Football Talk

Super League: Η καλύτερη εντεκάδα που... δεν θα δούμε στα play off!

Super League: Η καλύτερη εντεκάδα που... δεν θα δούμε στα play off!

Η κανονική διάρκεια της Super League 1 ολοκληρώθηκε με ένα αγχωτικό photo-finish για όσους διεκδικούσαν την είσοδο στην 6αδα. Όπως και να έχει οι 26 στροφές ανήκουν πλέον στην ιστορία της διοργάνωσης, με κάποιους να ξεχωρίζουν έναντι των υπολοίπων και η επερχόμενη διαδικασία των play off να λάμπει δια της απουσίας τους.

Οι 14 ομάδες της Super League 1 μόχθησαν τους τελευταίους 6 μήνες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Όχι τόσο για την μάχη της πρωτιάς ή της ουράς αλλά κυρίως για κάποια «μικρά θαύματα» με ομάδες που τερμάτισαν στο κάτω μισό να κόβουν βαθμούς από τους μεγάλους και να καθορίζουν εν πολλοίς την τελική βαθμολογία.

«Ο χαμένος τα παίρνει όλα» λέει ο Γιάννης Αγγελάκας στο ομότιτλο τραγούδι και εν μέρει περιγράφει τους διακριθέντες της τρέχουσας σεζόν. Μπορεί να μη κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα τους στην διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, για πολλές ομάδες δεν ήταν αυτός ο στόχος εξ΄αρχής βέβαια, αλλά έχτισαν μια πολύ ισχυρή εικόνα για το εγγύς μέλλον.

Μέσα στη συνολική προσπάθεια λοιπόν κάποιοι ποδοσφαιριστές ξεχώρισαν «σαν τη μύγα μες στο γάλα», έδωσαν τις εξετάσεις τους και ατομικά, πέρασαν. Ομαδικά όμως κάτι στράβωσε και μένουν εκτός συνέχειας. Η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΣ Γιάννινα για την επιστροφή των 5 βαθμών εκδικάστηκε και αυτό που κέρδισε μέσα στο γήπεδο, του επεστράφη ακέραιο.

Η κλήρωση των playoff και των playout έγινε, το πρωτάθλημα συνεχίζεται και το BNSports επιχειρεί να παρουσιάσει τους μεγάλους απόντες. Αθλητές που εντυπωσίασαν με την εικόνα τους στο «κυρίως πιάτο» της φετινής διοργάνωσης πλην όμως δεν πρόλαβαν το «σπριντ» του τερματισμού.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΝΤΕΒΙΣ ΡΟΤΖΕΡΣ ΕΠΑΣΙ ΜΠΟΚΑ (ΟΦΗ)

Για να χτίσεις ένα γερό οικοδόμημα, πρέπει να βάλεις και γερά θεμέλια. Και ο ΟΦΗ έκανε άριστη επιλογή σε αυτό το κομμάτι. Ο Επασί, όπως είναι ευρέως γνωστός, υπερασπίζεται για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν εστία ελληνικής ομάδας με τον ίδιο να έχει ταιριάξει αρμονικά στους Κρητικούς, στους οποίους μεταπήδησε το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο 29χρονος διεθνής Καμερουνέζος παρόλο που έλειψε για επτά αγωνιστικές στα γήπεδα της πατρίδας του για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με 62 αποκρούσεις στο σύνολο, όντας τρίτος στη σχετική λίστα. Ο φύλακας άγγελος των «Ομιλιτών» κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 7 αγώνες και δέχτηκε μόλις 19 γκολ.

5356022-1.jpg

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

ΝΤΑΒΙΝΤ ΚΑΡΜΟΝΑ (Αστέρας Τρίπολης)

Η ισπανική παροικία του Αστέρα ανανεώθηκε και φέτος με τον Καρμόνα να αποτελεί μια από τις ευχάριστές εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Λογικό βέβαια αν αναλογιστεί κανείς ότι έμαθε ποδόσφαιρο στην ακαδημία της Σεβίλλης. Ο 24χρονος δεξιός μπακ ξεχώρισε τόσο για την ικανότητα του στο δημιουργικό κομμάτι όσο και για τη συνέπεια του αμυντικά. Μοίρασε 4 τελικές πάσες σε 24 συμμετοχές, ενώ σκόραρε και το μοναδικό τέρμα της ομάδας του στο Γ. Καραϊσκάκης. Επίσης, είναι ο κορυφαίος του Αστέρα σε κλεψίματα (62 στον αριθμό).

