Football Talk

Αν σε κάποιον αρέσει το ποδόσφαιρο, ακόμη και αν είναι… Νάπολι, θέλει να βλέπει τον Ολιβιέ Ζιρού! (video)

Αν σε κάποιον αρέσει το ποδόσφαιρο, ακόμη και αν είναι… Νάπολι, θέλει να βλέπει τον Ολιβιέ Ζιρού! (video)

Δεν είναι παράλογο να θεωρεί κανείς πως όταν η μπάλα «καίει», με κάποιον περίεργο τρόπο εμφανίζεται ο Ολιβιέ Ζιρού. Το έκανε δις φέτος με τη Μίλαν, το έχει κάνει στο παρελθόν με την Άρσεναλ και την Τσέλσι, το έχει κάνει σε εθνικό επίπεδο και δεν επηρεάζεται από ηλικίες και νούμερα. Αυτός είναι ο Γάλλος και με αυτόν τον τρόπο οδηγεί τους «ροσονέρι» στην κατάκτηση της Serie A. Δεν γίνεται να μην αρέσει σε κάποιον ο τρόπος παιχνιδιού του…

Όταν η μπάλα «καίει», πρέπει να εμφανίζεται ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα μπορεί να είναι ψύχραιμος, έχοντας την προσωπικότητα να ηγηθεί της ομάδας του. Πιθανώς, αυτός είναι κάποιος που τα έχει πάρει όλα.

Είτε μιλάμε για την Ligue 1, είτε μιλάμε για την Premier League, είτε για το Champions League και το Europa League, είτε αναφερόμαστε σε εθνικό επίπεδο. Η διαφορά της Νάπολι με τη Μίλαν ήταν ακριβώς αυτό.

Πως οι «ροσονέρι» διαθέτουν μία τέτοια φιγούρα στις τάξεις τους. Προφανώς και μιλάμε για τον Ολιβιέ Ζιρού, που όπως και στο ματς με την Ίντερ, έτσι και απέναντι στους «παρτενοπέι», πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε σε μία τεράστια νίκη!

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης βεβαίως, είναι πως ο Ολιβιέ Ζιρού το έχει ξανακάνει. Και όχι μία ή δύο φορές, αλλά γενικότερα είναι κάτι που συνηθίζει. Βγαίνει μπροστά, γίνεται πρωταγωνιστής και αν δεν είναι αυτός ένας από τους πιο υποτιμημένους επιθετικούς της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη, τότε ποιος είναι;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Το γεγονός πως δυσκολευτήκαμε να διαλέξουμε τα σημαντικότερα γκολ του. Δείτε την επιλογή μας, με 5+1 περιπτώσεις, όπου ο Ολιβιέ Ζιρού αποφάσισε πως η ομάδα του «σήμερα δεν χάνει»:

Η απίστευτη κεφαλιά του Ζιρού στην πρώτη αγωνιστική του 2017:

Η Άρσεναλ υποδέχεται την Λέστερ στην πρώτη αγωνιστική της Premier League την σεζόν 2017-18. Οι «κανονιέρηδες» δυσκολεύονται πάρα πολύ, βρέθηκαν να χάνουν με 3-1, αλλά σιγά-σιγά φέρνουν το ματς στην ισορροπία. Ο Ράμσεϊ ισοφαρίζει στο 80ο λεπτό και εν συνεχεία ο Ζιρού σκοράρει με το κεφάλι από κόρνερ και πανηγυρίζει, σαν να μην το πιστεύει…


Το
Scorpion Kick του Ζιρού στο Έμιρεϊτς απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας:

Ποιος θα ήταν ένας καλύτερος τρόπος για έναν ποδοσφαιριστή να ξεκινήσει το νέο ημερολογιακό έτος, από ένα Scorpion Kick; Ο Ζιρού κάνει… αυτό στο ματς της Άρσεναλ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, την 1η Ιανουαρίου του 2017 και οι «κανονιέρηδες» βλέπουν ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ στο γήπεδό τους!


Κρίνει τον τελικό του
Europa League και «πληγώνει» την πρώην ομάδα του:

Έχει αποχωρήσει από το Βόρειο Λονδίνο, έχει φορέσει τα «μπλε» της Τσέλσι και συναντά την Άρσεναλ στο Μπακού, στον τελικό του Europa League. Στο τελικό 4-1, υπέρ της νέας του ομάδας τα έχει κάνει όλα. Έχει ανοίξει το σκορ, έχει δώσει μαγική ασίστ και έχει κερδίσει και πέναλτι, όντας δικαιολογημένα ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής στο Αζερμπαϊτζάν!


«Χαρίζει» στον Τούχελ την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη με την Τσέλσι, με φοβερό ψαλιδάκι:

Άλλο ένα «σπάνιας» ομορφιάς γκολ, από έναν επιθετικό που ποτέ δεν θα λησμονηθεί στο Λονδίνο, είτε από την Άρσεναλ, είτε από την Τσέλσι. Πέρυσι, μένει στην ομάδα του Τόμας Τούχελ και με φοβερό «ψαλιδάκι» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία, κρίνει την αναμέτρηση! Ζιρού, 1-0 η Τσέλσι, πρώτη νίκη για τον Γερμανό με αγγλική ομάδα στην Ευρώπη και εν τέλει κατάκτηση του τροπαίου, για πρώτη φορά μετά το 2012.


Έρχεται το ντέρμπι Ίντερ – Μίλαν και ο Ζιρού αποφασίζει… ανατροπή:

Η Μίλαν είναι φιλοξενούμενη στο Σαν Σίρο, η έδρα μετονομάζεται σε… Μεάτσα και ο Ζιρού λατρεύει να σκοράρει εκεί, μετά την αποχώρησή του από την Premier League. Με το ματς στο 1-0, ο Γάλλος… νευριάζει. Ισοφαρίζει, κάνει το 2-1 με φοβερό γκολ που θύμισε ένα Λίβερπουλ – Άρσεναλ 3-3 και στο «διπλό» της ομάδας του είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής!


Ο Ζιρού το ξανακάνει και η Μίλαν παίρνει «διπλό» τίτλου απέναντι στη Νάπολι:      

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο… χθες. Ο Ζιρού δεν έχει σκοράρει εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, πλην του Μεάτσα, αλλά η Μίλαν έχει ένα κρίσιμο ματς απέναντι στη Νάπολι. Εύκολο το συμπέρασμα… Γκολ του Γάλλου στο 69ο λεπτό, προβάδισμα και νίκη για τους «ροσονέρι» και επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Ο Ζιρού θέλει να πάρει την Serie A.


Για να μην αδικήσουμε όμως και τις ικανότητές του στην δημιουργία, αρκεί κάποιος να δει… αυτό. Το καλύτερο γκολ στην εποχή του Αρσέν Βενγκέρ στην Άρσεναλ, όπως το έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος. Ένα γκολ που αν δεν ήταν ο Ζιρού και η ικανότητά του στο tiki taka, η Άρσεναλ από το 2012 και έπειτα, θα ήταν μία άλλη ομάδα…


Το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση. Ο Ροζίτσκι σκοράρει, αλλά… τι πάσα κάνει ο Ζιρού και πάλι με πλάτη, προκειμένου ο «Little Mozart» να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο την φάση…


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0