Football Talk

Έλτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Από μηχανής... Αζάρ γλύτωσε τη Βασίλισσα από το κάζο στο 115'! (video)

Έλτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Από μηχανής... Αζάρ γλύτωσε τη Βασίλισσα από το κάζο στο 115'! (video)
Η Ρεάλ τα βρήκε... σκούρα στην έδρα της αξιόμαχης Έλτσε, έμεινε με 10 παίκτες, βρέθηκε πίσω στο σκορ στην παράταση αλλά τελικά κατάφερε να πανυγηρήσει την νίκη και την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου. Ο Εντέν Αζάρ μπήκε στο ματς στην παράταση και ερχόμενος από τον πάγκο και τη... ναφθαλίνη με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια έκρινε το αποτέλεσμα! 

Η Έλτσε υποδέχτηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε «μονό» παιχνίδι, με φόντο την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ισπανίας. Οι Μαδριλένοι, στις τέσσερεις τελευταίες επισκέψεις τους στο Μαρτίνεθ Βαλέρο, από το 2013, μετρούσαν τρεις νίκες και μία ισοπαλία χωρίς να έχουν όμως πετύχει περισσότερα από δύο τέρματα. Η Έλτσε είχε πολύ δύσκολο έργο, κάτι που αποδεικνύεται και ιστορικά, έχοντας να πανηγυρίσει νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης σε οποιαδήποτε διοργάνωση, περισσότερα από 40 χρόνια.

Η Ρεάλ ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να μπορεί να φανεί απειλητική για τα καρέ του Άξελ Βέρνερ. Οι γηπεδούχοι από την άλλη στις αντεπιθέσεις ήταν «φωτιά».

Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την Έλτσε στο 5ο λεπτό με τον Χοσάν Φερνάντεζ να βγάζει την παράλληλη σέντρα από δεξιά και τον Καρίγιο να μην μπορεί εξ επαφής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι. 20 λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης δεν κατάφερε με κοντινή κεφαλιά να νικήσει τον τερματοφύλακα της «Βασίλισσας». Ο Αργεντινός επιθετικός της Έλτσε συνέχισε το διάστημα «αφλογιστίας» του, έχοντας να σκοράρει 40 μέρες, με το τελευταίο του γκολ να είναι για το Copa Del Rey.

Προς το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την πίεσή τους, έχοντας και την  πρώτη τους τελική στην εστία, με ένα αδύναμο σουτ του Καμαβινγκά στο 42’. Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν και με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, με τον Γιόβιτς να μην μπορεί από κοντά να σημαδέψει την εστία. Παρά την πίεση της Ρεάλ, το σκορ δεν άλλαζε, με τους γηπεδούχους μάλιστα να ισορροπούν την κατάσταση. Αυτό ανάγκασε τον Κάρλο Αντσελότι να ρίξει στο παιχνίδι τα βαριά χαρτιά του, περνώντας στο ματς στο 72’  τους Καζεμίρο και Μόντριτς και λίγο αργότερα τον Ίσκο.

Η πίεση αυξήθηκε, με τον Καζεμίρο να έχει ένα καλό σουτ στο 77’ που εξουδετέρωσε ο Άξελ Βέρνερ. Ο Βινίσιους Τζούνιορ άρχισε να είναι αρκετά δραστήριος δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα της Έλτσε με κάποια σουτ και προσπάθειες μέσα στην περιοχή που όμως δεν απέδωσαν «καρπούς», με τις δύο ομάδες να οδηγούνται σε παράταση μετά τη λευκή ισοπαλία.

Στο 102’ η Ρεάλ έμεινε με 10 παίκτες, με τον Μαρσέλο να δέχεται απευθείας κόκκινη κάρτα για το μαρκάρισμα στον Μορέντε που έφευγε στην αντεπίθεση και βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Το φάουλ ανέλαβε να εκτελέσει ο Γκονζάλο Βερντού, η μπάλα βρήκε στο τείχος και ξαναγύρισε στον πόδι του ίδιου, με τον 33άχρονο στόπερ να εκμεταλεύεται το «ριμπάουντ» και με ένα σουτ που και πάλι κόντραρε στα σώματα, να στέλνει τελικά τη μπάλα στα δίχτυα!

Οι «Μερένχες» βρίσκονταν στα «σχοινιά», έχοντας 15 λεπτά για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση με παίκτη λιγότερο. Εκεί οι Μαδριλένοι έδειξαν χαρακτήρα, έχοντας βέβαια και την τύχη με το μέρος τους. Ο Θεμπάγιος στο 108' έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ίσκο και κατέληξε στα δίχτυα, «κόβοντας» τα πόδια των παικτών της Έλτσε.

Στο 115' ο Εντέν Αζάρ φεύγει με φοβερή κούρσα από τα αριστερά, θυμίζοντας σε όλους τι μπορεί να κάνει όταν είναι καλά, μπαίνει στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ, παιρνώντας και τον τερματοφύλακα, κατάφερε να σώσει την ομάδα του από τη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι και ένα ενδεχόμενο αποκλεισμό που θα ισοδυναμούσε με κάζο! Στο 120' η Έλτσε πήγε να τρελάνει τους οπαδούς της, καθώς σκόραρε με τον Φιντέλ, όμως το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ. Στην τελευταία φάση του ματς, η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, με τον Μίγια να αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα. 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έλτσε: Άξελ Βέρνερ, Παλάσιος, Ντόναλντ (87’ Βερντού), Γκονζάλεθ, Μοχίκα, Χοσάν Φερνάντεθ (66’ Μορέντε), Γκούτι, Γκουμπάου, Τσάβες, Λούκας Πέρεθ (79’ Μίγια), Καρίγιο (95’ Φριάτσα)

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Βάσκεθ, Νάτσο, Αλάμπα, Μαρσέλο, Βαλβέρδε (72’ Λούκα Μόντριτς), Καμαβινγκά (72’ Καζεμίρο), Τόνι Κρόος (91’ Θεμπάγιος), Ροντρίγκο (91’ Εντέν Αζάρ), Βινίσιους Τζούνιορ (118’ Μεντί), Γιόβιτς (79’ Ίσκο)

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0