CARMONA_DAVID_2021JAN04_01.jpg

ΓΙΑΚΟΜΠ ΟΥΝΕ ΛΑΡΣΟΝ (Παναιτωλικός)

Ο 27χρονος Σουηδός κεντρικός αμυντικός ήρθε με πολλές περγαμηνές στο Αγρίνιο και εν πολλοίς τις επιβεβαίωσε στα λιγοστά παιχνίδια που αγωνίστηκε. Ο Λάρσον έπαιξε μόνο 6 αγώνες με τη φανέλα του Παναιτωλικού, καθώς ήρθε τέλη Γενάρη δανεικός από τη Τζουγκάρντεν, έδειξε όμως ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής της ομάδας την προσεχή χρονιά, μιας και ο δανεισμός του έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

jacob-une-larsson-1.jpg

ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΒΟΥΡΟΣ (ΟΦΗ)

Ο στόπερ του ΟΦΗ είναι ο μαέστρος της άμυνας των Κρητικών, ξεχωρίζοντας από τις πρώτες μόλις αγωνιστικές. Ο αρχηγός των Κρητικών υπήρξε καθοριστικός με τις επεμβάσεις του (86 στο σύνολο και τρίτος στη σχετική λίστα) και πρόσφερε την απαιτούμενη σταθερότητα σε μια ομάδα που αν μη τι άλλο δεν κλείστηκε και προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο. Ο Μυτιληνιός σέντερ μπακ έδειξε επίσης ότι τα καταφέρνει και στο επιθετικό σκέλος με 3 γκολ και 1 ασίστ,  με τα οποία ο ΟΦΗ έμεινε αήττητος απέναντι σε ΑΕΚ, Άρη, Βόλο και Απόλλωνα Σμύρνης.

voyros-ofi-pao.jpg

ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΑΛΒΑΡΕΖ (Αστέρας Τρίπολης)

Ο 27χρονος Άλβαρεζ πραγματοποιεί τη δεύτερη του χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα και σίγουρα αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας Τρίπολης (25 συμμετοχές). Είναι ο πρώτος μπακ σε ασίστ στη φετινή λίγκα (4) μαζί με τον συμπαίκτη του, Νταβίντ Καρμόνα. Επίσης ο Αργεντινός χρεώνεται 36 επεμβάσεις σε προσπάθειες αντιπάλων με τον ίδιο να ανεβοκατεβαίνει όλη την αριστερή πλευρά με μεγάλη επιτυχία και να αποτελεί σημείο αναφοράς της λειτουργίας της Τρίπολης, αν και ακραίος μπακ.

2971334_1.jpg

ΜΕΣΟΙ

ΧΟΣΕ ΛΟΥΙΣ ΒΑΛΙΕΝΤΕ (Αστέρας Τρίπολης)

Ο Ισπανός αμυντικός μέσος έχει ριζώσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην πατρίδα μας, όντας σταθερά από τους πολυτιμότερους παίκτες του Αστέρα. Ο 30χρονος πλέον Βαλιέντε κάνει άλλη μια γεμάτη σεζόν με 24 αναμετρήσεις, ένα γκολ και δυο τελικές πάσες. Κυρίως όμως δε σταματά να καταπίνει χιλιόμετρα για να κρατήσει συμπαγές το κέντρο της ομάδας της Τρίπολης.

