Football Talk

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Ο Βιεϊρά βοήθησε την Λίβερπουλ και τώρα δεν έχουμε... φαβορί! (video)

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Ο Βιεϊρά βοήθησε την Λίβερπουλ και τώρα δεν έχουμε... φαβορί! (video)

Και όμως, το -12 της Λίβερπουλ από τη Μάντσεστερ Σίτι πριν από τρεις μήνες, πλέον είναι -4 με ένα ματς λιγότερο. Η Κρίσταλ Πάλας δεν ήθελε να αφήσει με τίποτα την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να της βάλει γκολ, το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και οι «πολίτες», που είχαν και δύο δοκάρια, παύουν πλέον να «παίζουν» μόνοι τους στην Premier League!

Τα έκανε όλα για να σκοράρει, είχε δύο δοκάρια, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να βάλει γκολ στην Κρίσταλ Πάλας. Η Μάντσεστερ Σίτι «μπλόκαρε» και πάλι από τον Πατρίκ Βιεϊρά και με το 0-0 επιβεβαίωσε πως πρωτάθλημα έχουμε, διαφορά… είχαμε και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει φαβορί!

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, σαφώς και η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του ενενηνταλέπτου, αλλά το τελικό σκορ είναι αυτό που θα προβληματίζει ετούτη την ώρα τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η πρώτη τελική προσπάθεια έλαβε χώρα από τον Μαχρέζ στο 6ο λεπτό, ενώ με την συμπλήρωση ενός τετάρτου ο Ντε Μπρόινε σούταρε, ο Γκουαίτα δεν μάζεψε σταθερά και ενώ βρισκόταν στο έλεος του Μπερνάρντο Σίλβα, αυτός άνοιξε το κοντρόλ και έστειλε την μπάλα μόνος του… έξω.


Εν συνεχεία, στο 25ο λεπτό, ο Ντε Μπρόινε που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και πάλι, πήγε να κερδίσει με απίθανο τρόπο από κοντά τον Γκουαίτα αλλά αυτός του είπε «όχι», με τους δυο τους να χαμογελούν πριν την εκτέλεση του κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Κανσέλο σούταρε δυνατά αλλά το δεξί, κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ της Πάλας του στέρησε τους πανηγυρισμούς.


Η Κρίσταλ Πάλας οδήγησε το ματς στην ισοπαλία με την λήξη του πρώτου μέρους, κάτι που την έκανε να μην έχει βρει γκολ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι σε 225 αγωνιστικά λεπτά στο Σέλχαρστ Παρκ.

Αυτό δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος, αλλά το καλό της υπόθεσης για τους γηπεδούχους είναι πως η τύχη τους λειτούργησε και στο δεύτερο μέρος. Ο Ντε Μπρόινε στο 55’ σημάδεψε με αριστερό σουτ το αριστερό δοκάρι του Γκουαίτα, ενώ στο 70ο λεπτό, κανένας δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από το παράλληλο γύρισμα του Μαχρέζ.


Και κάπως έτσι, παρόλο που η Σίτι ενέτεινε και άλλο την πίεσή της στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού, το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους! Η Πάλας σταμάτησε και πάλι το σύνολο του Γκουαρδιόλα και η Λίβερπουλ βρίσκεται πλέον στο -4, με ένα ματς λιγότερο!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0