάγωσε του Μερένχες

Μπορεί το τρόπαιο του πρωταθλητή Ισπανίας να κατέληξε εκείνη τη χρονιά στο Μεστάγια και τη Βαλένθια, όμως το «ελ κλάσικο» δε θα μπορούσε να μην τραβήξει τα βλέμματα. Στις 25 Απριλίου 2004 η Μπαρτσελόνα «δραπέτευσε» από το Μπερναμπέου με 2-1 χάρη στο γκολ του Τσάβι στο 86ο λεπτό, το οποίο χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Το ιδιαίτερο στιγμιότυπο του γκολ ήταν αρχικά η ονειρώδης σκαφτή μπαλιά του Ροναλντίνιο και εν συνεχεία η προβολή- λόμπα, του σημερινού προπονητή των «μπλαουγκράνα». Με αυτή τη νίκη οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τη διαφορά τους στους τέσσερις βαθμούς από τη Ρεάλ, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε στο τέλος του πρωταθλήματος.

  • 2005/06 H παράσταση του Ροναλντίνιο στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου

Σε μια σεζόν κατά την οποία η Μπαρτσελόνα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, ο Ροναλντίνιο δε θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστήσει. Ο Βραζιλιάνος «μάγος», στις 19 Νοεμβρίου 2005, έδωσε μια εντυπωσιακή παράσταση στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης πετυχαίνοντας δύο πανομοιότυπα γκολ και κάνοντας τους φιλάθλους στις εξέδρες να τον χειροκροτήσουν. Η Μπαρτσελόνα πέρασε με 3-0 από τη Μαδρίτη πανηγυρίζοντας στο τέλος και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


  • 2015-16: Η εξαφάνιση της μπάλας και το «ποίημα» του Ινιέστα

To «κύκνειο άσμα» του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Ρεάλ επήλθε μετά τη συντριβή των Μαδριλένων με 4-0 στην έδρα τους από τη Μπαρτσελόνα στις 21 Νοεμβρίου 2015. Ο αρχηγός της Μπάρτσα, Αντρές Ινιέστα μετά από εκπληκτικό συνδυασμό, των συμπαικτών του έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Κέιλορ Νάβας γράφοντας το 3-0 και βυθίζοντας στη θλίψη τους γηπεδούχους, οι οποίοι μετά από λίγο καιρό ανέκαμψαν και κατέκτησαν το Champions League με το Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο τους.






  • 2016/17: O λόγος του Βασιλιά

Σε ένα από τα συγκλονιστικότερα «ελ κλάσικο» όλων των εποχών, τελευταίος χαμογέλασε ο Μέσι. Στις 24 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της La Liga ο Αργεντινός χάρισε τη νίκη με 3-2 στη Μπαρτσελόνα με ένα εντυπωσιακό γκολ «buzzer beater». Τόσο το γκολ όσο κι ο πανηγυρισμός ήταν ιστορικά με τον Μέσι να βγάζει την φανέλα του και να την σηκώνει μπροστά από τους φίλους της Ρεάλ, η οποία ωστόσο στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας στο τέλος της σεζόν.



  • 2020/21: Η αυτοκρατορία του Μπενζεμά

Σε ένα ντέρμπι διαφορετικό από τα άλλα η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξένησε στο προπονητικό της κέντρο Αλφρέδο Ντι Στέφανο τη Μπαρτσελόνα για την 30η αγωνιστική της La Liga. Το ημερολόγιο έγραφε 10 Απριλίου 2021, όταν ο Καρίμ Μπενζεμά νικούσε με ένα αριστουργηματικό τακουνάκι τον Τερ Στέγκεν, βάζοντας το πρώτο από τα δύο γκολ των «μερένχες». Η Ρεάλ επικράτησε 2-1 και λίγες μέρες αργότερα στέφθηκε και πάλι πρωταθλήτρια Ισπανίας.



Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0