Football Talk

Η Μπέτις του Πελεγκρίνι έχει «απαγορευτικό» στο όνειρο της La Liga, αλλά σε Κύπελλο και Ευρώπη… σκίζει! (video)

Η Μπέτις του Πελεγκρίνι έχει «απαγορευτικό» στο όνειρο της La Liga, αλλά σε Κύπελλο και Ευρώπη… σκίζει! (video)

Η μόνη ομάδα της La Liga που «παίζει» για τρεις διοργανώσεις είναι η Μπέτις του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ναι, άπιαστο όνειρο το πρωτάθλημα, αλλά με το ένα πόδι στον τελικό του Copa del Rey και με το άλλο στους «16» του Europa League, μικρό το… κακό.

Τα διαπιστευτήριά του μπορεί να δημιουργούσαν μεγάλες προσδοκίες, αλλά μόλις έξι μήνες πριν αναλάβει τα «ηνία» της Μπέτις, τον Αύγουστο του 2020, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι ήταν απλώς ο άνθρωπος που απολύθηκε από τη Γουέστ Χαμ. Κι όχι οποιαδήποτε Γουέστ Χαμ.

Τα «σφυριά» βρίσκονταν μία… ανάσα από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό, έχοντας τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της Premier League μετά από 20 αγωνιστικές. Δύο χρόνια μετά, αποδεικνύεται πως αυτός ο «χωρισμός» ήταν ευεργετικός τόσο για τους Λονδρέζους, όσο και για τον ίδιο τον 68χρονο -πλέον- προπονητή!

Η Μπέτις, η τέταρτη ομάδα που ανέλαβε ο Πελεγκρίνι στην Ισπανία, για δεύτερη σερί σεζόν κάνει… θαύματα. Μετά την έκτη θέση που κατέλαβε πέρυσι, φέτος μοιάζει έτοιμη να επαναλάβει -ή και να βελτιώσει- τη σπουδαιότερη πορεία της στον 21ο αιώνα, όταν τερμάτισε 4η στο βαθμολογικό πίνακα εν έτει 2005, υπό τις οδηγίες του άλλοτε προπονητή της ΑΕΚ, Λορέντζο Σέρα Φερέρ, κατακτώντας παράλληλα το Κύπελλο!
Betis: ¿Qué fue de los campeones de Copa de 2005?

Στην παρούσα φάση βρίσκεται στην 3η θέση της La Liga, νιώθει «καυτή» την ανάσα της Μπαρτσελόνα, αλλά με την αστάθεια της βασικής της αντιπάλου, δεν έχει κανένα λόγο να λογίζεται ως κατώτερη. Πόσο μάλλον επιθετικά, αφού με 45 γκολ μετά από 24 αγωνιστικές αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι η μοναδική που την ξεπερνά.

Ονειρεμένη σεζόν, της οποίας το φινάλε ενδέχεται να μην το χωρά ο νους.

Σε αντίθεση με τους «γίγαντες» του ισπανικού ποδοσφαίρου, η Μπέτις βρίσκεται με το ένα «πόδι» στον τελικό του Copa del Rey, την ώρα που η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Σεβίλλη, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν τεθεί εκτός!

Αν δεν είχε ξεκινήσει χωρίς νίκη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της La Liga, ίσως το όνομά της φιγούραρε ανάμεσα σε αυτά της Ρεάλ Μαδρίτης και της Σεβίλλης στο κυνήγι του τίτλου. Στο -11 όμως, έστω κι αν απομένουν 14 αγωνιστικές, οι ελπίδες μοιάζουν μόνο μαθηματικές.

Σε κάθε περίπτωση, το ηχηρό «διπλό»  στην έδρα της Ζενίτ, εκτός από ακόμα μία απόδειξη πως οι «βερδιμπλάνκος» διάγουν μία από τις καλύτερες ημέρες της σύγχρονης ιστορίας τους, στρώνει το έδαφος, ώστε η Μπέτις να αγγίξει ένα ακόμα… Έβερεστ.


Πιο συγκεκριμένα, αν στις 24 Φεβρουαρίου «σφραγίσει» την πρόκρισή της, θα επιστρέψει στους «16» του Europa League μετά από οκτώ χρόνια και θα παραμείνει ζωντανή στο «κυνήγι» των προημιτελικών ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάτι που έχει να πράξει από το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1998.

Με ρεαλιστικές ή μη πιθανότητες πάντως, το 3-2 (17/02) της Μπέτις απέναντι στη Ζενίτ για το Europa League, αλλά και το 2-1 (09/02) κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο για το Copa del Rey, την καθιστούν ως τη μόνη ισπανική ομάδα που παίζει για τρεις διοργανώσεις αυτήν τη στιγμή. Έστω και στα… χαρτιά.


Φάνης
Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0