Football Talk

Ινφαντίνο: «Σημαντική πρόοδος στο Κατάρ την τελευταία δεκαετία»

Ινφαντίνο: «Σημαντική πρόοδος στο Κατάρ την τελευταία δεκαετία»
Στην πρόοδο του Κατάρ στον εργασιακό τομέα στάθηκε ο Πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, εν όψει του Μουντιάλ που θα πραγματοποιηθεί στην χώρα.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Τζιάνι Ινφαντίνο για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στο Κατάρ, τονίζοντας την μεγάλη πρόοδο που θεωρεί πως έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια. Με το Μουντιάλ του 2022 να βρίσκεται μόλις οχτώ μήνες μακριά, ο Ιταλο-Ελβετός μίλησε με θετικά λόγια για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην χώρα και τα «βήματα» βελτίωσης που έχουν γίνει.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στο Κατάρ την τελευταία δεκαετία. Έχουν εισαχθεί ιστορικές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις και έχουν ήδη αποφέρει συγκεκριμένα οφέλη σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εργάτες. Υπάρχουν ακόμη προκλήσεις μπροστά - όπως σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο - αλλά η πρόοδος που σημειώθηκε τον τελευταίο καιρό είναι αναμφισβήτητα δέσμευση για θετική κοινωνική αλλαγή.

Ομοίως, από τον Μάιο του 2021, η νομοθεσία για την εργασία σε υψηλές θερμοκρασίες (η εργασία σε εξωτερικούς χώρους απαγορεύεται πάνω από 32,1 ° C σύμφωνα με τον δείκτη WGBT) οδήγησε σε απότομη πτώση των υποθέσεων που σχετίζονται με θερμική επεξεργασία στο Κατάρ, καθώς 338 εταιρείες έκλεισαν λόγω μη συμμόρφωσης από την έναρξη ισχύος του».

Οι δηλώσεις ατές έγιναν λόγω των πολλών προβληματισμών σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που δεν φαίνεται πλέον να απασχολεί τον Ινφαντίνο.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0