Football Talk

ΑΕΚ: Εκτός ημιτελικών έπειτα από 7 χρόνια και το γκολ του… Χάρα! (video)

ΑΕΚ: Εκτός ημιτελικών έπειτα από 7 χρόνια και το γκολ του… Χάρα! (video)

Για πρώτη φορά έπειτα από το 2015 η ΑΕΚ έμεινε εκτός ημιτελικής φάσης ή τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας.

Τίτλοι τέλους έπεσαν στην φετινή πορεία της ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας έπειτα από τον αποκλεισμό – σοκ στο ΟΑΚΑ. Με τους Γιασμίν Κούρτιτς και Αλεξάντρου Μιτρίτσα να έχουν τον τελευταίο λόγο σκοράροντας δύο εντυπωσιακά γκολ, ο «δικέφαλος του βορρά» κλείδωσε τη νίκη επί της «Ένωσης» και έφυγε φορτσάτος για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη η ήττα σήμαινε όμως κάτι παραπάνω. Πέραν του ότι ούτε εκείνοι «δεν κατάφεραν να κερδίσουν τίτλο», όπως δήλωσε ο ίδιος ο Έλληνας κόουτς, η φετινή ΑΕΚ έγραψε ένα νέο αρνητικό ρεκόρ.

Είναι γνωστό πως η σχέση της με τον θεσμό του Κυπέλλου είναι μια σχέση αγάπης και μίσους. Αγάπης μεν γιατί τα τελευταία σερί χρόνια έχει δώσει το «παρών» σε τέσσερις και μίσους καθώς εξ αυτών έχει καταφέρει να πιάσει στα χέρια της το τρόπαιο μόλις τη μία.

Κάπου εδώ έρχεται να κολλήσει και το αρνητικό ρεκόρ που σημείωσε. Συγκεκριμένα η ΑΕΚ έμεινε εκτός ημιτελικής ή τελικής φάσης για πρώτη φορά έπειτα από 7 ολόκληρα χρόνια!

Με λίγα λόγια κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από τον Μάρτιο του 2015, όταν η κληρωτίδα είχε φέρει στον δρόμο της τον Ολυμπιακό. Τότε η «Ένωση» αγωνιζόταν ακόμη στην Β’ Εθνική και το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο Φάληρο είχε μείνει στο ισόπαλο 1-1 (11/2/15), χάρις σε γκολ των Αραβίδη (14’) και Μιλιβόγεβιτς (47’).

Η ρεβάνς, ωστόσο, που είχε λάβει χώρα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ δεν είχε την ίδια κατάληξη για την τότε ομάδα του Τραϊανού Δέλλα. Συγκεκριμένα έναν μήνα μετά, όταν το ματς διεξήχθη, ο Ολυμπιακός βρήκε ένα… αμφιλεγόμενο τέρμα με τον Χάρα στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης και στην συνέχεια ακολούθησε το χάος.

Τσούρμο οπαδών εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει προσωρινά και στην συνέχεια οριστικά το παιχνίδι, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τη νίκη στα «χαρτιά» με 3-0.

Την επόμενη χρονιά η «Ένωση» πήρε ουσιαστικά το αίμα της πίσω, καθώς αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας με το 2-1 επί των «ερυθρόλευκων». Τις επόμενες τρεις χρονιές έδωσε το «παρών» σε ισάριθμους τελικούς, ενώ πέρσι ήρθε αντιμέτωπη ξανά με τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0