Football Talk

Ντόρτμουντ – Φράιμπουργκ 5-1: Κυριαρχική εμφάνιση και άνετο «τρίποντο» για τους Βεστφαλούς που παραμένουν στο… κυνήγι της Μπάγερν Μονάχου!

Ντόρτμουντ – Φράιμπουργκ 5-1: Κυριαρχική εμφάνιση και άνετο «τρίποντο» για τους Βεστφαλούς που παραμένουν στο… κυνήγι της Μπάγερν Μονάχου!
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ σκόρπισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φράιμπουργκ (5-1) στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Bundesliga και παραμένει στο κυνήγι της πρωτοπόρου Μπάγερν Μονάχου!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ πραγματοποίησε μια ισοπεδωτική εμφάνιση και... παρέσυρε την ανήμπορη να αντιδράσει Φράιμπουργκ, με την ομάδα του Μάρκο Ρόζε να επικρατεί με το εκκωφαντικό 5-1 το βράδυ της Παρασκευής (14/1) για την 19η αγωνιστική και να μειώνει σε τρεις βαθμούς την διαφορά της από την Μπάγερν Μονάχου (με ματς λιγότερο οι Βαυαροί).

Αυτή ήταν η ένατη νίκη σε 10 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος που έχει δώσει φέτος η BVB και 13 συνολικά, με τους κιτρινόμαυρους να φτάνουν μάλιστα 14 συνεχόμενα ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ που σκοράρουν παραπάνω από δύο γκολ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, στο 14’ άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι, όταν ο Μπραντ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μενιέ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Ούπχοφ.Ο Μπραντ στο 29' «χτύπησε» ξανά κόρνερ και αυτή τη φορά από την καρδιά της άμυνας ο Μενιέ βρήκε δίχτυα από αέρος για το 2-0, ενώ ο Χάαλαντ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νορβηγός επιθετικός και να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 έπειτα από την 9η ασίστ στη σεζόν από τον Μπέλιγχαμ.

Στην επανάληψη η Φράιμπουργκ εμφανίστηκε στο 61’ μειώνοντας στο σκορ με το πλασέ του Ντεμίροβιτς σε κενό τέρμα έπειτα από επέμβαση του Κόμπελ σε σουτ του Σαλάι, όμως παρότι πίεσε στη συνέχεια, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο από το 3-1. Αντίθετα, ο Χάαλαντ δεν έμεινε στο ένα γκολ και στο 75’ έπειτα από ασίστ του Νταούντ έφυγε μόνος και έγραψε το 4-1. Ο Νταούντ στο 85’ με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 5-1.


Στην 2η θέση η Ντόρτμουντ με 40 βαθμούς, στην 4η η Φράιμπουργκ με 30.

Ντόρτμουντ (Ρόζε):
Κόμπελ, Μουνιέρω(76’ Βολφ), Τσαν (46’ Ακάντζι), Χούμελς, Γκερέιρο (70’ Σουλτς), Μπραντ, Νταχούντ, Μπέλινγκχαμ (84' Βίτσελ), Μάλεν, Ρόις (71’ Αζάρ), Χάαλαντ.

Φράιμπουργκ (Στράιχ): Ούποφ, Γκούλντε, Λίνχαρτ, Κύμπλερ, Γκούντερ, Χέφλερ (81’ Πέτερσεν), Χάμπερερ, Γκρίφο (46’ Σάντε), Τζονγκ (46’ Ντεμίροβιτς), Σάλαϊ, Χέλερ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0