Football Talk

5+1 «πράσινες» νίκες στη Λεωφόρο επί του Ολυμπιακού: Από τον Αντωνιάδη και τον Δομάζο έως τον Μπεργκ! (video)

5+1 «πράσινες» νίκες στη Λεωφόρο επί του Ολυμπιακού: Από τον Αντωνιάδη και τον Δομάζο έως τον Μπεργκ! (video)
Η μεγάλη ώρα για το «αιώνιο» ντέρμπι έφτασε! Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό και το BN Sports θυμάται και σας παρουσιάζει τις πιο μεγάλες νίκες του τριφυλλιού επί των «ερυθρόλευκων» στο Απόστολος Νικολαΐδης.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα το κορυφαίο παιχνίδι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που πάντα μας χαρίζει απλόχερα μεγάλα γεγονότα και συγκινήσεις!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και αμφότεροι είναι πανέτοιμοι να προσφέρουν στο φίλαθλο μια μεγάλη «μάχη», όπως μας έχουν συνηθίσει ιστορικά!
 
Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα τα δώσει όλα για να επικρατήσει των πρωτοπόρων «ερυθρόλευκων» του Πέδρο Μαρτίνς, σε μια νίκη που θα το φέρει ακόμα πιο κοντά στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και το BN Sports καταγράφει και σας παρουσιάζει τις σπουδαιότερες νίκες του Παναθηναϊκού στο Απόστολος Νικολαΐδης επί του Ολυμπιακού.

 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-2 (1971/1972)

 
Πρόκειται για το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι μετά το έπος του Γουέμπλεϊ! Μετά τη θρυλική πορεία του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο πρωταθλητριών και τον τελικό με τον Άγιαξ, οι «πράσινοι» είχαν ανεβάσει κατακόρυφα το κίνητρο για τους εγχώριους αντιπάλους τους.
 
Το πρώτο, λοιπόν, ματς κόντρα στον Ολυμπιακό ήρθε μετά την ανεπανάληπτη βραδιά της 2ας Ιουνίου 1971, στις 10 Οκτωβρίου της ίδια χρονιάς, όπου το τριφύλλι επικράτησε με 3-2 των Πειραιωτών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. 
 
Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Καραβίτη στο 19′, ενώ στο β’ ημίχρονο ο Αντώνης Αντωνιάδης με δύο προσωπικά γκολ ανέτρεψε το σκηνικό (59′, 65′). Ισοφάρισε ο Παμπουλής στο 69′ και το τελικό σκορ έγραψε ο Σάκης Κουβάς στο 78′.
 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-0 (1976/77)

 
Στις 26 Ιουνίου του 1977, ο Παναθηναϊκός θα επέστρεφε στους τίτλους μετά από αποχή 5 ετών, καθώς υπέταξε τον Απόλλωνα Αθηνών με 2-0 στη Λεωφόρο, σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο της ομάδας και με τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, Ολυμπιακό, να ηττάται από την Καστοριά.
 
Προηγουμένως, όμως, μέσα στη σεζόν είχε πετύχει και μια εξαιρετικά κομβική νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Οι «πράσινοι» υποδέχθηκαν τους Πειραιώτες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τους υπέταξαν με σκορ 2-0!
 
Σκόρερ της αναμέτρησης οι Δομάζος και Αλβαρέζ, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το πρωτάθλημα όντας στο +2 από τον Ολυμπιακό με 54 βαθμούς έναντι 52!


Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-2 (2002/2003)

Στις 12 Ιανουαρίου 2003, πριν 19 χρόνια, ο Παναθηναϊκός θα πετύχαινε μια ιστορική νίκη με ανατροπή (3-2) κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό μέσα στη Λεωφόρο, καταφέρνοντας να πετύχει και τα 5 γκολ της αναμέτρησης μόνος του!

Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας ήταν κατάμεστη από 15.000 κόσμο, ενώ υπήρχαν και οπαδοί του Ολυμπιακού στις εξέδρες (την επόμενη χρονιά απαγορεύτηκαν οι οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων).

