Football Talk

Να σπάσει την παράδοση και να ξεκινήσει με το δεξί ο Παναθηναϊκός! (video)

Να σπάσει την παράδοση και να ξεκινήσει με το δεξί ο Παναθηναϊκός! (video)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ για το… ντεμπούτο των play off, 15 μέρες μετά την αναμέτρηση της κανονικής διάρκειας. Η «Ένωση» θα παρουσιαστεί… υποψιασμένη και το «τριφύλλι» θα πρέπει να σπάσει την παράδοση των πρώτων αγωνιστικών στα play off!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Μόλις 15 μέρες πέρασαν από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική της Super League, όπου την φιλοδώρησε με 3 γκολ εντός 13ων  λεπτών με τους Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδη να σκοράρουν με τη σειρά.

Να εκμεταλλευτεί τα εξτρέμ και τις επιστροφές του ο Παναθηναϊκός – υποψιασμένη η ΑΕΚ

Μέσα σε αυτές τις 15 μέρες έχουν αλλάξει πολλά στο στρατόπεδο της «Ένωσης» με κύριο και βασικότερο τον προπονητή. Ο Αργύρης Γιαννίκης αποχώρησε από τον κιτρινόμαυρο πάγκο και στα… παπούτσια του μπήκε ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος (πρώην προπονητής ΑΕΚ Β’). Τι να καταφέρει να αλλάξει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όμως; Σίγουρα η παρουσία του έχει επιφέρει αλλαγή στην ψυχολογία της ομάδας, όπως απέδειξε και στην Τούμπα που κατάφερε να… κόψει βαθμούς από τον «Δικέφαλο του Βορά» με το ισόπαλο (1-1) αποτέλεσμα. Επίσης η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, συνέβαλε στην ψυχολογική ανάκαμψη της.
ipiccy_image_4_2.jpg

Το μόνο σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί υποψιασμένη και δεν θα δώσει στον Παναθηναϊκό τους ίδιους χώρους. Αυτό περιμένουν αναμενόμενα και από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Το δυνατό χαρτί του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι τα εξτρέμ του, που του έχουν προσφέρει πολλά. Παλάσιος και Αϊτόρ θα έχουν κομβική σημασία. Η απουσία του Φώτη Ιωαννίδη, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, αφού ο Σέρβος τεχνικός θα έχει μόνο τον Καρλίτος στη διάθεση του για την κορυφή της επίθεσης και δεν θα μπορεί να φρεσκάρει την ομάδα στην περίπτωση που ο Ισπανός… δεν τραβάει.

Ο 31χρονος στράικερ έχει να αγωνιστεί αρκετό καιρό για ολόκληρο 90λεπτο, με πιο πρόσφατο το παιχνίδι στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, όπου ο Παναθηναϊκός γνώρισε ήττα με 1-0. Μάλιστα, ο Καρλίτος στη συγκεκριμένη αναμέτρηση έχασε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα… ίσα, καθώς με μια κάκιστη εκτέλεση πέναλτι, ο Ανέστης τον κέρδισε και έδιωξε.

Η συνύπαρξη του Δημήτρη Κουρμπέλη με τον Ρούμπεν Πέρεθ στη μεσαία γραμμή, καθώς και οι επιστροφές του Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες θα λύσουν τα χέρια του Σέρβου τεχνικού. Αντίθετα η απουσία του Φρανκ Βέλεθ, απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή στα μετόπισθεν.
ipiccy_image_5_3.jpg

Αν θέλει να ελπίζει, να σπάσει την παράδοση

Οι πράσινοι από την… ιστορία τους δεν έχουν «μάθει» να ξεκινάνε τα play off, ως γηπεδούχοι. Από τη σεζόν 2007/08 και μετά μετράνε 10 παρουσίες εκ των οποίων μόνο μία φορά κλήθηκε να αγωνιστεί εντός έδρας στην πρώτη αγωνιστική.

Πιο συγκεκριμένα, η χρονιά αυτή είναι το 2011/12 όπου το «τριφύλλι» υποδέχτηκε τον Ατρόμητο, αλλά δεν βρέθηκε νικητής καθώς οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες (1-1). Κάτι που δεν είναι βέβαια ασυνήθιστο για τον Παναθηναϊκό. Από τις 10 χρονιές του στα play off, επτά φορές έχει σημειώσει ισοπαλία, ενώ έχει καταγράψει δύο νίκες και μία ήττα.

Αναλυτικά οι πρώτες αγωνιστικές των play off του «τριφυλλιού»:

2007/08: Άρης – Παναθηναϊκός 1-1
2008/09: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1
2010/11: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1
2011/12: Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-1
2013/14: Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 1-1
2014/15: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 0-4
2015/16: Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 1-1
2016/17: Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 1-1
2019/20: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1
2020/21: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-2

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κυνηγήσει το απόλυτο στη «Λεωφόρο», αφού οι εκτός έδρας αναμετρήσεις του δεν είναι το ατού του. Πρέπει να πάει κόντρα στην παράδοση των πρώτων αγωνιστικών στα play off. Προφανώς, αντιλαμβανόμαστε όλοι, πως είναι μια δύσκολη αποστολή και θα είναι ανορθόδοξο να… κατατροπώσεις τον ίδιο αντίπαλο εντός τόσου μικρού χρονικού διαστήματος. Η ΑΕΚ έρχεται διαβασμένη και θα πρέπει να βρεθεί… νέα συνταγή που θα αιφνιδιάσει εκ νέου τον «Δικέφαλο».

Ας γίνει ξεκίνημα με το δεξί, γιατί η εκκίνηση θα σημάνει ένα καλό οιωνό εν όψει της συνέχειας!

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0