Football Talk

Νάπολι - Φιορεντίνα 2-5: Tρεις αποβολές, παράταση, επτά γκολ και το εισιτήριο για τους «8» του Coppa Italia βάφτηκε... μωβ! (video)

Νάπολι - Φιορεντίνα 2-5: Tρεις αποβολές, παράταση, επτά γκολ και το εισιτήριο για τους «8» του Coppa Italia βάφτηκε... μωβ! (video)
Σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, η Φιορεντίνα χρειάστηκε την παράταση για να φύγει με το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Coppa Italia, από την έδρα της Νάπολι, επικρατώντας των «παρτενοπέι» με 5-2 (13/01), μετά από 120 λεπτά γεμάτα συνεχείς ανατροπές και... αποβολές!
Τι ματς έγινε στη Νάπολη; Μία ψυχωμένη Φιορεντίνα, δεν λύγισε από το γεγονός πως έπαιξε για 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ντραγκόφσκι στο 45+2', και παρότι ισοφαρίστηκε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, πήρε μεγάλο «διπλό» με 5-2 (13/01) στην έδρα της Νάπολι, εξασφαλίζοντας παράλληλα, το εισιτήριο της για τα προημιτελικά του Coppa Italia!

Τον δρόμο για την επιστροφή των «βιόλα» τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας, άνοιξε ο -ποιος άλλος- Ντούσαν Βλάχοβιτς στο 41', ενώ ο Μπιράγκι έφερε και πάλι σε θέση «οδηγού» την ομάδα της Φλωρεντίας, παρά την ισοφάριση του Μέρτενς (44').

Ο Πετάνια έδωσε «δάνειο ζωής» στη Νάπολι στο 90+6', αλλά οι αποβολές των Λοθάνο (84') και Ρουίθ (90+5') κόστισαν διπλά στον έξτρα χρόνο της παράτασης, όπου ο Βενούτι (105+1'), ο Πιάτεκ (108') και ο Μελέ (119') «τσέκαραν» το εισιτήριο της μεγάλης πρόκρισης, γράφοντας το τελικό 5-2!

 
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωχελικά την αναμέτρηση, αφού χρειάστηκε να περάσουν περίπου 25 λεπτά για να σημειωθεί η πρώτη καλή στιγμή, η οποία άνηκε στους γηπεδούχους. Ο Ελίφ Ελμάς έκανε την ατομική ενέργεια, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε το σουτ του, απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ. 
 
Ό,τι δεν κατάφερε ο άσος της Νάπολι, το έπραξε ο κυνικός -και φέτος- Ντούσαν Βλάχοβιτς. Στο 41ο λεπτό, έγινε αποδέκτης μίας εξαιρετικής μπαλιάς από τον Ρικάρντο Σαπονάρα και με ψύχραιμο σουτ άνοιξε το σκορ για τη Φιορεντίνα
 

Η χαρά, ωστόσο, κράτησε λίγο για τους «βιόλα». Δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, ο συνήθης ύποπτος για τους Ναπολιτάνους, Ντρις Μέρτενς, με ένα εξαιρετικό σουτ από το όριο της περιοχής, έφερε το ματς στα ίσια, στο 44ο λεπτό. 

 
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για το σύνολο του Βιντσέντσο Ιταλιάνο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο γκολκίπερ της Φιορεντίνα, Ντραγκόφσκι, αντίκρισε κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα και ανάγκασε την ομάδα του να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο, για ένα ολόκληρο ημίχρονο.
 
Παρόλα αυτά, ο Κριστιάνο Μπιράγκι είχε τη λύση στο 58ο λεπτό! Κόντρα στη λογική, αφού οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες, κατάφερε να πάρει το... ριμπάουντ και να φέρει και πάλι την ομάδα του, σε θέση «οδηγού»!

 
Κλείνοντας σωστά τους διαδρόμους και κάνοντας άψογη διαχείριση του υπέρ της προβαδίσματος, η Φιορεντίνα φαινόταν πως θα διατηρήσει το 2-1 και θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Coppa Italia, όμως ο Πετάνια είχε άλλη άποψη. 

Τι κι αν η Νάπολι έμεινε με εννέα παίκτες, λόγω αποβολής του Λοθάνο στο 84' και του Ρουίθ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων; Ο επιθετικός των «παρτενοπέι» είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, πήρε το «ριμπάουντ» και με χαμηλό σουτ στο κέντρο της εστίας, έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα του, στέλνοντας το ματς στην παράταση.


Στον έξτρα χρόνο, ωστόσο, οι δύο αποβολές των Ναπολιτάνων στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας κόστισαν, αφού έδωσαν «φτερά» στα πόδια των παικτών της Φιορεντίνα.

Αρχικά, ο Λορέντσο Βενούτι βρήκε ένα γκολ-buzzer beater στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, ενώ στο 108' ο Πιάτεκ άνοιξε λογαριασμό. Εν τέλει, ο Μέλεχ στο 119' έβαλε το «κερασάκι» στην... τούρτα, γράφοντας το τελικό 5-2 για τη Φιορεντίνα, που σήμανε μία μεγάλη νίκη, αλλά και την επιστροφή στα προημιτελικά του Coppa Italia!

 
Νάπολι: Οσπίνα (46' Μέρετ), Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Τουανζέμπε, Γκουλάμ, Ντέμε (64' Ρουίθ), Λομπότκα (90+1' Κιόφι), Πολιτάνο (64' Λοθάνο), Μέρτενς, Ελμάς, Πετάνια (94' Χεσούς)
 
Φιορεντίνα: Νταγκόφσκι, Βενούτι, Μιλένκοβιτς, Νάστασιτς (91' Ιγκόρ), Μπιράγκι, Ντάνκαν (45+4' Τερατσιάνο), Τορέιρα, Καστροβίλι (89' Μποναβεντούρα), Γκονζάλες (89' Ικονέ), Σαπονάρα (46' Μάλεχ), Βλάχοβιτς (73' Πιάτεκ)

 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0