Το ντέρμπι ξεκίνησε εντυπωσιακά καθώς είχαμε μόλις δύο γκολ μέσα σε εννέα λεπτά! Αρχικά, μόλις στο 9' οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Ρενέ Χένρικσεν με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς, ενώ το 1-1 ήρθε στο 18' με καρφωτή κεφαλιά του Ολισαντέμπε! Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 1-1, με το μόνο μελανό περιστατικό που σημειώθηκε να είναι το απαράδεκτο συμβάν με τον Δημήτρη Μαυρογενίδη, που πεσμένος δέχθηκε ποτήρι με καφέ στο πρόσωπο!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα πιο συναρπαστικό από το πρώτο. Ο Ολυμπιακός στο 66' μπήκε σε θέση «οδηγού» εκ νέου με αυτογκόλ (!), αυτή τη φορά από τον Σωτήρη Κυργιάκο, ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Στο 72ο λεπτό ο Άγγελος Μπασινάς με μια απίστευτη φαουλάρα έβαλε γκολ και τον... Κατεργιαννάκη (είχε αντικαταστήσει τον Ελευθερόπουλο), ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κόλκα να χτυπήσει! Ο Φινλανδός μεσοεπιθετικός έκανε το σουτ με το δεξί από τα αριστερά και ολοκλήρωσε μια τεράστια ανατροπή για το τριφύλλι που έμελλε να αποδειχθεί και ιστορική! Μάλιστα, αυτή η νίκη του τριφυλλιού ήταν η πρώτη στην έδρα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετά από 23 χρόνια και τις 13 Ιανουαρίου του 1980!

 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-1 (2014/2015)

 
Ο καλύτερος Παναθηναϊκός σε ένα γεμάτο... νεύρα ματς νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο το 2015.
 
Από την μία η τότε ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήθελε μόνο τη νίκη για να έχει ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου, από την άλλη εκείνη του Βίτορ Περέιρα θα ήταν ευχαριστημένη ακόμα και με... ισοπαλία. Ο Παναθηναϊκός τελικώς ήταν εκείνος που πήρε τη μεγάλη νίκη με 2-1 με αυτογκόλ του Μαζουακού και σουτ του Πέτριτς, ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο τελευταίο λέπτό των καθυστερήσεων ο Τσόρι Ντομίνγκες.
 
Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες μετά τον αγώνα μειώθηκε στους τρεις βαθμούς, ωστόσο λόγω των επεισοδίων που ξέσπασαν πριν τον αγώνα με αρνητικό πρωταγωνιστή τον προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν με αφαίρεση 3 βαθμών και το πρωτάθλημα χάθηκε.

 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0 (2016/2017)

 
Πράσινο βάφτηκε και το ντέρμπι της Λεωφόρου στις 19 Μαρτίου 2017, όταν παθιασμένος Παναθηναϊκός κέρδισε 1-0 τον κακό αγωνιστικά σε εκείνο το ματς Ολυμπιακό.
 
Με πανέμορφο τελείωμα του Μπεργκ στο 15', το τριφύλλι επικράτησε 1-0 των πρωταθλητών και πήρε πιο εύκολα του αναμενόμενου το ντέρμπι.
 
Οι «πράσινοι» ήταν απόλυτα κυρίαρχοι της αναμέτρησης, ώρες-ώρες έμοιαζαν σε άλλο επίπεδο (με την κυκλοφορία και τις συνεργασίες τους) και θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σε ευρεία νίκη, αν ήταν πιο εύστοχοι ή αν δεν υπήρχε ο Καπίνο, που κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ.
  
 

+1. Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 8-2 (1929/30)

 
Η 1η Ιουνίου 1930 έμελλε να μείνει στην ιστορία για την «πράσινη» οικογένεια, επειδή εκείνο το κυριακάτικο απομεσήμερο σημειώθηκε η πιο ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, με τους δύο να είναι οι διεκδικητές του τίτλου.
 
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν τόσο σίγουροι για την ανωτερότητα της ομάδας τους, που έφτασαν εν πομπή στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, κρατώντας ένα φέρετρο, καθώς σε αυτό πίστευαν πως θθα κήδευαν τον Παναθηναϊκό, μετά το τέλος του ντέρμπι.
 
Το τριφύλλι, που προπονούσε ο ούγγρος Γιόζεφ Κίνσλερ, όμως, «μίλησε» μέσα στο γήπεδο, καθώς συνέτριψε τον μεγάλο του αντίπαλο με 8-2
 
Το αστέρι της ομάδας Άγγελος Μεσσάρης επιτυγχάνει δύο γκολ και οι φίλοι του Παναθηναϊκού σκαρώνουν το δίστιχο «Βάλαμε οχτώ στον Ολυμπιακό και τέσσερα στον Άρη, γεια σου Άγγελε Μεσσάρη!».
 
Ο Παναθηναϊκός νίκησε και στον επαναληπτικό με 2-1 και κατακτά το πρώτο του πρωτάθλημα
 
Τα γκολ του αγώνα σημειώθηκαν κατά σειρά από τους: 10' Συμεωνίδης, 20' Μεσσάρης, 25' Μεσσάρης, 30' Συμεωνίδης, 53' Πιερράκος, 56' και 59' Γιώργος Ανδριανόπουλος (Ολυμπιακός), 72' Κουράντης (αυτογκόλ), 76' Μηγιάκης και 81' Πιερράκος.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0