Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μαγκουάιρ και Μπισάκα κόστισαν όσο ολόκληρη η άμυνα της Λίβερπουλ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μαγκουάιρ και Μπισάκα κόστισαν όσο ολόκληρη η άμυνα της Λίβερπουλ
Τα αγωνιστικά ζητήματα συνεχίζουν να ταλανίζουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η ρίζα του προβλήματος ξεκινάει από τα μετόπισθεν. Εκεί όπου ένα αδιανόητο στατιστικό δείχνει ότι το κόστος μεταγραφής των Χάρι Μαγκουάιρ και Γουάν-Μπισάκα ισούται με ολόκληρη την άμυνα της Λίβερπουλ.  

Εν συνεχεία της ανάλυσης για την οικονομική κακοδιαχείριση της Παρί Σεν Ζερμέν, προκύπτει ότι ακόμη ένας τεράστιος σύλλογος σπαταλάει αλόγιστα τους οικονομικούς του πόρους. Χωρίς κανένα αντίκρισμα. Ο λόγος για τους «κόκκινους διαβόλους» των Γκλέιζερς, οι οποίοι την περασμένη δεκαετία δαπάνησαν 1,13 δισ. ευρώ σε μεταγραφές.

Μεταξύ των οποίων, 142 εκ. μονάχα για την αγορά δύο παικτών. Του Χάρι Μαγκουάιρ και του Γουάν-Μπισάκα, οι οποίοι διανύουν μία πραγματικά απογοητευτική σεζόν. Παράλληλα υπάρχει μία σύγκριση που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την ανικανότητα διαχείρισης των οικονομικών πόρων και αυτή έγκειται στην σύγκριση με το κόστος μεταγραφών πέντε ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ.

Με το κομπιουτεράκι 

Όπως ήταν απολύτως λογικό, ο ερχομός του βασικού στόπερ της εθνικής Αγγλίας έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της Γιουνάιτεντ, καθώς προερχόταν από ένα εξαιρετικό καλοκαίρι με τα «τρία λιοντάρια». Για την απόκτηση του Μαγκουάιρ η ομάδα κατέβαλε 87 εκ. ευρώ με σκοπό να πείσει την Λέστερ για την παραχώρηση του.

Παρόμοια κατάσταση και με τον Μπισάκα ο οποίος αγωνιζόταν στην Κρίσταλ Πάλας. Είναι ευρέως γνωστό ότι οι εντός πρωταθλήματος μεταγραφές Άγγλων ποδοσφαιριστών πληρώνονται με υπεραξίες και αυτό συνέβη με τον διεθνή δεξιό οπισθοφύλακα. Έπειτα από μία πολύ καλή σεζόν καταβλήθηκε το ποσό των 55 εκ. ευρώ με σκοπό να μετακομίσει στο Όλντ Τράφορντ.

Στην αντίπερα όχθη η Λίβερπουλ τρίβει τα χέρια της με τα οικονομικά deal που έχει πετύχει. Ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ της κόστισε 84,65 εκ. ευρώ, στην αρχή υπό καθεστώς χλεύης, ώστε μετέπειτα να αποδείξει ότι τα χρήματα ήταν μάλλον λίγα για την αξία του στο γήπεδο. 

Ρόμπερτσον και Τσιμίκας κόστισαν μαζί 22 εκ., συνθέτοντας ένα εξαιρετικό δίδυμο από τα αριστερά. Εν συνεχεία ο Ζοέλ Ματίπ αποκτήθηκε ελεύθερος και ο 22χρονος Κονατέ με 40 εκ. από την Λειψία. Βέβαια το κόλπο γκρόσο προήλθε από τις ακαδημίες, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να υπογράφει απλά ένα επαγγελματικό συμβόλαιο, για να γίνει μετέπειτα ένας εκ των κορυφαίων δεξιών οπισθοφυλάκων του πλανήτη.

watford-fc-v-manchester-united-premier-league-5e8dfb34427ad69083000003_1.webp

Head to Head

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Χάρι Μαγκουάιρ, 87 εκ. ευρώ

Γουάν Μπισάκα,  55 εκ. ευρώ                   

Σύνολο: 142 εκ. ευρώ                     
         

Λίβερπουλ:

Φαν Ντάικ και Κονατέ, 124,65 εκ. ευρώ

Ρόμπερτσον και Τσιμίκας, 22 εκ. ευρώ

Σύνολο: 144,65 εκ. ευρώ

Τα πεπραγμένα τους

Συνδυαστικά την φετινή σεζόν, Μαγκουάιρ και Μπισάκα αγωνίστηκαν σε σύνολο 54ων αναμετρήσεων. Με άλλα λόγια έχουν συμμετάσχει στις περισσότερες παραστάσεις της Γιουνάιτεντ, η οποία έχει δεχθεί 48 τέρματα σε μόλις 38 αγώνες! Στο παραγωγικό κομμάτι έχουν συνεισφέρει με απολογισμό μονάχα ενός τέρματος...

Από την άλλη η Λίβερπουλ παίρνει τα μέγιστα από τους αμυντικούς της. Η ανασταλτική της γραμμή λειτουργεί εύρυθμα, όντας η τρίτη καλύτερη της Premier League και συμβάλλοντας τα μέγιστα στο παραγωγικό κομμάτι. Έχει δεχθεί μόλις 29 γκολ σε 44 αναμετρήσεις, σημειώνοντας παράλληλα 7 στην αντίπαλη εστία. Όσον αφορά την δημιουργία, 35(!) ασίστ έχουν προέλθει από τα πόδια των 5 προαναφερθέντων ποδοσφαιριστών.

Τα νούμερα είναι απογοητευτικά για τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι βλέπουν τις επενδύσεις τους να πηγαίνουν στράφι. Κάτι συμβαίνει στο Ολντ Τράφορντ, με ποδοσφαιριστές προερχόμενους από εξαιρετικές σεζόν να μετατρέπονται στην καλύτερη σε μετριότητες. Η σύγκριση των δύο παραδοσιακών δυνάμεων του αγγλικού ποδοσφαίρου αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό τις εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες του στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0