Football Talk

ΑΕΚ: Όταν δέχεται πρώτη γκολ, δύσκολα… συνέρχεται! (video)

ΑΕΚ: Όταν δέχεται πρώτη γκολ, δύσκολα… συνέρχεται! (video)

Οι αριθμοί μίλησαν δείχνοντας πως αν η φετινή ΑΕΚ μείνει πρώτη πίσω στο σκορ και βρει δίχτυα στη συνέχεια, τότε οι πιθανότητες να το ανατρέψει είναι ελάχιστες…

Ακόμη ένα ντέρμπι, ακόμη μία ισοπαλία για την ΑΕΚ φέτος. Με τον Παναθηναϊκό να προηγείται μόλις στο 4ο λεπτό και τον Άμραμπατ να ισοφαρίζει από την άσπρη βούλα δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα, οι δυο τους ξεκίνησαν με ισοπαλία τις υποχρεώσεις τους στα φετινά play off του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πέραν του αποτελέσματος και, δηλαδή, των χαμένων βαθμών η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου θα μπορούσε να προβληματιστεί και για κάτι ακόμα. Όχι, όχι τα γκολ που δέχεται στα πρώτα λεπτά. Αυτό είναι κάτι ήδη γνωστό και προσπαθεί να δουλέψει πάνω του. Ωστόσο το γεγονός αυτό γεννάει το ερώτημα του τι κάνει η ΑΕΚ όταν μένει πίσω στο σκορ φέτος κι έπειτα φτάνει κι εκείνη σε ένα τέρμα. Ας ρίξουμε μια ματιά…

Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη (21/11/21). Τότε που είδε τον Αγκιμπού Καμαρά να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ στα όρια της μεγάλης περιοχής και τη μπάλα να περνά τη γραμμή με τη συμπλήρωση των 57 δευτερολέπτων.

Ο Αραούχο την καθησύχασε με δικό του τέρμα στο 15ο λεπτό ωστόσο στη συνέχεια ο Ελ Αραμπί πληγώνοντάς τη διπλά, έφερε ξανά το ματς στα μέτρα της ομάδας του και το μόνο που μπόρεσε να (ξανα)κάνει ο Αργεντινός φορ ήταν να μειώσει σε 2-3 στο 79’ – αποτέλεσμα το οποίο ήταν και το τελικό.

Μία εβδομάδα αργότερα (27/11) οι παίκτες του -τότε- Αργύρη Γιαννίκη ταξίδεψαν στα Γιάννενα για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ. Στο ματς ο Εραμούσπε έδωσε προβάδισμα στους Ηπειρώτες εκτελώντας εύστοχα από την άσπρη βούλα στο 5’, με τον Άμραμπατ να μειώνει με δικό του σουτ τέσσερα λεπτά αργότερα.

Τελικώς ο Σάκχοφ – που είχε πατήσει στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά αργότερα προκειμένου να αντικαταστήσει τον Μάνταλο – ήταν ο από μηχανής θεός για την «Ένωση», διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 και χαρίζοντας στην ομάδα του το τρίποντο -κυριολεκτικά- στο 90’. Spoiler alert αυτή είναι και η μοναδική νίκη της ΑΕΚ φέτος σε ματς στα οποία έχει μείνει πίσω στο σκορ, αλλά έχει καταφέρει στη συνέχεια να μειώσει!

Τέλη Ιανουαρίου και οι «κιτρινόμαυροι» ετοιμάζονταν να υποδεχθούν τον Βόλο στην Αθήνα (30/1). Το ματς δεν ξεκίνησε σίγουρα με τον ιδανικότερο για εκείνη τρόπο αφού αρχικά ο Τσούμπερ νικήθηκε από τον Κλέιμαν στην προσπάθειά του από την άσπρη βούλα (9’), ενώ τίποτα δεν σταμάτησε τον Φαν Βέερτ από το να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 16’.

Ο Αραούχο ήταν αυτός που μείωσε ξανά για την ΑΕΚ πέντε λεπτά αργότερα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Ασταμάτητος όντας ο Ολλανδός killer από τη Θεσσαλία βρήκε δίχτυα ξανά στο 85’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και έστειλε την ομάδα του πίσω στο σπίτι, με τους τρεις βαθμούς στην τσέπη (2-1).

Τελευταία, καταϊδρωμένη και πιο πρόσφατη είναι η αναμέτρηση της «Ένωσης» με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη (2/2). Ένα παιχνίδι που βρήκε τον Εντιαγέ να ανοίγει το σκορ στο 44ο και τον συνήθη πλέον ύποπτο Αραούχο να ισοφαρίζει στο 85ο λεπτό. Τελικά ο Σάκιτς έβαλε τη σφραγίδα του στο 90+5’, σφράγισε το 2-1 και ακόμη ένα παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει ιδανικά.

Ο απολογισμός; Πέντε αναμετρήσεις, 3 ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη. Τα συμπεράσματα; Σίγουρα το πρώτο αγκάθι που οφείλει να κοπεί είναι το «δικαίωμα» που δίνει η ΑΕΚ στον αντίπαλο να σκοράρει από νωρίς και στη συνέχεια η σωστή διαχείριση του παιχνιδιού της.

Δεν είναι κρυφό πως η «Ένωση» είναι μεταξύ άλλων και μια ομάδα ψυχολογίας και, όπως όλοι γνωρίζουν, όταν ο άλλος μπορέσει να πατήσει σε αυτό τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0