Football Talk

Europa League: Επικό ματς με ανατροπή και πέντε γκολ στο Μπέργκαμο - «Κόλλησε» η Μπαρτσελόνα - Με το ένα... πόδι στους «8» οι Ρέιντζερς! (video)

Europa League: Επικό ματς με ανατροπή και πέντε γκολ στο Μπέργκαμο - «Κόλλησε» η Μπαρτσελόνα - Με το ένα... πόδι στους «8» οι Ρέιντζερς! (video)
Το μεγάλο διακύβευμα της πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League δεν περιόρισε το θέαμα στις εν λόγω αναμετρήσεις! Αταλάντα και Μπάγερ Λεβερκούζεν έδωσαν μία ποδοσφαιρική παράσταση στο Μπέργκαμο με ανατροπή και πέντε γκολ, την ώρα που Μπράγκα και Ρέιντζερς πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα εν όψει των ρεβάνς. «Κόλλησε» στο 0-0 η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Γαλατασαράι και όλα θα κριθούν σε μία εβδομάδα στην Τουρκία!
Τι κι αν έκριναν το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Europa League; Η πρώτη... πράξη της φάσης των «16» αντάμειψε όσους την παρακολούθησαν, αφού σε έξι αναμετρήσεις σημειώθηκαν εννέα γκολ, τα οποία γίνονται 10 αν συνυπολογιστεί και το χθεσινό ματς της Πόρτο με τη Λυών
 
Μόνο το Μπαρτσελόνα-Γαλατασαράι έληξε χωρίς σκορ, ενώ οι Σεβιγιάνοι συμπατριώτες τους που «άνοιξαν» τον χορό των σημερινών (10/03) αναμετρήσεων, επικράτησαν με 1-0 της Γουέστ Χαμ και έκαναν το πρώτο βήμα για τους «8» της αγαπημένης τους διοργάνωσης.
 
Κάτι ανάλογο έπραξε και η Αταλάντα σε ένα μεστό και συνάμα επεισοδιακό παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν! Οι «μπεργκαμάσκι» βρέθηκαν να χάνουν στο 11ο λεπτό, μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών των Γερμανών, που μετουσιώθηκε σε γκολ από τον Αράνγκις
 

Η απάντηση της Αταλάντα ήταν άμεση, αφού με ένα γκολ του Μαλινόφσκι στο 23' και ένα του Μουριέλ στο 25', έφερε... τούμπα το ματς μέσα σε δύο λεπτά! Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μουριέλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 στο 49', αλλά ο Ντιαμπί μείωσε σε 3-2 στο 63ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα, που αφήνει πιθανότητες πρόκρισης στις «ασπιρίνες» στη ρεβάνς.

Στο Καμπ Νόου, η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε, αλλά «κόλλησε» στο 0-0, αφού δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε κάποιο γκολ το υψηλό ποσοστό κατοχής της που «σταμάτησε» στο 64%! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο γκολκίπερ της Γαλατασαράι, Ινιάκι Πένα, που «κατέβασε ρολά», ενώ όταν νικήθηκε στο 76ο λεπτό, είδε το αριστερό του δοκάρι να σταματά την προσπάθεια του Φρένκι Ντε Γιονγκ και να διατηρεί το ματς χωρίς σκορ έως το τελευταίο σφύριγμα.

Στην έτερη αναμέτρηση που διεξήχθη στην Ιβηρική χερσόνησο, η Μπράγκα πήρε την πολυπόθητη νίκη απέναντι στη Μονακό, χάρη σε ένα γκολ του Ρουίθ από το 3ο λεπτό. Ο τερματοφύλακας των Πορτογάλων, Ματέους, είχε αρκετή «δουλειά» σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά φάνηκε αντάξιος των περιστάσεων και δήλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε, ενώ όταν είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του στο 33ο λεπτό, για καλή του τύχη, ο VAR παρενέβη και ακύρωσε το γκολ του Μπεν Γιεντέρ. Εν τέλει, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου τιμώρησε τη Μονακό, που στο 90ο λεπτό δέχτηκε και δεύτερο γκολ, όταν ο Ολιβέιρα «έγραψε» το τελικό 2-0 και έδωσε τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του, εν όψει της ρεβάνς.
 

Από την άλλη πλευρά, οι Ρέιντζερς βρίσκονται με το ένα... πόδι στα προημιτελικά της διοργάνωσης, μετά το 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα. Οι Σέρβοι είδαν το VAR να ακυρώνει δύο γκολ του Κατάι, στο 3ο και στο 13ο λεπτό, ενώ ο ίδιος παίκτης έγινε... μοιραίος στο 24ο, όταν αστόχησε από τα «έντεκα βήματα». Το σύνολο του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ αποδείχτηκε πιο... κυνικό, αφού άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Ταβερνιέρ στο 11' και διπλασίασε τα τέρματα του με τον Μορέλος στο 15'. Το «κερασάκι» στην τούρτα μπήκε από τον Μπάλογκαν στο 51ο λεπτό, που «σφράγισε» μία τεράστια νίκη για την ομάδα του, που ίσως της φανεί αρκετή, για να «τσεκάρει» το εισιτήριό της για τα προημιτελικά του Europa League, σε μία εβδομάδα από τώρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Σεβίλλη - Γουέστ Χαμ 1-0 (60' Ελ Χαντάντι)
Αταλάντα - Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-2 (23' Μαλινόφσκι, 25' 49' Μουριέλ - 11' Αράνγκις, 63' Ντιαμπί) 
Μπαρτσελόνα - Γαλατασαράι 0-0
Μπράγκα - Μονακό 2-0 (3' Ρουίθ, 90' Ολιβέιρα)
Ρέιντζερς - Ερυθρός Αστέρας 3-0 (11' Ταβερνιέρ, 15' Μορέλος, 51' Μπάλογκαν)
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0