Football Talk

Μίλαν - Γιουβέντους 0-0: «Χ»αμένες και οι δύο, έκαναν την Ίντερ να... χαμογελά! (video)

Μίλαν - Γιουβέντους 0-0: «Χ»αμένες και οι δύο, έκαναν την Ίντερ να... χαμογελά! (video)
Χωρίς σκορ έληξε το πολυαναμενόμενο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Serie A, αφού Μίλαν και Γιουβέντους δεν κατάφεραν να προσφέρουν θέαμα αντάξιο της προσμονής που υπήρχε για το ματς. Κερδισμένη της βραδιάς η μόνη, πρώτη στη βαθμολογία Ίντερ, που μετρά ένα παιχνίδι λιγότερο από τους διώκτες της και βρίσκεται ήδη στο +4!
 
Μίλαν και Γιουβέντους αλληλοεξουδετερώθηκαν σε ένα ντέρμπι γεμάτο ένταση και σκληρές μονομαχίες, αλλά ελλιπές από μεγάλες ευκαιρίες και... γκολ! 
 
Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με τη Γιουβέντους να δίνει συνέχεια στο αήττητο σερί που διατηρεί στη Serie A από το τέλος Νοεμβρίου και τη Μίλαν να μην κερδίζει στην έδρα της για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, χάνοντας έδαφος στην προσπάθειά της να διεκδικήσει την πρώτη θέση!
 

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχαν εξαιρετικό ρυθμό, αλλά ελάχιστες αξιόλογες προσπάθειες. Η πιο σημαντική σημειώθηκε στο 20ο λεπτό, όταν ο Λεάο συνεργάστηκε άψογα με τον Ιμπραΐμοβιτς και τον Μεσίας, βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, αλλά ο Σέζνι ήταν σε ετοιμότητα. 
 
Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, το θέαμα έδωσε τη θέση του στο σκληρό παιχνίδι. Αμφότερες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία, παρά μόνο προϋποθέσεις, με τη στιγμή του 35ου λεπτού, όπου Ζιρού, Ερναντέζ και Τονάλι σούταραν, αλλά είδαν την μπάλα να κοντράρει σε σώματα, να ξεχωρίζει. Το 0-0 παρέμεινε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ. 
 
Το «σκηνικό» στην επανάληψη δεν άλλαξε. Ο Μοράτα είχε μία καλή στιγμή στο 51ο λεπτό, όταν έπιασε κεφαλιά ανενόχλητος αλλά ήταν άστοχη, ενώ ο Λεάο απείλησε πέντε λεπτά αργότερα, με τον Σέζνι να μπλοκάρει εύκολα. Η σημαντικότερη ευκαιρία ήρθε στο 66', όταν ο Ερναντέζ έκανε μία εξαιρετική κούρσα, σούταρε εκτός περιοχής, αλλά είδε τον γκολκίπερ της Γιουβέντους να μπλοκάρει με άνεση.
 
Κάτι ανάλογο συνέβη και στην κεφαλιά του Ζιρού τρία λεπτά αργότερα, που ήταν αδύναμη και αποδείχθηκε εύκολη λεία για τον Σέζνι. Τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά, καμία ομάδα δεν έδειχνε όχι μόνο διάθεση, αλλά και ικανότητα να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης και το 0-0 ήρθε αναπόφευκτα ως τελικό αποτέλεσμα, με κερδισμένη την... Ίντερ που βρίσκεται μόνη, πρώτη στο +4, με ένα παιχνίδι λιγότερο!
 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (76’ Φλορέντσι), Καλουλού, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Κρούνιτς (61’ Σαλεμάκερς), Τονάλι, Μεσίας, Ντίαθ (61’ Μπενασέρ), Λεάο (76’ Ρέμπιτς), Ιμπραΐμοβιτς (28’ Ζιρού)

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Σάντρο, Κουαδράδο (65’ Μπερναρντέσκι), Μπεντανκούρ (90’ Ραμπιό), Λοκατέλι (65’ Αρτούρ), ΜακΚένι, Ντιμπάλα (90’ Κουλουσέφσκι), Μοράτα (73’ Κεν)

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0