Super League 2021-22, matchday 19 match between Asteras Tripoli FC and Apollon Smyrni FC at "Theodoros Kolokotronis" on January 24, 2022 in Tripoli, Greece. Photo by: Vagelis Exarchos / Reporter Images

ΧΟΥΑΝ ΝΕΪΡΑ (ΟΦΗ)

Τα χρόνια περνάνε και ο Αργεντινός συνεχίζει ακάθεκτος σαν το καλό παλιό κρασί. Ο 33χρονος Νέϊρα με την πλούσια καριέρα στα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής στις πλάτες του, πραγματοποιεί την πιο μεστή σεζόν του με τη φανέλα του ΟΦΗ από το 2018 που ήρθε στην Κρήτη, όντας και το πρώτο «κανόνι» της ομάδας με 6 τέρματα σε 17 συμμετοχές. Μάλιστα, αν δεν είχε χάσει τους αγώνες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου λόγω τραυματισμού και συνέχιζε στο ίδιο τέμπο, ο ΟΦΗ θα ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία.

neira.jpg

ΚΕΒΙΝ ΣΟΝΙ (Αστέρας Τρίπολης)

Το αστέρι της ομάδας της Τρίπολης. Ο 23χρονος Καμερουνέζος πολυθεσίτης, διεθνής με την κάτω των 23 της χώρας του, ήρθε στα μέρη μας από τη Χιρόνα, η οποία δεν πίστεψε στο ταλέντο του. Ο ίδιος παρόλα αυτά έχει βαλθεί να διαψεύσει τους πάντες στον ισπανικό σύλλογο πραγματοποιώντας μια αρκετά καλή πρώτη χρονιά στην Ελλάδα, αγωνιζόμενος σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και ως 10αρι. Σε 23 συμμετοχές μετράει 6 τέρματα και 3 ασίστ, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του μαζί με τον εξίσου ικανό δεξί χαφ, Άντριεν Ριέρα.

soni_000317.jpg

ΑΙΑΣ ΑΟΣΜΑΝ (Ιωνικός)

Αποτελεί αναμφίβολα τον πρωταγωνιστή της ομάδας της Νίκαιας στην επιστροφή της στη Super League 1. O διεθνής Σύριος κάνει «πράματα και θάματα» με το αστέρι στο στήθος, σκοράροντας 6 γκολ και μοιράζοντας 7 τελικές πάσες. Οι αριθμοί αυτοί τον κατατάσσουν κορυφαίο και στις δυο στατιστικές στήλες για την ομάδα του. Μεταξύ άλλων είναι δεύτερος σε πετυχημένα γεμίσματα σε όλη τη λίγκα με 47.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ (Ατρόμητος)

Από τους ελάχιστους διασωθέντες του φετινού «ναυαγίου» του Ατρομήτου. Ο άνθρωπος που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά όταν αυτή είχε πάρει υψηλή θερμοκρασία. Ο 26χρονος πρώην παίκτης της Τουλούζ και του ΠΑΟΚ άργησε να πάρει μπρος αλλά τα 11 τέρματα του ήταν ικανά για την αντεπίθεση των Περιστεριωτών, εκεί που όλα έδειχναν χαμένα. Ο Κουλούρης δεν πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, όμως από τα μέσα της σεζόν και μετά πήρε φόρα και κουβάλησε τον Ατρόμητο στις πλάτες του.

 

ΤΟΜ ΦΑΝ ΒΕΕΡΤ (Βόλος)

Ο ιπτάμενος Ολλανδός των ελληνικών γηπέδων. Ο 31χρονος πρώην παίκτης της Άαλμποργκ μετράει 13 τέρματα σε 24 συμμετοχές στην πρώτη του χρονιά σε μεσογειακή χώρα, όντας δεύτερος σκόρερ της λίγκας και αποδεικνύει ότι είναι ο ορισμός του σέντερ φορ. Ο Φαν Βεερτ είναι ένας δεινός εκτελεστής και ξέρει καλά τη δουλεία του, τελειώνοντας τη μισή φάση που θα του παρουσιαστεί. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μπορεί να σταθεί άνετα και σε ομάδα του τοπ-6. Η συχνότητα των τερμάτων του μάλιστα θα ήταν καλύτερη αν μετέτρεπε σε γκολ κάποιο από τα 5 (!) δοκάρια του.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0